Norrbyn där trivs vi!

Vad är på gång i Norrbyn

Onsdag 20 oktober 17:40 - 18:10

Bokbussen kommer till Norrbyn

Kommer även 1/12, 2022 19/1, 23/2, 6/4, och 18/5

Oktober!

Hösten har kommit med vackra färger och mycket regn även i Norrbyn.

Umeå Kommun har meddelat att det hyresavtal som Intresseföreningen har med kommunen om Träffpunkten kommer att sägas upp till sommaren, detta på grund av ändrade bidragsregler. Hur detta kommer att påverka föreningens ekonomi utreds nu.

Det finns ett antal saker runt om i byn som borde fixas innan vintern kommer. Med anledning av detta tänkte styrelsen att vi kan hjälpas åt med det. Den 10 oktober skulle vi kunna träffas och fixa det som är kvar att utföra.

Nu har det startats en grupp på Facebook som heter "Vi i Norrbyn" det är tänkt att vara en digital anslagstavla för oss i och runt Norrbyn. Vi som administrerar sidan är Helen Nilsson och Roland Nordin. Ni som går med kan lägga in bilder och skriva det som ni vill dela med andra i Norrbyn.

Vill du vara med i gruppen, sök "Vi i Norrbyn" på Facebook.

September !
Hösten kommer närmare och kallare vindar blåser. I skogen växer svamparna för fullt alla går ju inte att äta men de är ju fina att titta på.Boulebanan är nu klar att användas och det några som redan provat på. Om man inte har egna klot, så finns det klot i en lådan på banan.

Augusti är nu här!

Boulebanan väntar på att färdigställas, det är att vi kan hjälpas åt att planera ut det torsdagen den 12 på kvällen ( ta med spade och kratta).

Nu när coronan börjar släppa sitt grepp om oss alla kanske vi kan planera någon gemensam aktivitet under hösten. Kom gärna med något förslag på vad det skulle kunna vara. Ska något hända får vi hjälpas åt att fixa det.

Ni kanske sett någon konstig åttkantig sak nere vid bollplanen och undrat vad det är? Svaret är en Gagabollplan! Och vad är det?

Gagaboll är en variant av spökboll, eller "dodgeball" som det heter på engelska. Spelet går ut på att undvika att själv bli träffad av bollen nedanför midjan, samtidigt som man ska träffa de andra spelarna. Sisten kvar vinner omgången.

Juli är här!

Norrbyn har fått en till plats där det går att grilla! Inga-Britt och Kurt-Åke har byggt några sittplatser av lite spillvirke rund grillringen uppe på Caféberget. Dem inbjuder alla att nyttja denna plats för en trevlig stund.

Tips på mer läsning, Umeå Kommun har beslutat om att lägga 3 miljoner på ångbåtsbryggan ute på Norrbyskär. Se mer här.

2020-06-15 Foto Roland Nordin

Nu går det att spela tennis i Norrbyn

Renoveringen av tennisbanan är nu klar och det går nu att spela tennis igen. För intresseföreningens medlemmar är det gratis, för övriga 80 kr/tim. Vill man vara säker på att banan är ledig kan man boka den via Bokamera. Mer info här.

Kan också meddela att bygget av Boulebanan påbörjats.

2021-05-22 Ett gäng samlat för att städa. Foto Roland Nordin

Sommaren kommer (hoppas jag)

Maj har passerat och ett gäng Norrbybor har hjälpts åt att göra lite fint runt om i byn under de två timmarna som var avsatt för det. Allt hans inte med så skulle du vilja göra en liten insats för allas trevnad så hör av dig styrelsen. Under sommaren kommer föreningen att ordna aktiviteter för barnen i Norrbyn på tisdagar. Detta är en sak som Umeå Kommun uppskattar så mycket att de är beredda att ge oss ett litet bidrag till det.

Mer läsning för den som är intresserad -

Fältbiologerna har utsett 6 juni till ”Stora lupinbekämpardagen”. Då ska lupiner bekämpas i hela landet – för att bibehålla den biologiska mångfalden. Mer finns att läsa här.

På Umeå kommuns hemsida finns att läsa om miljöundersökningarna på Norrbyskär, är du intresserad klicka här.

Hemsidan har fått ett nytt utseende, hoppas ni gillar det. Men ser ni något som jag bör rätta till så maila mig / Roland.

2021-04-28 Grillplatsen vid skidspåret. Foto Roland Nordin

Sköna maj har anlänt

Den riktiga vårvärmen vill inte komma än och coronan finns fortfarade, men se det från den ljusa sidan, det blir bättre och bättre. Nu är det dags att betala in medlemsavgiften på 200 kr till föreningen. För den som vill utnyttja vårat gym tillkommer en kostnad för detta. Se här hur.

Planerna på att anlägga en Buolebana vid träffpunkten fortsätter, Kontakt med fastighetsägaren på förslag av placering är nästa steg. Föreningen har också beställt nya möbler och en ny grillplats från Sörbyn, levereras i juni.

Så vill jag påminna om våran städdag den 22 maj då våra gemensamma saker runt om i byn ska snyggas till. Har du inte möjlighet att hjälpa till den dagen men ändå göra en insats för byn kan du kontakta Ulrik för att få en liten uppgift att utföra.

Jag har fått ett tips om kuststädarna som hindrar skräp från att hamna i vattnet. mer info på hemsidan https://kustraddarna.hsr.se/

2021-03-28 Hundgruppen tränar Foto Nina Viklund

April April våren är på väg

Intresseföreningen har haft sitt årsmöte och vad hände där?. Jo styrelsen fick en ny suppleant Caroline Lodin. Styrelsen fick i uppdrag av årsmötet att anlägga en Boulebana och rusta upp planen utanför trivselpunkten med en ny grillplats och nya bord. Medlemsavgiften och gymavgiften är samma som förra året. Länk till årsmötesprotokollet. En roddmaskin är införskaffad och kommer snart att finnas i gymmet.

Den stora städdagen kommer att bli lördagen den 22 maj. Då är det tänkt att vi samlas och gör en insats på byns gemensamma utrustningar och ytor som behöver en uppfräschning. Vi avsätter två timmar (10-12) och fixar så mycket vi hinner. Sedan samlas vi vid träffpunkten på coronasäkert sätt för att fika och kanske grilla en korv. Mer info kommer.

2021-02-28 Foto Roland Nordin

Våren närmar sig

Våren närmar sig, sol och värme har vi redan fått känna av nu när mars börjar. Sol och värme gör isarna förrädiska, så var försiktiga. I år kommer årsmötet att hållas digitalt på grund av coronarestriktionerna.

2021-02-01 Foto Roland Nordin

Februari är här!

Nu har januari passerat och vi ser fram mot ljusare tider. Isen har lagt sig och man ser att det är några som törs sig ut på den. Coronan med sina restriktioner får vi väl leva med ett tag till. Trots detta måste det hållas ett årsmöte på något vis, hur vi löser det meddelas här på hemsidan. Det samma gäller valborg. Enkäten om en cykelbana mellan Norrbyn och Hörnefors som låg ute på nätet fick många svar. Kul att intresset var så stort och Carima jobbar vidare med den.

Nu är skidspåret fixat. Kurt och Bert-Ove har preparerat spåret. Det är inte perfekt än men åkbart, jag har provat idag 28 januari.

Isbanan spolad

Ulrik har varit duktig och spolat vår isbana. Isen går att åka på men han kommer att lägga på lite till under lördagen (9 januari).

Tomas håller den ren från snön.

Cykelbana Norrbyn - Hörnefors?

Hej, Arbetet med att få en cykelbana till Hörnefors fortsätter. Det finns en enkät på nätet där du kan fylla i intresse/nyttjande eventuellt av en gång- och cykelbana sträckan Hörnefors-Norrbyn (del av länsväg AC 514). På frågor med flera alternativ kan ni scrolla åt sidan så syns samtliga alternativ.

Enkäten är avslutad.


2020-12-31 Foto Roland Nordin

Gott Nytt År 2021

Nu är 2020 över och snö har kommit, vi får se fram mot bättre tider. Dags att blicka tillbaka på vad som trots allt blev av detta år.

Tennisbanans renovering är väl den största händelsen i år , nya fotbollsmål har kommit på bollplanen, städdagen blev av som vanligt och styrelsen har börjat titta på möjligheterna att få vägverket med på tanken om en cykelbana till Hörnefors.

Vi får se framåt och hoppas att 2021 blir ett år när vi kan återuppta våra normala aktiviteter här i Norrbyn. När det gäller hemsidan så är min tanke att lägga ut något nytt varje månadsskifte under året.

2020-11-27 Foto Roland Nordin

December, julen närmar sig!

Den fina snön har inte kommit än, men det kan vara vackert ändå! Så här såg det ut nere vid färjeläget den 27 november på morgonen när solen gick upp. Finns det något annat att rapportera från Norrbyn? Jo, styrelsen har haft ett möte angående den gamla ide’n om en cykelbana till Hörnefors, detta med representanter från Umeå kommun. Det har visat sig att den är en av 6 sträckor som kommunen har påtalat för vägverket med bristande säkerhet för oskyddade trafikanter. Vägverket valde inte att prioritera detta denna gång. Så styrelsen jobbar med hjälp av några bybor vidare med frågan. Åsså har tennisbanan fått en egen flik här på hemsidan.

Jag har tänkt att lägga ut något nytt på hemsidan runt den 1 varje månad och ibland oftare så håll utkik här. / Roland

Du vet väl att alla boende i byn har rätt till en e-postadress: förnamn.efternamn@norrbyn.se

Meddela admin så får du det.