NofemelCIM: La Plataforma

La Plataforma "No fem el CIM" és va crear l'any 2003 arran de la sospita que la Generalitat volia contruir un Centre d'Intercanvi de Mercaderies que en un principi ocupava 220 ha. Aquest projecte s'estava portant d'amagat i en aquell moment ni Generalitat ni Ajuntaments oferien informaciò als veïns que la solicitaven.

La plataforma està organitzada en 5 grups de treball des de l'agost del 2006. Aquests grups de treball funcionen de forma autónoma i de manera coordinada. 

La Plataforma "No fem el CIM" és declara "apolítica" i està preparant accions per aturar aquest monstre de ciment que vol hipotecar el Penedès. 

Cada vegada comptem amb més adhesions de Penedesencs i de la resta de la resta de comarques, ecologistes, entitats i grups polítics de tots colors. 

La Plataforma "No Fem el CIM" és declara "apolítica" i està realitzant tot un seguit d'accions per aturar aquest monstre de ciment que vol hipotecar el Penedès. I no pararà fins a aconseguir-ho.

 

Objectius de la Plataforma

Els Objectius de la Plataforma son:

- Atrurar la contrucciò del CIM
- Informar als ciutadans del Penedès del projecte, degut a que les administracions no ho feien.
- Donar alternatives del que realment necessita la societat penedesenca.
 
 

Que és el CIM?

El CIM Penedès (Centre Integral de Mercaderies) és un projecte que pretén convertir 186 hectàrees entre els municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume en un MACRO Poligon Industrial.Aquesta superfície de ciment, equivalent a uns 250 camps de futbol i 4 vegades més gran que el CIM Vallès, convertirà aquesta zona en un parc logístic sense valor afegit i generarà un tràfic diari de més de 10.000 vehicles. La construcció del CIM suposarà el col·lapse de carreteres, l'augment de la contaminació, la falta d'aigua, l'increment desmesurat de la poblaciò, la saturació dels serveis sanitaris i la perdua de la identitat pròpia de cadascún dels nostres pobles i de tot el Penedès.

 
 

Aquest projecte encara es pot aturar.

El CIM compta ja amb el rebuig de:
L'Ajuntament de l'Arboç, l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, l'Ajuntament de Vilafranca, l'Ajuntament de la Bisbal, el Consell Comarcal del Baix Penedès, els veïns de Banyeres, els veïns de l'Arboç, la Fundació "Vegueria Penedès", GEPEC (grup ecologista de Catalunya), Bosc Verd (Col·lectiu ecologista de Vilafranca), GEVEN (Grup ecologistes del Vendrell), plataforma Salvem el Penedès, Comitè d'Empresa "UTILAR" de l'Arboç,.... i cada dia més associacions, regidors, ajuntaments, grups ecologistes, grups polítics i gent com tu ... ens dona suport.
 
Si encara no estàs a cap grup de treball, o simplement vols rebre informació ... entra a:
  
SI FORMES PART D'UNA ENTITAT:
- imprimeix aquest full, omple'l i col·labora amb "No fem el CIM".
 
SI VOLS RECOLLIR SIGNATURES:
- imprimeix aquest, explica que és "No fem el CIM"
i recull signatures entre amics, família, coneguts, ...
 
 

Tu ets IMPORTANT !!!

Uneix-te a la protesta i contacta amb nosaltres.