Norrbyn där trivs vi!

Vad är på gång i Norrbyn


Juni

Den 22 maj var den traditionella städdagen i byn. Ett 25:tal bybor mötte upp för att ställa iordning och städa upp runt om i Norrbyn. Efter avslutat arbete samlades alla vid Träffpunkten för lite fika och korv som intresseföreningen bjöd på.

Intresseföreningen har sökt och beviljats ett bidrag av Umeå kommun för att anordna sommaraktiviteter till barnen. Vilka aktiviteter och när kommer att beslutas på mötet den 19 juni när unga och föräldrar träffs och planerar sommaren. Schemat kommer att finnas på hemsidan.

Några undersidor här på hemsidan har blivit uppdaterade, så titta runt lite och kom gärna med förslag

/ Roland

Sköna maj välkommen!

Det var nästan 100 personer som samlades på Träffpunkten och firade Valborgsmässoafton vid brasan! Ett stor tack till de bybor som ställde upp och såg till att kvällen blev lyckad. Vad kommer mer att hända under maj? Den 7 maj är det dags för Nordiska Kusträddardagen. En sak som Håll Sverige Rent puffar för. Fältbiologerna vill att vi ska bekämpa lupinerna den 6 Juni.

Boulebanan står redo för spel, klot finns vid banan om du saknar egna. Passa på att provspela, du kanske gillar det!

Vår gemensamma städdag i byn är den 22 maj, då vi ska snygga till våra gemensamma platser i Norrbyn inför sommaren. Till sist, får ni gärna betala in medlemsavgiften för året som är 200 kr.

April Nu smälter snön!

Intresseföreningen har haft sitt årsmöte. Ny i styrelsen blev Helen Nilsson, övriga förändringar hittar du här. Det beslutades även om oförändrade avgifter för 2022, det vill säga att 200 kr/medlemsfamilj.

Nu när vi kommit till april som närmar vi oss Valborg, planer finns på att fira valborgsafton tillsammans vid Träffpunkten!

Den årliga städdagen i Norrbyn blir den 22 maj. Mer info kommer med nästa uppdatering av hemsidan.

Mars, våren på väg.

Solen har börjat värma, men än så länge är skidföret bra. Ett stort tack till Kurt och Torbjörn som ser till att vi andra får njuta av fin skidåkning!

Intresseföreningens årsmöte blir den 27 mars 18:00. Mötet kommer att var på Träffpunkten. Den stora frågan är hur ska vi göra med lokalen, Kommunen har ju sagt upp det avtal Intresseföreningen haft på den.

Det känns kul att så många (över 100 st) har hittat den digitala anslagstavlan på Facebook "Vi i Norrbyn".

Februari! Mot ljusare tider.

Det var kul att det var så många som kom på vårat ”byafika”. Ett 50:tal bybor träffades för att umgås, ta en fika och grilla lite korv vid brasorna som brann. Skidspåret är nu åter i fint skick efter att det tyvärr använts till annat än skidåkning. Torbjörn har också dragit upp ett spår som utgår från baksidan av honom.

Intresseföreningens årsmöte kommer att bli under mars, datum kommer senare. Vi får se om det går att genomföra på Träffpunkten eller om det måste som i fjol ske digitalt. Den stora frågan där är hur blir det med hyran av lokalen då kommunen sagt upp det avtal som garanterat oss 60% i hyresrabatt.

Det finns planer på att anordna en träff om Norrbyns historia likt det som förekom för ett antal år sen. Umeå kommun har beviljat intresseföreningen ett bidrag till detta. Till slut får vi hoppas att coronan kanske släpper sitt grepp, så vi kan börja träffas mer och hjälpas åt att anordna saker tillsammans.


Nytt År 2022 kommer nu.

Det har inte hänt så mycket det gånga året på grund av Coronan. Vi hoppas att vi kan göra mer tillsammans under 2022.

Till att börja tänker vi anordna ett Byafika! Den 9 januari klockan 14:30. Intresseföreningen sökte ett bidrag från Umeå Kommun för uppstart efter Cononan, och det fick vi! Vi kommer att träffas utanför träffpunkten och tända upp några brasor så att vi får lite värme och kan grilla korv. Det kommer att bjudas på kaffe/saft, korv och bullar. Passa på att träffa grannar och andra bybor, kanske göra nya bekantskaper.

6 januari, skidspåret är nu uppdraget och går bra att åka. Tack Kurt och Bert-Ove.

December Julen snart snart här!

November bjöd på många fina soldagar, och på slutet kom även snön. Vad har vi nu att se fram emot mer än julen så klart. Lussefirandet är tyvärr även i år inställt, ökad smitta och ovaccinerade barn sätter stopp. Men Tomas har skottat fram isbanan och Ulrik och jag har börjat spola. Har sett att några har börjat lufta sina skotrar, om det är någon som vill så kör gärna ett varv på skidspåret för att packa till underlaget. Det behövs mer snö innan det går att dra spår men det är bra att packa för att få en hård botten.

Önskar alla en GOD JUL och Gott Nytt År /Roland

November årets mörkaste månad!

Norrbyn hade alldeles för få soldagar i oktober, även på städdagen den tionde hängde regnet över de som samlats för att fixa till våra gemensamma saker inför vintern. Efter det att isbanan, skidspåret och diverse annat blev klara för den förhoppningsvis kommande kylan och snön samlades alla för att mingla lite och grilla en och annan korv vid Träffpunkten.

I övrigt hände det väl inte mycket i byn. Jo, Norrbyns egen författare Anna släppte sin andra barnbok om sin hund Doris. Doris hade bjudit in sina kompisar i hundgruppen på boksläpp den sista oktober. Vill du veta mer om boken eller Anna, se här.

Oktober!

Hösten har kommit med vackra färger och mycket regn även i Norrbyn.

Umeå Kommun har meddelat att det hyresavtal som Intresseföreningen har med kommunen om Träffpunkten kommer att sägas upp till sommaren, detta på grund av ändrade bidragsregler. Hur detta kommer att påverka föreningens ekonomi utreds nu.

Det finns ett antal saker runt om i byn som borde fixas innan vintern kommer. Med anledning av detta tänkte styrelsen att vi kan hjälpas åt med det. Den 10 oktober skulle vi kunna träffas och fixa det som är kvar att utföra.

Nu har det startats en grupp på Facebook som heter "Vi i Norrbyn" det är tänkt att vara en digital anslagstavla för oss i och runt Norrbyn. Vi som administrerar sidan är Helen Nilsson och Roland Nordin. Ni som går med kan lägga in bilder och skriva det som ni vill dela med andra i Norrbyn.

Vill du ta del av den, sök "Vi i Norrbyn" på Facebook.

September !
Hösten kommer närmare och kallare vindar blåser. I skogen växer svamparna för fullt alla går ju inte att äta men de är ju fina att titta på.Boulebanan är nu klar att användas och det några som redan provat på. Om man inte har egna klot, så finns det klot i en lådan på banan.

Augusti är nu här!

Boulebanan väntar på att färdigställas, det är att vi kan hjälpas åt att planera ut det torsdagen den 12 på kvällen ( ta med spade och kratta).

Nu när coronan börjar släppa sitt grepp om oss alla kanske vi kan planera någon gemensam aktivitet under hösten. Kom gärna med något förslag på vad det skulle kunna vara. Ska något hända får vi hjälpas åt att fixa det.

Ni kanske sett någon konstig åttkantig sak nere vid bollplanen och undrat vad det är? Svaret är en Gagabollplan! Och vad är det?

Gagaboll är en variant av spökboll, eller "dodgeball" som det heter på engelska. Spelet går ut på att undvika att själv bli träffad av bollen nedanför midjan, samtidigt som man ska träffa de andra spelarna. Sisten kvar vinner omgången.

Juli är här!

Norrbyn har fått en till plats där det går att grilla! Inga-Britt och Kurt-Åke har byggt några sittplatser av lite spillvirke rund grillringen uppe på Caféberget. Dem inbjuder alla att nyttja denna plats för en trevlig stund.

Tips på mer läsning, Umeå Kommun har beslutat om att lägga 3 miljoner på ångbåtsbryggan ute på Norrbyskär. Se mer här.

2020-06-15 Foto Roland Nordin

Nu går det att spela tennis i Norrbyn

Renoveringen av tennisbanan är nu klar och det går nu att spela tennis igen. För intresseföreningens medlemmar är det gratis, för övriga 80 kr/tim. Vill man vara säker på att banan är ledig kan man boka den via Bokamera. Mer info här.

Kan också meddela att bygget av Boulebanan påbörjats.

Jag har tänkt att lägga ut något nytt på hemsidan runt den 1 varje månad och ibland oftare så håll utkik här. / Roland

Du vet väl att alla boende i byn har rätt till en e-postadress: förnamn.efternamn@norrbyn.se

Meddela admin så får du det.