За клана


Jenny Dolfen - The Coming of FingolfinЩО Е ЛАРП?

Ларпът е ролева игра на живо. Самата дума "ларп" произлиза от английската абревиатура LARP - Live Action Role Play, която означава същото.
Всеки ларп е самостоятелно приключение, провеждано по даден сетинг (сюжет) и с определени правила. Например ларп, вдъхновен от Толкин, където отряди от орки, хора и елфи водят преговори, провеждат битки и засади, преследват някакви цели... Обикновено се прави на открито - в гора, на планина. Няма предварителен сценарий, играчите постъпват според личните си предпочитания и според стремежите и характера на избрания от тях персонаж. Ларпът съчетава елементи на съревнование и театър, но се провежда за забавление на самите играчи, не толкова на публиката. При все това зрителите обикновено биват очаровани (:


КАКВИ ХОРА ХОДЯТ НА ЛАРП?

Всякакви - с най-различни възгледи, обществено положение, вкусове и разбирания. Обединява ги само фантазията и донякъде - романтична нагласа и приключенски дух. Съотношението мъже-жени е почти по равно, с лек превес на мъжете. Средната възраст на участниците е 16-25 години, но има и играчи на повече от 40.


КАКВО СА ЛАРП КЛАНОВЕТЕ?

Това са устойчиви общности от играчи, които споделят сходен мироглед, стил на игра и дори ако щете, чувство за хумор. Целта на ларп клановете е да обединяват по-сериозни играчи, за да имат те среда за общуване, обсъждане и взаимопомощ при изработката на инвентар за ларп. Около два пъти годишно се провеждат и т. нар. кланови ларпове, където играчите участват в съревнование за честта на своя клан - за разлика от всички други ларп събития, на които всеки е свободен да избере каквато роля си иска, независимо от клановата принадлежност.ПОВЕЧЕ ЗА КЛАНА


Посетете форума на Нолдор


(клановата информация беше преместена там)Художници:
Shadowfax
, Mellindor