Marathon Cup 2017/2018

De Marathon Cup 2017/2018 is voorafgaand aan de Kromme Rijn Loppet op 7 oktober 2018 uitgereikt aan de 3 vrouwen en 3 mannen die de meeste punten behaald hebben in het afgelopen seizoen. De MC is ook gepubliceerd in het langlaufmagazine #9, dat werd uitgereikt bij de Kromme Rijn Loppet. Het Langlauf Magazine is verkrijgbaar bij Vasasport, de Noordse Sporten Verenigingen en de Nederlandse Ski Vereniging.

De Marathon Cup wordt bijgehouden voor alle wedstrijden die zijn opgenomen in deze lijst met Langlaufwedstrijden.

Versie 07 13-11-2018:

Correctie doorgevoerd. Toine de Bakker stond vermeld als Toine de Bakker (42e plaats, 2 wedstrijden, 1.004 punten) en Antonius de Bakker (112e plaats, 1 wedstrijd, 474 punten). Door het samenvoegen naar Toine de Bakker stijgt hij met stip naar de 21e plaats met 1.478 punten).

In deze versie zijn alle details van de wedstrijden vermeld.

Versie 06 16-9-2018: de gepubliceerde versie tbv de prijsuitreiking en het Langlauf Magazine.

Dit zijn de uitslagen die de basis vormen voor de Marathon Cup 2017/2018 (excel sheet op Dropbox; je kunt 'm bekijken en/of downloaden).

Alle uitslagen zijn verzameld en ter controle gestuurd (1 juli 2018) aan alle Noordse Sporten verenigingen, VasaSport, de NSkiV en degenen die hebben aangegeven de Nordic Sports Agenda te willen ontvangen.

Alle binnengekomen opmerkingen zijn verwerkt in de versie die bekend gemaakt wordt bij de prijsuitreiking voorafgaand aan de Kromme Rijn Loppet en in het langlaufmagazine.

Opmerkingen bij de uitslagen:

  • De Vasaloppet kent een Main race , een Oppetspor Zondag en Oppetspor Maandag. Voor alle 3 de races is de afstand 90km over hetzelfde parcours. Aan de main race doen 'de toppers' mee; die lopen een snelle tijd. Om te voorkomen dat deelnemers aan Zondag of Maandag race teveel voordeel hebben (daar doen minder goede toppers mee) hebben we de tijd van de winnaar van de Main race gebruikt voor de winnaars van de Zondag en Maandag race.
  • Bij de Vasaloppet Natvassan is meegedaan door Nederlandse teams. Een deelnemer van een van de teams is niet gefinisht. Daarom staat er een team in met maar 1 deelnemer.

Lees op deze pagina wat je moet doen als je uitslagen wilt doorgeven van wedstrijden die niet op bovenstaande lijst voorkomen.