Norrbyn där trivs vi!

Vad är på gång i Norrbyn


Söndag 11 juni  Familjedag i Norrbyn

Familjedagens aktiviteter, (tipspromenad, praktiska utmaningar) som är öppen för alla vuxna och barn boende i Norrbyn med omnejd, äger rum vid Träffpunkten och börjar kl 14:00 och avslutas kl 16:30.

Medlemsmiddag: Serveras klockan 16:30 i Träffpunkten.

Anmälan: Till middagen måste anmälan ske senast 28 maj 

Torsdag 13 juli 09:00 - 09:45 Bokbussen kommer till Norrbyn

Onsdag 6 September 17:30 - 18:00 Bokbussen kommer till Norrbyn

Kommer även 11/10,  22/11,  2024 10/1, 14/2, 27/3, 8/5 och 12/6.


Onsdag 13 september 19:00 - 20:30 Studiecirkeln ”Norrbyn Förr och Nu”.2 juni - Nu har  vi gjort vår städdag för våren så nu kan sommaren komma. Vi får se fram mot den 11 juni då vi kommer fira att Intresseföreningen funnits i mer än 40 år! Det firas med diverse aktiviteter under dagen. 

Sedan vill jag påminna om at vi fått en del bidrag av Umeå kommun till sommarns projekt.  Till ett utegym som många var intresserade får vi 31 500 kr, renovering av grillplatsen på åsen 13 000 kr, pulkabacke vid Träffpunkten 12 500 kr, till att renovera skidladan 31 500 kr, byte av armaturer vid isbanan 6 000 kr. 

Här kommer det att behövas en hel del ideellt arbete. Är du villig att hjälpa till maila eller kontakta Ulrik. Pengarna får vi efter sommaren för de kostnader vi haft för att fixa projekten.

23 maj – Har du också fått stenskott nu när vägen mellan Norrbyn och Hörnefors ”lagas”? Fick detta av Ingela igår.

Imorse på väg till jobbet fick jag tre😲 rejäla stenskott av vägåtgärderna. Ringde trafikverket (0771-921 921) för att höra hur länge detta grussprättande ska pågå. 31 maj sa de att de skulle vara klara. Och att de hade börjat 15 maj. Redan 12 maj fick jag ett stenskott på den andra bilen, så då vet jag att de hade påbörjat åtgärderna. Har försökt cykla till jobbet istället några dagar när det stämt, men det var då inte bättre att få stenskotten direkt på sig😖. Hon som tog emot mitt samtal skulle föra mina synpunkter vidare, och hon sa att det är viktigt att alla som fått och får stenskott av detta anmäler det och gärna även ringer in och påtalar hur åtgärderna upplevs."

Tfn 0771 291291 och vägen heter 514. Blankett för skadeanmälan finns på trafikverkets hemsida.  Begäran om skadestånd - www.trafikverket.se

Foto: 15 maj -23   Roland Nordin

17 maj - Vitsipporna blommar och värmen börjar komma, sommaren är på väg! HÄRLIGT.

  Studiecirkeln "Norrbyn Förr och Nu" tänkte visa alla bybor den 24 maj vad vårt arbete gett hittills. Vi har börjat att ta reda på historien om våra egna hus, när byggdes det? vilka har bott där? Sen har några av oss gått vidare och gjort en sammanställning på några av de verksamheter som funnits här i Norrbyn. 

Nu finns protokollet från årsmötet att läsa här på hemsidan. Sen är det tid att betala medlemsavgiften för 2023 för er som inte redan gjort det.

2 maj - Nu har vi firat in våren! Men kylan ligger kvar.  Brasan brann och vi var många (ca 100 personer) som njöt av samvaron, fikat och korven. Detta trots att Modo samtidigt spelade till sig en plats i SHL! Stort tack till Ingela och Bettan som såg till att allt fungerade.

16 april - Nu är det klart! Några frivilliga har sagt att de kan hjälpa till med ett firande av Valborgsmässoafton i Norrbyn. Vi träffs på Träffpunkten där en brasa håller på att byggas. Vi sjunger in våren tillsamman (så att snön inte törs ligga kvar!) Brasan tänds 19:30. Det kommer att serveras kaffe, saft, bullar och korv att grilla för den som vill. 

31 mars - Det var i onsdags som Lena och Christina bjöd på sopplunch i Träffpunkten. Ett evenemang som var mycket uppskattat av alla 17 som var där. Det är så roligt när man får träffas och umgås med trevliga bybor och den gröna ärtsoppan som serverades smakade helt förträffligt. Det var så trevligt att det finns planer på att göra det fler gånger, nästa kanske blir någon gång i början av maj.

Det är fritt för alla att hitta på något vi kan göra i lokalen!

Foto: 12 mars -23   Roland Nordin

21 mars – Nu har Intresseföreningen haft sitt årsmöte. Vad finns då att rapportera?

Styrelsen är den samma som tidigare, alla fortsätter att engagera sig för byns bästa.

Resultatet för året blev -21 336 kr, detta trots att vi betalt över 42 000 kr mer för Träffpunkten på grund av att kommunen debiterat i efterskott och vi nu betalar i förskott och får bidrag året efter. 

Medlemsantalet var 103 familjer (-9), Diskussioner fördes runt de projekt som planeras inför sommaren och de att det är medlemmarna som måste engagera sig för att det ska kunna genomföras. Sen är det upp till alla oss medlemmar att fixa till träffar likt sopplunchen, trivselkvällar, loppis eller vad som helst som ni vill ska hända något i Norrbyn. 

Lokalen finns där för att nyttjas.

Foto: 22 februari -23   Roland Nordin

22 Februari - Efter några fina vårdagar kom kylan åter men vackert är det. Styrelsen har tänkt att bjuda på soppmiddag söndag 19 mars före årsmötet. För att det ska bli av behövs 4-5 frivilliga som hjälper till. Någon som ställer upp? maila styrelsen .

Föreningen har också sökt bidrag för några projekt inför sommaren, det vi fått bidrag till är: utegym 31 500 kr, renovering av grillplatsen på åsen 13 000 kr, pulkabacke vid Träffpunkten 12 500 kr och 31 500 kr till att renovera skidladan. Här kommer det att behövas mycket ideellt arbete. Är du villig att hjälpa till maila. Pengarna får vi efter sommaren för redovisade kostnader.

Studiecirkeln "Norrbyn Förr och Nu" har haft sin andra träff där Christina Hällman visade upp ett bildspel med bilder från Norrbyn. Mycket uppskattat av oss som var där.

Foto: 24 januari -23   Roland Nordin

24 januari - Studiecirkeln "Norrbyn Förr och Nu" har haft sitt första möte och dragit upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet. Tanken är att sammanställa  och presentera på hemsidan vad som hänt under åren som varit.

Skidspår - Torbjörn Ros har jobbat hårt och lyckats få till ett mycket trevligt skidspår också i år. Spåret har fått en lite annan dragning och mäter 9,5 km om man åker rundan på den sista myren. Avstår man den slingan blir det 7,5 km. Kurt Engström jobbar med spåret på Åsen 3 km.

Styrelsen har sökt och blivit beviljad bidrag av Umeå Kommun för några projekt ( Utegym, Pulkabacke vid träffpunkten, Reparation av Grillstugan på åsen och skidladan ) som det är tänkt att utföra under sommaren. Till det behövs en hel del ideellt arbete. Vi bildar grupper för de olika projekten, planerar och utför jobbet. Är det någon av dessa grupper som lockar maila styrelsen .

Årsmötet blir den 19 mars, kl 18:00 på Träffpunkten, i samband med mötet finns tanken att bjuda på soppa en timme före mötet.

4 januari - Ulrik har spolat isbanan så nu går det att åka skridskor. Barnen verkar trivas för de har redan varit där flera gånger.

Det finns en grupp på Facebook som heter "Vi i Norrbyn" tanken är att den ska vara en "digital anslagstavla" för oss i och runt Norrbyn. Sidan administreras av Helen Nilsson och Roland Nordin. Ni som går med kan lägga in bilder och skriva det som ni vill dela med andra i Norrbyn. 

Vill du ta del av den,  sök "Vi i Norrbyn" på Facebook.

Du vet väl att alla boende i byn har rätt till en e-postadress: förnamn.efternamn@norrbyn.se

Uppdateringar av sidan kommer lite nu och då så håll utkik, ibland meddelar jag det på Facebook. Har du något du vill att jag skriver om på sidan, skick en mail till admin .