Joves Esquerra Verda contra el Logis
L'Assemblea Nacional de Joves d'Esquerra Verda (ICV) contra el Logis Penedès, per ambientalment obsolet i per falta de dialeg amb el Territori

29/04/2007: El passat 10 de març l'Assemblea Nacional de Joves d'Esquerra Verda (ICV) va aprovar una resolució contra el Logis Penedès. Davant l’absoluta preeminència del transport de mercaderies per carretera a Catalunya, amb els greus costos ambientals que això comporta (producció massiva de CO2, consum desmesurat d’un recurs limitat com els hidrocarburs, duplicació innecessària d’infraestructures viàries amb la corresponent afectació a l’espai natural i agrícola, etc.), els Joves d’Esquerra Verda (JEV) es van mostrar fermament partidaris d’apostar per un nou model de mobilitat basat en els principis continguts a la Llei de la mobilitat aprovada pel Parlament de Catalunya.
Es va demanar potenciar el transport de mercaderies per ferrocarril, en aquest sentit, el projecte del Logis Penedès no és adequat i es demana la seva retirada.
El debat sobre el model de transports i mobilitat requereix d’un major diàleg social. No es pot plantejar un projecte d’aquest tipus sense escoltar el territori, sense que els agents socials en puguin opinar abans que es prengui una decisió.
- per més informació: Blog Versió Penedès 
- per més informació: Web de JEV-JIC 
 

NoFemelCIM amb el Bestiari de la Vegueria
Aquest cap de setmana No Fem el CIM va estar present a la més gran trobada de Bestiari mai vista amb Besties vingudes d'arreu de la Vegueria

15/04/2007: Aquest diumenge passat No Fem el CIM va estar present a la trobada de Bestiari Festiu de la Vegueria Penedès. La plataforma va montar una paradeta davant de l'església de Santa Maria de Vilafranca, amb recollida de signatures, tríptics i es va donar informació a tothom que s'acostava.
Amb aquesta presència la Plataforma dona suport una vegada més a la Vegueria Pròpia ja que d'aquesta manera els centres de decisió quedarien més aprop dels ciutadans i no serien possible que imposicions com la del projecte del MacroPolígon Logis Penedès col·locat entre el Baix Penedès i l'Alt Penedès.

Amb una Vegueria Penedès les decisions es prendrien des de les nostres comarques i no des dels despatxos de Barcelona amb una manca de coneixement total del que és el Penedès.
Endavant amb la Vegueria Penedès !!!
- per a veure les fotos: Show de Diapositives  
 

El Penedès es mou contra el CIM
Aquest divendres la Plataforma No Fem el CIM torna a posar en moviment els grups de treball convidant a tothom a participar en la lluita.

13/04/2007: Aquest divendres a les 8 del vespre a la Societat Nova de Banyeres "reunió de grups". Ara és important que ens fem sentir. Està vist que només ens escolten quan estem actius amb mobilitzacions, organitzant correbars,amb les paradetes pels carrers arreu del Penedès, ... porta idees i comparteix-les amb els 5 grups de treball:  (Comunicació, Publicitat, Economia, Jurídic, Polític)
Vine i mou-te contra el CIM !!!
Aquest divendres a les 8 del vespre, a la Societat Nova.
Vine i forma part del moviment, cada cop som més,
per salvar el Penedès que vols deixar als teus fills. 
Vine i forma part del grups de la Plataforma.
Decideix quin Penedès vols !!!
- un Penedès verd i amb futur
- o un Penedès gris i contamininat
El projecte LOGIS PENEDÈS te el rebuig de:
- 2 Consells Comarcals: Baix Penedès, Alt Penedès
- 9 Ajuntaments: Arboç, Bellvei, la Bisbal del Penedès, la Granada, Llorenç del Penedès , Sant Jaume dels Domenys, Torrelavit, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.
- 5 associacions empresarials
- 5 agrupacions sindicals
- 7 grups ecologistes (incloent el Grup ecologista de Catalunya GEPEC, Bosc Verd, Grup d'ecologistes del Vendrell GEVEN, plataforma Salvem el Penedès)
- 9 fundacions i associacions
- 54 entitats culturals
diverses agrupacions polítiques nacionals, comarcals i locals
- 4.279 ciutadans i ciutadanes a títol personal.
Recorda ... Reunió de grups,
Dia: divendres 13,
Hora: 8:00 del vespre
Lloc: Societat Nova (Banyeres) 
Vine i mou-te pel Penedès !!! 
 

Banyeres, els 3 tombs contra el CIM
L'últim diumenge de març els Banyerencs van aprofitar els 3 tombs per dir No al CIM

31/03/2007: Tot i la forta pluja caiguda, els 3 tombs de Banyeres és van fer acompanyats en tot moment per pancartes en contra del CIM penjades als balcons i amb una paradeta per donar informaciò a la gent que s'acostava interessada per la magnitud d'aquest Macro-Polígon.
 
- per a veure les fotos: Show de Diapositives  
 

No fem el CIM a la Wikipedia
La plataforma No Fem el CIM ja surt reconeguda com a moviment social a l'enciclopèdia d'Internet

L'enciclopedia d'Internet ja contempla com a moviment social a la Plataforma No Fem el CIM. Aquesta pàgina ja està disponible en Català, Castellà i Anglès i conta amb el enllaços des de les pàgines dels municipis directament afectats pel Macro-Polígon de 186ha (Banyeres, L'Arboç i Sant Jaume).
 
Més informació a:
 

Polémica a l'AGENDA 21 a Banyeres
Limonium va intentar evitar presentar les conclusions extretes dels 2 tallers anteriors i davant la protesta dels assistents van accedir a la modificació del seu planning.

16/03/2007: El que havia de ser la presentació de les conclusions dels dos tallers de l'Agenda 21 es va convertir en una protesta formal per part dels prop de 30 participatns per la manera d'actuar de l'empresa Limonium (encarregada de realitzar l'Agenda 21). Els Participants van acusar el fet de retardar la presentació de les conclusions.
Així mateix tots els assistents van demanar a l'Alcalde que es diculpes d'una manera clara per l'article publicat al Butlletí Municipal en el que acusava a tots els participants de l'Agenda 21 de ments perverses.
Els participants també van demanar que a les conclusions es reflectís el rebuig pel Logis Penedès i pel POUM que va ser aprovat just el dia abans de ser il·legal. Els assistents van demanar que els resultats d'aquesta Agenda 21 fossin vinculants i podessin modificar el polémic POUM.
Els organitzadors es van comprometre a recollir totes aquestes inquietuts i es va convocar un nou taller abans de la presentaciò definitiva dels resultats.
 

Carod-Rovira "... tot està per estudiar"
Els ciutadans fan sentir el seu malestar pel projecte del MacroPolígon al Vice-President de la Generalitat durant la seva visita al Penedès.

09/03/2007:  Divendres passat el Vice-President de la Generalitat va fer una visita a l'Arboç per tal d'inaugurar la nova piscina municipal. A l'entrada a l'ajuntament Carod-Rovira va ser rebut amb crits de "No al CIM" per un centenar de membres de la plataforma com a mostra de rebuig al projecte del MacroPolígon de 186ha que l'actual govern d'Entesa (PSC,ERC,ICV) està projectant al Penedès sense tenir en compte l'opinió dels Consells Comarcals, els Ajuntaments, les entitats i la societat civil.
Una vegada dins, Carod-Rovira va mantenir una reunió amb els representants de la Plataforma com a representant del Govern i no com a President d'Esquerra.
A la sortida de la reunió Carod-Rovira (Vice-President del govern) i Xavier Sabaté (Delegat del govern) van ser seguits pels membres de la plataforma pels carrers de l'Arboç en el seu recorregut cap a la nova piscina que anaven a inaugurar. La comitiva anava protegida per un fort desplegament policial que no va poder evitar que el Vice-President i el Delegat del govern haguessin de sentir el malestar del Penedès per la possible instal·lació d'aquest MacroPolígon que s'ha portat amb tant de secretisme.

Una vegada dins i segons declaracions del mateix Carod-Rovira, (que va dir tenir molt de respecte per la Plataforma) va afirmar que els governs estan fets pels representants del ciutadans i que les properes eleccions municipals ja decidirien ... , amb una referència que apunta clarament als ajuntaments de l'Arboç, de Sant Jaume i de Banyeres, ajuntament aquest últim on hi ha l'únic Alcalde de la zona afectada que es favorable al MacroPolígon de 186ha.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
 
- "... tot està per estudiar" -
Transcripció de les declaracions  "
(veure vídeo resposta d'en Carod-Rovira )

<< No es pot dir que una reunió amb el vice-president de la Generalitat no sigui atenció per part del Govern. Per qué es clar després del President de la  Generalitat ve el Vice-President de la Generalitat i per tant quan jo vaig coneixer que volien tenir aquesta reunió inmediatament vaig dir que si. Ells han reconegut que aquesta atenció hi ha estat. Per tant el primer punt ja queda resolt. >>
<< El segón, caldria veure si és compatible l'esforç económic que ja s'ha fet d'adquisició dels terrenys, per tant l'esforç public que s'ha fet amb diners que
són de tots ... si aixó es compatible amb més d'un tipus d'activitat económica. I JO CREC QUE ESTA TOT PER ESTUDIAR I SI ES COMPATIBLE AMB ACTIVITATS QUE PUGUIN SER ACOLLIDES DE MES BON GRAT PEL TERRITORI, DONCS HO ESTUDIAREM.  >>

 

Montilla recull la ràbia sembrada al Penedès
El President de la Generalitat es rebut al Vendrell amb una forta xiulada i la Plataforma el segueix per tota la vila a peu amb crits contra el CIM .

03/03/2007: Aquest dissabte passat més d'un centenar de membres de la Plataforma van rebre al President de la Generalitat amb una forta escridassada durant la seva visita institucional al Vendrell.
Els membres de la Plataforma van fer sentir la ràbia del Penedès a escassos centímetres quan es van saltar els cordons policials.
La visita del President s'iniciava a l'Ajuntament on va ser rebut amb crits, bocines, xiulets i petards.
En sortir de l'Ajuntament Montilla va anar sempre protegit per un cordó policial i va intentar sense exit evitar els membres de la Plataforma que el van seguir a peu pels carrers amb crits contra el MacroPolígon de 186 ha (el més gran de Catalunya) que es vol instal·lar al Penedès.
Degut a la pressió exercida per la plataforma Montilla i tota la comitiva es van veure obligats a modificar el recorregut previst inicialment.
José Montilla va intentar allargar la seva visita a l'interior d'un centre cívic durant més de 45 min a l'espera de que els manifestants marxessin ... en vistes de que això no passava va decidir abandonar l'edifici protegit per un gran dispositiu policial.
A la sortida es van repetir els moments de tensió i el president va haver de marxar ràpidament amb un cotxe oficial escortat per la Guàrdia Civil. La Plataforma va celebrar amb crits d'alegria l'éxit de la convocatòria.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
- per a veure el video: Video a TV3 (TN - Nit) 
- per a més informació: Telenoticies TV3 , Telenoticies TV3 II
- per a més informació: El Periódico
- per a més informació: Europapress
- per a més informació: Diari de Tarragona
- per a més informació: Vilaweb
 

L'Assemblea reactiva la Plataforma
NoFemelCIM tornarà a les mobilitzacions davant el 'menyspreu' i 'passotisme' del Govern.

10/02/2007: La plataforma No Fem el CIM, que s'oposa a la construcció del Centre Integral de Mercaderies (CIM) més gran de Catalunya entre els termes municipals de l'Arboç, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès, al Baix Penedès, ha decidit reactivar la seva maquinària i tornar a protagonitzar mobilitzacions al carrer.
Josep Maria Holgado, portaveu de la plataforma, ha assegurat que de la darrera reunió que van tenir amb el secretari per a la Mobilitat del Govern, Manel Nadal, només en van obtenir un 'menyspreu total al territori' i 'passotisme', enlloc de solucions.
Fa un parell de setmanes, responsables de la plataforma es van reunir amb el secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, i la reunió va anar 'molt malament', segons Holgado. Ha explicat que Nadal es va enrocar en el fet que el Pla d'Infraestructures de Catalunya, que inclou la construcció del Logis Penedès, sense tenir en compte l'opiniò majo.
La plataforma No Fem el CIM va explicar el desenvolupament d'aquesta reunió divendres a la nit en una assemblea a l'Arboç, en què hi van acudir prop de 200 persones, segons Holgado. En aquest acte, es va decidir reactivar el grup jurídic perquè presenti al·legacions al projecte; el grup polític per intensificar els contactes amb els partits del territori i intentar 'forçar una votació al Parlament' en contra del CIM; així com el grup propagandístic 'per tornar a convocar mobilitzacions'.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
 

Assemblea General: Tornem a la Lluita!!!
Aquest divendres la Plataforna fa una Assemblea General per reemprendre la Lluita contra el CIM.

09/02/2007: Aquest divendres 9 a les 21:00 la Plataforma farà l'Assemblea General al local de l'Arboç "El Centre" (al costat de l'església). Quedem tots convocats a l'Assemblea General de "No Fem el CIM".
Posarem sobre la taula els següents punts:
1) Conclusions de la trobada amb en Manel Nadal (secretari de mobilitat de la Generalitat)
2) Posicionament de la Plataforma
3) Accions a seguir a partir d'ara
Recordeu ... és important: 
Dia: divendres 9/02/2007
Hora: 21:00h
Lloc: El Centre,(prop de l'església)
Població: L'Arboç
Els polítics desde Barcelona, volen prendre decisions que afectaran greument a tot el PENEDÈS, sense tenir en compte la opinió dels ciutadans, ni les entitats de les nostres comarques, ni les mocions en contra aprovades als Consells Comarcals del Penedès i als Ajuntaments.
Amb aquesta actitud es mostra un menyspreu total per la voluntat del PENEDÈS a decidir el seu FUTUR.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
 
Tornem a la Lluita !!!
Plataforma NoFemelCIM
En Defensa del Penedès,
 

NoFemelCIM intenta dialogar amb Manel Nadal
El secretari de mobilitat afirma que no és necessari planificar el territori per implantar el MacroPoligon més gran de Catalunya.

24/01/2007: Dimecres passat vuit representants de la Plataforma no Fem el CIM es van reunir amb el secretari de mobilitat, Manel Nadal, el gerent de CIMALSA, Ignasi Regàs i l'encarregat de Planificació de CIMALSA, Simó Batlle.
Durant les pràcticament dues hores es van posar sobre la taula els punts de vista totalment oposats sobre la concepció del territori i la necessitat de planificar juntament amb els seus representants polítics i amb els seus ciutadans.
Segons Manel Nadal, "no és imprescindible planificar el Territori per posar el LOGIS", afirmació fortament discutida pels membres de la plataforma. L'actual LOGIS que el secretari de mobilitat vol ubicar al Penedès, és fins i tot superior en capacitat degut a que les naus guanyen en alçada.
Manel Nadal està en contra de la proposta defensada per la majoria d'ajuntaments de fer coincidir N340 i AP7, ampliant i alliberant de peatge l'AP7 (per no malmetre tanta superficie de territori) i diu obertament que vol que la nova autovia  N340 passi pel costat del LOGIS.
El representant del govern afirma que és Penedès no és un "Territori Verge", i s'hi poden trobar multitud de Polígons, Pedreres i Camps de Golf, i per això no és tant greu que un MacroPolígon de 186ha s'ubiqui a les nostres comarques.
Això demostra la sensibilitat d'aquest representant cap al Penedès!!! 
 

Falta de criteris al Logis Penedès
Una consultora troba falta de criteris en la ubicació del Logis Penedès.

12/01/2007: La consultora Setocur, especialitzada en enginyeria civil i obres públiques, que ha treballat per a diferents ajuntaments de tot l'Estat Espanyol tambè assenyala falta de criteris per justificar l'elecció de la plana del Penedès per a la implantaciò de la Plataforma Logística més gran de tota Catalunya.
Recordem que l'arquitecte municipal de Banyeres, Antoni Cardó, va assenyalà en un informe que el projecte de CIMALSA va contra els interessos del municipi.
L'Ajuntament de l'Arboç ha aprovat més al·legacions contra la implantació de la plataforma logística Logis Penedès que complementen les presentades el mes de novembre passat. L'ampliació arriba després de tenir l'informe jurídic nou de l'empresa consultora Secotur, en què es posa de manifest que no hi ha cap tipus d'anàlisi multicriteri o d'estudi comparatiu per justificar l'elecció de l'emplaçament proposat per a la implantació de la plataforma logística, i que hi ha una gran incertesa sobre la viabilitat d'establir els accessos ferroviaris i el tràfic rodat des de l'autopista de peatge AP-7 i la futura autovia A-7. Des del mateix ajuntament expliquen que l'informe també posa de manifest que amb la construcció d'aquest centre s'interromp l'únic corredor ecològic existent que connecta la serralada Prelitoral amb la serralada Litoral catalana i que el proveïment d'aigua a la plataforma logística no està garantit. És per aquest motiu que el consistori ha decidit ampliar les al·legacions que ja va presentar al seu dia.