NORPPA 9TK

Loppukeväästä -07 se tapahtui, ostettiin oma NORPPA 9TK. Venekauppoja tehtiin Tampereen kupeessa ja pian vene olikin jo Lahdessa, uudella kotitelakalla, Miina-koira vahtina. Tonttila kävi hakemassa Norpan turvallisesti Lahteen. Koko lauantaipäivähän siinä meni.Aamusta aikaisin mentiin ja otettiin talvivarustelut pois. Peitot ja tellinkit pakettiin ja odottelemaan kuljetuspalvelun saapumista. 
Kuljetus onnistui kivuttomasti. Paikallisella urheilupyhätöllä Norppa nostettiin lavalle, peräkärriin ja traileri kuorma-auton lavalle. Parin tunnin ajon jälkeen sama nostoprojekti tehtiin käänteisessä järjestyksessä ja Norppa olikin taas "omilla" pyörillään.

 


Siinä se sitten oli, oma Norppa. Välittömästi alkoi suuri pohtiminen kevään remonteista. Tyydytäänkö tänä keväänä pelkästään tutkimaan venettä, aukomaan lattioita ja etsimään "heikkoja" kohtia. No ei tietenkään! Alkoi operaatio hiekkapaperi. Norppa oli ollut edellisellä omistajalla petsilakan peitossa ja todennäköisesti olikin lakattu remonttikalja kädessä (lue: pensseli väpisten), koska valumia oli aika paljon. Melkoinen sotku. Hiominenhan on helppoa, varsinkin silloin kun työstettävä materiaali on kunnollista.


Viilu kun on tässä yksilössä melkoisen paksu, ei saatu koko hionnan aikana tarkoituksellakaan viilua puhki. Yksi suuri apu olikin Nitromors, maalinpoistaja - tehokas aine, todellakin. Hiomiseen kuluikin mukavasti yksi isyysloma. Kahdelta mieheltä Norpan sisätilojen hiontaan meni reilu viikko, siis ei ilta hommina vaan pitkiä 10 tunnin päiviä. Alkoi loppuvaiheessa hiominen ottamaan jo nuppiin.

 

Matskua on mennut. Pepsiä ja kaljaa useampi pullo (lue käsi ei vapissut). Hiomapaperiakin muutama arkki. Kaksi hiomakonetta tuli ostettua, (lue; paperi loppui ja oli halvempi ostaa koko kone jossa tuli paperi mukana). Hiomapölyä on ollut suut ja korvat täynnä.

 Askeettista.......


Nyt kuitenkin on ensimmäiset lakkakerrokset pinnassa ja palkinto hiomisesta alkaa näkyä. Tulee mukavan näköistä.

 Muita remontteja tehdään lakkauksen ohella. Sähkömies, sama mies muuten kuin lakkaajakin, repi sähkökaapista kaikki johdot pois ja uusii kaapiston automaattisulakkein. Vesijärjestelmä kokee uudistuksen, oviin tulee ikkunat ja kaiteetkin on jo materiaalien osalta työn alla. Juuri nuo kaiteet ja ikkunat muuttavatkin ulkonäköä melkoiseti. Siis täysillä remonttiin.jatkuu...

Kuvat isonevat, klikkaa kuvaa.