home2006


Aprovat POUM a Banyeres que oculta el CIM
S’aprova el POUM que preveu doblar la població en 12 anys sense contemplar l’impacte del CIM

11/12/2006: Dijous passat a les 12:30 del migdia l'Ajuntament de Banyeres va aprovar el polémic POUM que oculta el Macropolígon de 186ha Logis Penedès. Aquest POUM va ser aprovat amb els vots a favor del PSC i amb els vots en contra de l'oposició.
La lider de l'oposició va recordar que s'havien presentat  291 al·legacions al projecte, i va afegir: «No sabem si s'han resolt ni si s'han contestat o no.»
A continuació, la líder convergent del municipi va revelar que una de les al·legacions havia estat presentada per Ignasi Ragàs, director de l'empresa Cimalsa, de la Generalitat, que és qui impulsa el projecte de la plataforma logística Logis Penedès.
Des de l'oposició també es va retreure que l'arquitecte municipal Antoni Cardó, assenyalés en un informe que el projecte de Cimalsa va contra els interessos del municipi. Tot i això, l'oposició encara manté l'esperança que la comissió d'Urbanisme de Tarragona (CUT) torni el text aprovat ahir a l'Ajuntament de Banyeres perquè a través d'un text refós, s'inclogui el projecte de la plataforma logística amb el corresponent període d'informació pública.
 

No Fem el CIM porta el missatge pel món
En els últims dos mesos hem començat a rebre emails de gent que porta la protesta per tot arreu.

26/12/2006: La web de "No Fem el CIM" inaugura una nova secció. Es diu Internacional i vol ser un recull d'aquelles persones que porten la protesta arreu de Catalunya o per qualsevol racò del món
També preten ser un recull de les fotos curioses sobre el moviment NoFemelCIM.
Tothom que vulgui participar tant sols ens ha de fer arribar les fotos a l'adreça nofemelcim@gmail.com.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
 

A Banyeres l'Alcalde no dona la paraula
L'Alcalde nega la paraula a la Plataforma NoFemelCIM a la Moció contra el Logis Penedès.

21/12/2006: Dijous passat l'Ajuntament de Banyeres va posar a discussió la moció contra el CIM entrada pel grup d'oposició. Tot això va passar enmig d’un fort desplegament policial, amb fins a 3 cotxes de la Guàrdia Civil.
El grup d'oposició va acusar a Alcalde Avelino Menéndez, (alcalde des de quasi 20 anys) de tenir informació amb planells inclosos des de feia més de 3 anys, i de no haver donat aquesta informació ni a l'oposició ni als veïns de Banyeres.
L'Alcalde que fins aquest estiu encara deia desconeixer l'existència d'un interès en instalar el MacroPolígon de 186, va haver d'admetre que si que ho sabia enmig de crits de "mentider" per part dels membres de la Plataforma. L'oposició va destacar que el mateix M.Nadal (secretari de mobilitat) els va informar que tant Avelino Menéndez com la resta d'alcaldes afectats tenien la informació amb planells des de feia més de 3 anys.
L'oposició va acusar d'haber ocultat l'existencia d'aquest MacroPolígon en els treballs del POUM que es van realitzar sense la participació ni d'oposició ni de banyerencs.
Desprès del debat de la moció, la Plataforma va demanar la paraula per llegir un manifest contrari al Logis Penedès. L'Alcalde va negar la paraula a la plataforma, cosa que no havia passat en cap altre Ajuntament o Consell on s'habia solicitat. Tot i els crits de protesta del nombrós grup de membres de la Plataforma, l'Alcalde va votar ràpidament la moció que es va rebutjar per 5 vots (PSC) a 4 vots (CIU) encara enmig de crits.
En veure el resultat el membres de la Plataforma van començar a llençar acusacións a l'Alcalde de "vendre's el poble", de "negar-se a dialogar", "d'ocultar informació", ... va ser llavors enmig d'aquesta confusió quan un membre de la Plataforma va aprofitar per llegir el manifest que poc abans el mateix Alcalde habia impedit llegir.
La plataforma demana publicament explicacions a l'Alcalde de Banyeres del perque fins aquest estiu es negava l'existencia de cap interés de CIMALSA d'instalar el MacroPolígon i aquest mateix dijous va reconeixer que estava informat de tot des de feia més de 3 anys.
La plataforma continuarà lluitant per aturar aquest immens CIM de 186ha que seria el més gran de Catalunya i ho farà per totes les vies possibles.
Així doncs també continuarà presentant mocions a tot el Penedès per deixar clar que el Penedès vol un futur sense infraestructures d'aquesta magnitud que hipotecaria per sempre 186ha de la D.O.Penedès i del turisme de la costa que quedaria afectada tant pel tràfic de camions, com per la contaminació, ... perdent així el seu atractiu turístic.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 

Manel Nadal no escolta la veu del Penedès
Qui en diverses ocasions ha dit que no té en compte el rebuig contra el Logis Penedès, no es presenta per la possible rebuda de la Plataforma.

19/12/2006: Aquest dimarts Manel Nadal, secretari general de mobilitat va suspendre la reunió al Consell Comarcal del Baix Penedès que tenia amb el President del Consell i els alcaldes de 3 municipis afectats per parlar sobre el traçat de la variant de la N-340.
Hem de recordar que els membres de la Plataforma van presentar una gran quantitat d'al·legacions contra el traçat sud apostant clarament per l'ampliació i gratuïtat de l'Autopista.
La Plataforma es va concentrar ahir prop de les 19:00 davant de la seu del Consell Comarcal i els seus membres junt amb els periodistes van estar esperant l'arribada del secretari general.
No sabem si va ser degut a la convocatoria de la Plataforma No Fem el CIM davant el Consell, però el cert es que aquesta reunió es va suspendre tan sols unes hores abans de fer-se.
Ni periodistes, ni els membres de la Plataforma van poder obtenir les raons per les quals el secretari general hauria desconvocat una reunió com aquesta amb els alcaldes de Calafell, el Vendrell i Bellvei, i amb el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Benet Jané.
Aquesta és una mostra més de la por al diàleg tant del desdoblament de la N340 com del Logis Penedès amb la gent del territori.
La Plataforma reclama una entrevista amb el secretari general de mobilitat com a representant de la societat civil Penedesenca amb el suport de:
- 2 Consell Comarcals,
- 9 Ajuntaments,
- 28 agrupacions (ecologistes, sindicats, fundacions, instituts, ...),
- 50 entitats (societat civil, associacions, ...)
- Milers de signatures.
 - per a més informació: El 3 de vuit
 - per a més informació: La Fura
 - per a veure les fotos:  Show de Diapositives 
 

L’Ajuntament de Vilanova contra el CIM
El govern d’Entesa a Vilanova (PSC, ERC, ICV) i l’oposició de CIU refusen rotundament el Macropolígon Logis Penedès de la Generalitat.

04/12/2006: Aquest dilluns a 9:30 de la nit l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va votar a favor de la moció en contra del CIM (Logis Penedès), presentada per la CIU i que es va aprovar amb 23 vots a favor de la moció i 2 abstencions.
Vint-i-tres de regidors del Consistori van rebutjar fermament aquest projecte per amb l’única abstenció de dos regidors del PP. Els representants dels quatre partits polítics (PSC, CiU, ERC, ICV) van rebutjar aquest projecte que preveu construir un el Macropolígon més gran de Catalunya a la comarca veïna.
Al igual que ja havia passat a l’Ajuntament de Vilafranca i als 2 Consells Comarcals, el de l’Alt i del Baix Penedès es va aprovar la moció contra el Logis Penedès. Un projecte més propi d’altres temps tant per les formes (es vol imposar i el diàleg es nul) com per el fons (seria el Macropolígon més gran de Catalunya de 186ha que generaria un tràfic de més de 10.000 vehicles diaris).
Amb l’Ajuntament de Vilanova ja són 9 els ajuntaments i dos Consells que rebutgen el Projecte i fan pinya per la necessitat de defensar el Penedès davant d’una agressió tan ferotge sobre el territori com és aquest projecte que, d’altra banda, s’ha dut a terme amb una clara manca de transparència per part de la Generalitat, tant de cara al poble com dels propis representants polítics.

Roda de Premsa: No es pot imposar un CIM
Grans Infraestructures com el Logis Penedès no es poden fer d'amagat i amb el territori en contra

22/11/2006: La Plataforma No Fem el CIM rebutja, una per una, totes les afirmacions que el representant de la Generalitat en matèria de mobilitat i infraestructures viàries va pronunciar arran d’una visita al municipi del Vendrell el dilluns de la setmana passada La Plataforma considera que no es pot imposar cap element de característiques de tan fort impacte ambiental sense una planificació prèvia del territori on es vol implantar.  Aquesta planificació s’ha de fer, a més, d’acord amb les lleis d’urbanisme i mediambientals i, per tant, tenint en compte, des del principi, la participació ciutadana.
Imposar un CIM o una nova autovia com si es tractés de peces que es poden tirar sobre una comarca com aquesta és demostrar desconeixement i manca de sensibilitat cap aquests temes de vital importància per una bona ordenació territorial.
Per tot això la Plataforma No Fem el CIM demana del nou govern de la Generalitat que orienti la política territorial cap a criteris més sostenibles dels que fins ara han imperat en el si del departament,es retirin els projectes del LOGIS i el projecte de la nova autovia per no contemplar les mínimes condicions que requereix la planificació basada en una societat democràtica participativa.
- per a més informació: Roda de Premsa al Vendrell
 

Segon taller de l'AGENDA 21 de Banyeres
L'Agenda 21 comptà amb la participació de 30 persones de tots els nuclis del municipi

22/11/2006: El segon taller de l'Agenda 21 va servir per certificar el que ja s'havia vist al primer taller. Els quasi 30 assistents es van dividir en 5 grups per tractar temes de Territori, Demografia, Medi Ambient i Economia.
Els participants es van mostrar preocupats per un amenaçant Logis Penedès que no és contemplat per un POUM, un POUM que per altre banda pretén multiplicar per quatre la població del municipi i que s'ha tramitat tot i la gran oposició dels Banyerencs. Els assistents van demanar que els resultats d'aquesta Agenda 21 fossin vinculants i fessin reconsiderar la redacció d'un nou POUM.
Els participants van venir de diversos punts del municipi: Banyeres, el Priorat, Casa Roja, els Boscos, ... i algún representant de municipis veïns.

Novembre, més mocions contra el CIM
Les darreres setmanes es van votar tres mocions contra el CIM, al Vendrell, la Granada i Torrelavit

20/11/2006: Durant la tercera setmana de novembre 3  mocions van ser posades a votació als ajuntaments penedesencs.
Una moció a la Granada va donar suport a la Plataforma No Fem el CIM i  s'oposa a la contrucció d'aquest Logis Penedès, una de les infraestructures més grans i més agressives al territori dels últims anys.
L'altra moció també aprovada per unanimitat a Torrelavit converteix aquest en el tercer municipi de l'Alt Penedès que està en contra del CIM.
La votació al Vendrell entrada per ERC i CIU va ser posada a votació el dia en que 3 regidors de CIU no es trobaven al ple i per tant la moció va ser rebutjada pel PSC (9 vots en contra), ERC,CIU,PPC (7 vots a favor) , PP (2 abstencions). Per tant en cas que aquesta moció s'hagués votat amb tots els regidors presents s'hauria aprovat.
La plataforma condemna l'actitud del PSC del Vendrell que diu que no té prou Informació del Logis Penedès per votar-hi en contra, però en canvi hi vota a favor.
La Plataforma ja ha mostrat la voluntat d'entrar una segona moció a l'Ajuntament del Vendrell per tal de sotmetre-la a votació quan hi siguin tots els regidors.
 

Concert contra el CIM a l'Arboç
Aquest dissabte el Grup de Joves de l'Arboç
organitza un concert AntiCIM

16/11/2006: El Concert es farà aquest dissabte 18 de novembre a les 22:30 a la Sala "Arbosense" i comptarà amb la presència dels grups:
-Camarada Kalashnikov
-Human Bastard
-Insershow

Al igual que els altres concerts la plataforma tindrà una paradeta informativa on es donarà informació del projecte i es recolliran signatures.
Amb aquest seguit de concerts la Plataforma preten arribar a tota la societat penedesenca. Així doncs per difondre el missatge igual de útils són les xerrades informatives, les manifestacions, els actes de trobada amb els polítics, la presència a festes dels pobles del Penedès, els correbars o els concerts.
El projecte Logis Penedès compta amb el rebuig explicit de la gent del Penedès que en 5 ocasions ha sortit als carrers.
Aquest projecte compta amb el rebuig de:
- Consell Comarcal del Baix Penedès.
- Consell Comarcal de l'Alt Penedès.
- Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
- Ajuntament de l'Arboç.
- Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.
- Ajuntament de Llorenç.
- Ajuntament de la Bisbal.
- Ajuntament de Bellvei.
- Ajuntament de la Granada.
- Ajuntament de Torrelavit
Es continua en la línia política i judicial presentant mocions als ajuntaments, a iniciativa dels grups polítics de cada vila o per iniciativa de la Plataforma No Fem el CIM.
L'ajuntament de la Granada ha sigut el darrer ajuntament que a iniciativa pròpia ha aprovat la moció contra el projecte de Logis Penedès
 

Cinquena manifestació, en lluita contra el CIM
3 mesos de lluita al carrer i 5 manifestacions consoliden No Fem el CIM com una de les Plataformes més actives del Penedès.

12/11/2006: La Plataforma No Fem el CIM va fer el diumenge passat la cinquena manifestació. Aquesta manifestació va ser a les 5 de la tarda i va concentrat més de 800 persones vingudes de tot el Penedès i de comarques veïnes per protestar en contra de la instal·lació del polígon logístic conegut com Logis Penedès, que la Generalitat vol instal·lar al Penedès d'amagat i sense participació ciutadana.
Un cop passades les eleccions i format el nou govern amb Iniciativa i Esquerra molt enfortides, la Plataforma torna a recordar al nou govern que el Penedès està en lluita amb l’ombra del CIM (Logis Penedès) que amenaça les nostres comarques.
L’èxit de convocatòria per cinquena vegada consecutiva va fer que els manifestants, un cop desconvocada la manifestació, tornessin a tallar la N-340 a la rotonda d'entrada a l'Arboç, aquesta manifestació va comptar amb amb gent vinguda de tot el Penedès i amb la presència de nombroses plataformes civils i ecologistes, així com polítics de tots els partits.
Aquest projecte del qual es demana l’aturada definitiva ha sigut des de la seva gestació un projecte plé d’ombres i secretisme. En epoca electoral s’ha passat publicitat d’aquest macropolígon de 186 ha (on es comparava el Logis Penedès amb els CIM més grans de tota Europa), per aquesta raó ERC del Baix Penedès ja ha posat una demanda Judicial.

La Plataforma ha editat un tríptic on dona informació del Macropolígon que la Generalitat preten instalar en secret i sense consulta ciutadana, donat que no ho han fet fins ara els membres del govern.
Donat que els impulsors d'aquest projecte no s'atreveixen a venir al Penedès a explicar-ho cara a cara al seus veïns, la Plataforma continuarà fent xerrades per que ells mateixos puguin jutjar la magnitud de l'area que es malmet usant 186ha en un projecte qualificat d'obsolet per tots els grups de l'Alt Penedès (Socialistes, Convergents, Esquerra, Iniciativa, Populars, CUP).
La Plataforma continuarà amb aquest tipus d’accions com a mesura de pressió per aturar el CIM, juntament amb les sessions informatives que tenen com a objectiu principal donar a conèixer a l’opinió pública el fort impacte mediambiental i el model de vida insostenible que el Logis Penedès duu a tot el Penedès
Propera xerrada serà a Bellvei, el dilluns dia 20 de novembre a les 20:00h al Centre Cívic, c/ Jaume Palau nº10.
- per a veure les fotos: Show de Diapositives 
- per a més informació: Tríptic No Fem el CIM  
 
 

No Fem el CIM: "El dia després"
Passades les eleccions fem un petit analisi del que ha passat, i com hem influit a la comarca.

08/11/2006: Una vegada passades les eleccions al Parlament de Catalunya i pràcticament definit el futur Govern,  és interessant fer un petit anàlisi del que aquestes ens han portat i com pot afectar a la consecució del nostre objectiu.
Al marge d’altres valoracions polítiques, ens centrarem en el conflicte del CIM o Logis Penedès, tot i que, evidentment, aquest no és l’únic factor a tenir en compte. En comparació amb els resultats de les eleccions de l’any 2003, que és la referència natural, el que constatem és que els partits amb un  posicionament contrari al CIM o amb postures menys radicals a favor del projecte, han obtingut a tot el Baix Penedès millors resultats que no la resta. En alguns casos han mantingut la quota, en altres han pujat una mica i en altres, resistint la pèrdua generalitzada de vots. Aquest resultats són molt evidents en pobles on la campanya contra el CIM ha estat més intensa, donada l’afectació més directa del polígon sobre ells.
Celebrem aquesta creixent sensibilitat sobre la conservació del territori, posada de manifest a tot el principat i que ha de fer reflexionar les formacions polítiques.
Ens preocupa que la conselleria de Política Territorial sigui responsabilitat del partit que s’ha expressat  més contundentment a favor de la implantació del CIM. Caldrà esperar a veure la postura dels altres partits del govern i la pressió que facin en possibles acords o negociacions.  
Això ens ha de servir de revulsiu per continuar amb més fermesa i, si és el cas, amb les accions i la línia de treball portada fins ara per la Plataforma. El nostre objectiu continua sent la paralització del projecte i la consolidació ferma de la defensa de la nostra comarca.
- per a mes informació: Resultats al Baix Penedès
 
 

Èxit de convocatòria a la Pintada Solidària
La Plataforma ha convertit aquest diumenge al matí en una jornada festiva per tapar pintades.

05/11/2006: Aquest diumenge a les 12 del migdia la plataforma ha convocat a tothom que volgués per tapar les pintades aparegudes a Banyeres ara fa una setmana.
Els membres de la plataforma han anat de carrer en carrer en cercavila i amb música de gralles tapant les pintades aparegudes. Els membres de la plataforma han tapat tant les pintades del SI com les del NO. S'han tapat les pintades de totes les cases on s'ha donat el consentiment dels seus propietaris, degut a que algunes d'elles eren difícils de treure per les característiques de la paret.
La Plataforma No Fem el CIM ha pres aquesta iniciativa vist que l'Ajuntament de la població on han aparegut aquestes pintades no ha fet cap pas per a esborrar-les. En acabar s'ha anat a fer el vermut per celebrar l'acció "Pintada Solidaria".
La plataforma continua amb les seves activitats per aturar aquest projecte de la Generalitat. El proper dissabte 11 de novembre es farà un concert a Llorenç amb els grups Bogarde, Clik's i Dos dits de pols.
Ja s'ha convocat pel proper diumenge 12 de novembre a l'Arboç la 5na manifestació de la Plataforma No Fem el CIM. Amb aquesta nova manifestacìó es treura altre cop al carrer la protesta de la gent contra un projecte que no ha tingut en compte ni el Penedès ni la seva gent.
- per a mes informació: El Punt
- per veure les fotos: Show de diapositives
 
 

La nit de les Pintades
Marquen amb pintades les cases dels membres de la Plataforma No Fem el CIM.

29/10/2006: Com en les pitjors temps del nazisme el diumenge els veïns de Banyeres es van despertar amb tot el poble ple de pintades a les façanes de les cases.
Amb pintades de "Si al CIM" es van marcar les cases dels membres de la plataforma i els llocs de reunió. Van ser més 16 pintades repartides per totes les cases, les façanes, les portes, els vidres de les cases, els cotxes.
Aquests fets han passat dos dies després de que CIMALSA una empresa pública de la Generalitat hagués enviat casa per casa uns fulletons, a l'Arboç i a Banyeres, justificant el CIM (Logis Penedès).
ERC del Baix Penedès ja ha presentat una denúncia per haver deixat a les bústies dels veïns de l'Arboç i Banyeres propaganda institucional d'una empresa pública durant el "Període Electoral". Així mateix s'ha demanat la dimisió del director de CIMALSA Ignasi Regàs.
- per veure les fotos:  Show de diapositives
  
 

El Penedès amenaçat pel CIM
El projecte CIM (Logis Penedès) s'ha portat d'amagat i amb l'oposició del Penedès.

22/10/2006: No ha estat fins fa uns mesos que es va publicar un estudi previ sobre el CIM (ara Logis Penedès). Fins a aquest dia la informació que els Ajuntaments i la Generalitat donaven sobre aquest MacroPolígon era nula.
Aquest projecte s'ha intentat gestar des del principi a esquenes dels penedesencs i sense tenir en compte Plans Directors, Agendes 21 dels pobles i de les comarques afectades. Recordem que aquest projecte ocupa 186ha i afectaria a tot el Penedès amb mes de 10.000 vehicles més circulant per les seves carreteres.
Ara alguns polítics s'omplen la boca de bones paraules, però si no hi hagués hagut un moviment dels penedesencs tant gran, n'estem segurs que a hores d'ara no estariem en aquest punt, ja que el projecte inicial de preveia la seva contrucció pel 2005 i l'actual el preveu pel 2008.

Des d'on es disenya el futur del Penedès? El Consell Comarcal del Baix Penedès i el de l'Alt Penedès estan en contra de la creació d'infraestructures tan agresives amb el territori. Tots els Ajuntaments que ja han entrat la moció de la Plataforma, ja s'han mostrat en contra del MacroPolígon (Logis Penedès).

Des de la Plataforma es demana l'aturada d'aquest projecte i la redacció d'un Pla Director pel Baix Penedès que protegeixi el territori d'aquestes agressions. La nostra comarca deu ser a hores d'ara una de les més solidaries amb 3 autopistes, 1 carretera nacional, 3 linies de tren, 1 gasoducte, 1 oleoducte, un circuit de proves, a mes de tota la presió urbanística que ha saltat ja de la primera linea de costa a tot el Penedès.
Exigim un plà director pel Baix Penedès que ens defensi de MacroPolígons com aquests i altres agressions que segur que ens intentaran imposar en el futur des de despatxos de Barcelona o Tarragona
En defensa del Penedès,
No Fem el CIM !!!
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 
 

Caganer per a l'Ernest Benach
La plataforma obsequia al candidat d'ERC amb un caganer per unes declaracions fetes fa 2 mesos.

23/10/2006: Dilluns passat membres de la Plataforma No Fem el CIM van anar a rebre a Coma-ruga al Candidat d'ERC a les comarques tarragonines. Ernest Benach en una xerrada fa uns mesos a Reus va fer unes declaracions sobre la futura necessitat d'un CIM al Penedès. Degut a aquestes declaracions, líders d'ERC al Baix Penedès li van recriminar i ell va negar haver-ho dit.
Ahir membres de la plataforma van parlar amb Ernest Benach durant uns minuts abans de que el líder polític entrés a la sala de conferències de l'Hotel Balneari de Coma-ruga i li van fer entrega d'un document de compromís amb el territori amb el qual es compromet a retirar el projecte del CIM (Logis Penedès). Acte seguit i per ser un polític "cagadubtes" respecte al MacroPolígon del Penedès, la Plataforma No Fem el CIM li va regalar un Caganer.
El rebuig d'aquest projecte compta amb el suport d'ERC (a tot Catalunya), Iniciativa (Alt i Baix Penedès, Garraf i Camp de Tarragona), CIU (a l'Alt i Baix Penedès), PSC (a l'Alt Penedès), CUP (a l'Alt Penedès)i PP (a l'Alt Penedès).
El projecte Logis Penedès compta amb l'oposició ciutadana i dels Consells Comarcals del Baix Penedès i de l'Alt Penedès. Aquest projecte tambè compta amb l'oposició de tots els Ajuntaments on s'ha votat la moció contra el CIM fins ara (Vilafranca, l'Arboç, Sant Jaume, Llorenç, Bellvei i la Bisbal).
- per veure les fotos:  Show de diapositives 
 
 

Carabassa per a Jordi Pujol
La plataforma rep al que va ser president durant l'inici del projecte CIM Logis Penedès.

17/10/2006: Al igual que amb la resta de polítics (Artur Mas, José Montilla i Xavier Sabatè) la plataforma ha rebut al qui va ser president de la Generalitat durant l'inici del projecte del CIM Penedès (ara Logis Penedès).
No van ser ni 30 segons els que la plataforma va tenir per parlar amb en Jordi Pujol, temps just i necessari per que la plataforma li donés el document de "Compromís amb el Territori" per signar, on es demana a l'ex-president que faci tot el possible per aturar el projecte.
En el moment en que un membre de la plataforma va intentar donar una Carabassa a l'ex-president Jordi Pujol, per haver iniciat el projecte del CIM (ara Logis Penedès), el convergent Joaquim Nin (diputat de cultura de la diputació de Tarragona per CIU) va impedir que aquesta Carabassa arribés a mans d'en Jordi Pujol bloquejant al membre de la plataforma i fent que l'ex-president pogués pujar a la seu de CDC.
Aquest projecte hipotecaria 186ha del Penedès fins ara associat als Vins i al Turisme, i que amb aquest MacroPolígon de 1.860.000 metres quadrats es relacionaria per sempre més amb el ciment, els camions i la polució.
- per veure les fotos:  Show de diapositives
- mes informació a: El Punt
 
  

No Fem el CIM es manifesta pel Vendrell
La plataforma manté el poder de convocatòria, i dedica un minut de silenci a Julián Fernández.

15/10/2006: Ahir, diumenge 15 d’octubre, va tenir lloc la quarta manifestació de la plataforma No Fem el CIM. En aquest cas, es va escollir el Vendrell com a capital de comarca del Baix Penedès. Aquesta vegada, però, no es va llegir cap manifest sinó que es va fer un minut de silenci en record de Julián Fernández, mort en accident de moto el mateix diumenge al matí, i que era un dels principals contactes de la plataforma “No Fem el CIM” a Vilafranca del Penedès i, per extensió, a tot l’Alt Penedès.
Després d’aquest minut de silenci, la comitiva va començar a caminar per l’avinguda Josep Carner fins a arribar a la rotonda d’accés al Vendrell per la carretera de Sant Salvador (davant del monument als castells de Josep Cañas), on la manifestació es va desconvocar.
Tot i així, molts dels participants, en la ja desconvocada manifestació, van continuar caminant uns dos quilòmetres més fins a arribar a la N-340, on a titol individual la gent va ocupar la N-340, fet que obligà a desviar el trànsit per rutes alternatives i cosa que provocà l’embús de la via a la rotonda d’accés a l’autopista AP-7 a l’alçada de Coma-ruga.
Al cap de quinze minuts, la gent va reprendre el camí de retorn cap al centre del Vendrell, al seu punt d’origen. Va ser durant la tornada que el tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, Josep Lluís Pascual Navarro, va increpar els manifestants titllant-los de “gentussa”. Per aquest motiu, els manifestants, pacíficament i reivindicant el seu dret a decidir, van mostrar el seu rebuig a la construcció del macropolígon logístic amb paraules com “No fem el CIM” o “No al polígon logístic”.
Accions de protesta es repetiran al llarg de tota la campanya electoral i es preveu aconseguir un contacte directe amb els representants de tots els grups polítics instant-los a posicionar-se en contra del CIM. Recordem una vegada més que totes les accions de la plataforma van encaminades a aturar el MacroPoligon que ataca brutalment a tot el Penedes destruint 186ha i que s’ha fet d’amagat de la poblaciò.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- per veure les fotos:  Show de diapositives
- mes informació a: El Punt
 
 

Parlamentari pel PSC Tarragona no dialoga
Xavier Sabaté es nega a parlar amb el portaveu de la Plataforma i fuig ràpidament amb cotxe.

11/10/2006: La plataforma seguint amb la seva campanya de rebuda de polítics al Penedès va anar a l'innauguració d'un vial d'accès a les Masies de Sant Miquel (Banyeres). La rebuda va tenir un caire totalment pacífic i els més de 30 membres de la plataforma van seguir en total silenci el discursos tant de l'alcalde com del conseller, que van obviar la preséncia de la plataforma No Fem el CIM.
En acabar el discurs el portaveu de la plataforma  va intentar parlar amb el Conseller, tal com abans s'havia fet amb Artur Mas i José Montilla. El Conseller Xavier Sabaté va ignorar el portaveu i es va dirigir directament a les taules on hi havia el pica-pica. Se li va intentar fer arribar un document per a signar la retirada del Lógis Penedès però el Conseller passats 5 minuts va solicitar el cotxe oficial i va marxar ràpidament.
S'ha de destacar que un cop desaparegut el Conseller es va parlar amb l'alcalde de Banyeres en un to totalment amistós preguntant per la fugida ràpida del Conseller tot i el caracter pacific de la rebuda.
Cal censurar l'actitud del parlamentari Martí Carnicer (representant del PSC Baix Penedès) que va estirar literalment del braç a l'alcalde de Banyeres mentre parlava amb la membres de No Fem el CIM.
La plataforma continuarà amb els seus actes de rebuda de polítics al Penedès durant la campanya d'eleccions a la Generalitat.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 
 

Tots els arguments del PSC desmentits
La plataforma desmenteix en una roda de premsa tots els arguments del PSC del Baix Penedès.

10/10/2006: La plataforma va aprofitar la roda de premsa per felicitar-se de la bona marxa d'aquesta, que el mes passat va treure al carrer tres manifestacions de més de 1200 persones en protesta contra el  MacroPolígon.
Un cop més es va declarar que la plataforma estava en contra de qualsevol acte violent. I es va denunciar l'us per part de l'alcalde de l'esdevingut el primer dia on un grup reduit de menors va intentar parlar amb l'alcalde un cop acabada la manifestació de l'Arboç.
La plataforma després d'haber parlat amb José Montilla va refusar l'únic argument del PSC del Baix Penedès el dels 3000 llocs de treball. José Montilla a Vilanova davant d'un munt de testimonis va declarar que centres logístics com aquests no porten ni molt menys aquests llocs de treball.
La plataforma va solicitar la retirada total del projecte Logis Penedès i la redacció d'un pla director pel Baix Penedès abans d'instal·lar MacroPolígons tant agressius amb el territori com és aquest CIM de 186ha.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
 
 

Unanimitat al Consell contra el CIM
La moció contra el CIM del Consell Comarcal de l'Alt Penedès s'aprova per "Unanimitat".

09/10/2006: Ahir al Consell Comarcal de l'Alt Penedès es va entrar al ple la moció contra el CIM (Logis Penedès). La moció es va aprovar amb la totalitat de vots dels consellers en contra. Recordem que el Consell Comarcal esta format per 11 consellers del PSC, 10 de CIU, 3 d'ERC i 1 del PP.
El suport del Consell Comarcal de l'Alt Penedès la setmana següent d'haver-se aprovat la moció al Consell Comarcal del Baix Penedès reflecteix una unitat Penedesenca en quant a la defensa del territori. Al Consell en les intervencions de cadascun dels grups es va fer una aposta clara per la necessitat de rebutjar projectes com aquest MacroPolígon pensat desde Barcelona i a esquenes dels penedesencs.
Al igual que a l'Ajuntament de Vilafranca la  veu de la Carmina Malagarriga va representar la Plataforma amb un discurs que apostava entre altres coses per la necessitat d'un pla director que vetlli contra les agressions al territori.
Membres del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd de Vilafranca, de la Plataforma per una Vegueria Propia i l'associació en contra del Parc Eólic a Pontons també van ser presents al ple donant suport a No Fem el CIM.
Al finalitzar la votació a mà alçada, la totalitat dels assistents al ple van aplaudir durant més d'un minut la decisió ferma del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. 

A la mateixa hora el portaveu de la plataforma Jose Maria Holgado participava en un debat a Ràdio Calafell sobre el CIM en el que hi havia en Luis Suàrez (regidor socialista de Banyeres), Eladi Llop (regidor d'ERC al Vendrell), Magi Pallarès (alcalde de Sant Jaume per CIU) i Manel Nadal (Secretari per a la mobilitat de la Generalitat de Catalunya) que va fer el debat sense venir al Penedès, com ve sent habitual, i hi va ser tant sols uns 15 min. Recordem que la presentació del Logis Penedes la va fer el mateix Manel Nadal lluny del Penedès, a Tarragona.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- més informació a: El 3 de vuit
- més informació a: El Punt 
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 
 

Carabassa per a José Montilla
La plataforma va demanar al candidat el PSC la retirada del Logis Penedès del seu programa.

07/10/2006: Aquest dissabte representants de la Plataforma es van concentrar al centre de Vilanova i es van clavar cartells de No Fem el CIM per tota tota la Rambla, lloc on estava previst que el líder del PSC fes un recorregut a peu fins arribar al Centre Cívic de Sant Joan, on compareixeria davant dels seus simpatitzants a les 19 hores.
La Plataforma va repartir octavetes per la Rambla i pel carrer Francesc Macià, informant als vilanovins sobre el MacroPolígon, i recollint signatures de suport.
A quarts de vuit José Montilla arribà al Centre Cívic Sant Joan on l’esperava la Plataforma amb pancartes, domassos i octavetes. Montilla, fent al principi cas omís dels simpatitzants concentrats, s’acostà directament al grup de protesta i entaulà una conversació fluïda amb els seus portaveus.
Com en el cas d’Artur Mas, se sol·licità a José Montilla la seva signatura de compromís a la no construcció del CIM.
Després d’escoltar les paraules de la Plataforma, José Montilla assegurà que no era cert que el CIM portes 3.000 llocs de treball tal com s’havia dit per part del PSC del Baix Penedès, al·legant que una infraestructura logística com aquesta implica la necessitat de molt poca mà d’obra.
De nou, els portaveus de la Plataforma obsequiaren al polític amb una carabassa amb el logotip de No Fem el CIM. En aquest cas, era el símbol de la mala política territorial que l’actual Govern de la Generalitat està desenvolupant i el suspens per voler continuar un projecte desmesurat que, a més, va nèixer del principal partit de l’oposició.
Aquestes accions de protesta pacífica es repetiran al llarg de tota la campanya electoral i es preveu aconseguir un contacte directe amb els representants de tots els grups polítics instant-los a posicionar-se en contra del CIM.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- més informació a: El 3 de vuit
- més informació a: El Punt
- més informació a: Tinet Digital 
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 
 

Carabassa per a l'Artur Mas
La plataforma va demanar al candidat de CIU que signés un manifest per retirar el Logis Penedès.

06/10/2006: Divendres a la tarda, representants de la Plataforma No Fem el CIM van concentrar-se davant les portes de la nova seu de Convergència Democràtica de Catalunya de Segur de Calafell, que Artur Mas havia d’inaugurar a les 19 hores. El grup va rebre el líder de CIU amb un missatge ben clar: sol·licitar que llegís i signés un manifest pel qual es compromet a retirar el projecte del CIM (Logis Penedès).
Artur Mas i els portaveus de la Plataforma mantingueren una xerrada informal que es caracteritzà per un to distés i alguns instants d’humor, sobretot quan la Plataforma obsequià a Atur Mas amb una carabassa, simbolitzant la mala gestió política que el seu partit va dur a terme durant la darrera legislatura al capdavant del govern català en lo referent al CIM.
Durant la conversa Artur Mas va assegurar que no faria aquest projecte si comptava amb el rebuig de la comarca.
Aquest rebuig ja es fa palès amb l’oposició ciutadana i l’oposició del Consell Comarcal del Baix Penedès. Aquest projecte també compta amb l’oposició de tots els ajuntaments on s’ha votat la moció contra el CIM fins ara (Vilafranca, l’Arboç, Sant Jaume, Llorenç, Bellvei i la Bisbal).
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- més informació a: El 3 de vuit
- més informació a: El Punt
- més informació a: Tinet Digital 
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 
 

No Fem el CIM als Concerts del Penedès
La plataforma No Fem el Cim ha estat present als concerts que s'han fet a Vilafranca i al Vendrell.

06/10/2006: Les accions no s’han aturat les nits del cap de setmana, ans al contrari, el mateix divendres la Plataforma fou present al concert d’Obrint Pas, Revolta 21, Berri Txarrak i Betagarri al poliesportiu de Vilafranca on, només aquella nit, es recolliren més de 600 signatures de suport. A més es va llegir un manifest en contra des de dalt de l’escenari, es muntà una parada amb samarretes i es repartiren centenars d’octavetes informatives entre els assistents.
Dissabte a la nit es va repetir la mateixa acció, en aquest cas a la zona escolar del Vendrell, on tocaren grups com Different Way i Baeturia. Les pancartes cobrien les parets del gimnàs del centre educatiu de Secundària i, novament, la resposta va ser massiva. Des d’allà es convocà a tota la gent a assistir a la concentració programada al Vendrell el proper 15 d’octubre a les 17:30 hores
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
 
 

Llorenç "No Rotund" contra el CIM
La moció contra el CIM va ser aprovada a l'Ajuntament de Llorenç amb cap vot en contra.

05/10/2006: Ahir a Llorenç es va presentar la moció en contra del CIM. La moció es va aprovar amb el vot de 7 regidors dels 9 que composen el consistori de Llorenç i amb l'abtenció de 2 regidors. Així doncs aquest municipi que es troba a tant sol 3 km de la zona del MacroPolígon es va declarar totalment en contra.
Els regidors que van votar en contra van ser el de 2 AMPLL, 3 CIU, 1 ERC, 1 PSC i els dos que es van abstenir van ser 1 PSC i 1 CIU.
Amb aquest ja és un més l'ajuntament que està en contra del CIM. Les mocions als ajuntaments continuen endavant i amb força.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- més informació a: Adhesions 
 
 

Majoria absoluta al Consell contra el CIM
Moció contra el CIM aprovada al Consell Comarcal del Baix Penedès amb la única oposició del PSC.

03/10/2006: Ahir a les 7 de la tarda el plenari del Consell Comarcal del Baix Penedès va aprovar per majoria absoluta la moció presentada per la Plataforma No Fem el CIM contra el macro projecte Logis Penedès. La Plataforma va disposar del seu torn per demanar a tots el membres del Consell que recolzessin la moció en defensa d’una comarca més racional i lògica.
La moció es va aprovar amb 14 vots a favor (ERC,CIU i ADC), 9 vots en contra (PSC) i una abstenció (PP).
La moció va motivar als consellers a debatre el model de futur que cadascun d’ells considerava, uns a través de implantacions com aquestes pels llocs de treball que generaven (PSC) i altres per no ser aquest el model que interessa a la comarca.
És de destacar la intervenció de ERC que va defensar amb coherència la postura contrària al CIM al•legant que els llocs de treball generaran més problemes que ventatges i que seria més adient apostar per activitats de més valor afeigit. El turisme, l’agricultura moderna, el sector industrial derivat de l’agrari i els serveis amb indústries de valor afegit varen ser les reivindicacions més repetides pels defensors de la moció.
Des de la Plataforma apostar per un model urbanístic i econòmic fet de retalls i promogut per interessos aliens que porta el perill de convertir-nos en una comarca suburbi industrial va en contra d’un desenvolupament harmònic del territori. A la llarga la implantació d’aquest CIM portarà més problemes i menys riquesa que apostar per sectors de qualitat, cosa que donada la situació geoestratègica és possible si tots es que vivim i estimem aquesta terra ens ho proposem.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- notícies relacionades: El Punt
- notícies relacionades: Revista Transporte y Logística
- notícies relacionades: La Fura
- notícies relacionades: El 3 de vuit
 
 

No Fem el CIM al Concurs de Tarragona
La plataforma va informar sobre l'agressió contra el Penedès al concurs de Castells de Tarragona.

01-10-2006: El concurs de Castells de Tarragona va servir en aquesta ocasió per informar a milers de persones que omplien ahir la plaça de braus de Tarragona sobre la problemàtica d'agressió al territori que tenim al Penedès.
Es van penjar 4 pancartes, diversos domasos i es van repartir en mà prop de 1000 decàlegs.
Aquest concurs va ser guanyat pels Castellers de Vilafranca i aquests en acabar es van fer una foto amb una de les a No Fem el CIM.
El Penedès unit Contra el CIM
 
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- per veure les fotos:  Show de diapositives 
 
 

No Fem el CIM a l'EcoFira de Sant Cugat
La Plataforma va esser present a la 4ª Fira Mediambiental del Penedès (eco Sant Cugat).

01-10-2006: Vam tenir la possibilitat d’esser a un dels stands d’aquesta fira, gràcies als companys de Bosc Verd amb els quals vam compartir espai durant tot el matí.
Es va poder donar molta informació, es van repartir decàlegs i es van recollir prop d’unes 200 signatures.
Moltes persones que passejàven per la fira es van apropar a l'stand per donar-nos ànims i fer-nos saber que comptem amb el seu suport. Algunes de les opinions recollides feien referència sobretot a la destrucció del paissatge i dels recursos naturals i a la degradació del territori.
Finalment i cap a les 19’30 l’eco Sant Cugat s’acomiadà fins l’any vinent amb un concert de música tradicional a càrrec del grup Pitança i la degustació d’un berenar popular.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM"
- per veure les fotos:  Show de diapositives 
 
 

Llorenç es mou contra el CIM
Dissabte, unes de 140 persones van recorrer els carrers de Llorenç a la nit cridant contra el CIM.

30-09-2006: Com si de la Festa Major es tractès a quarts d'onze de la nit una cercavila festiva i reivindicativa va omplir els carrers de Llorenç amb el só de les gralles, els sacs i els flabiols.
Aquesta ha sigut la segona cercavila nocturna organitzada en un mes i ha portat el missatge de "No Fem el CIM" de bar en bar a ritme d'instruments de la terra.
Després de l'èxit de la segona convocatòria del Correbars,
s'està preparant un calendari de concerts per tot el Penedès en contra del CIM.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
- per veure les fotos:  Show de diapositives
 

Bellvei rotundament "contra el CIM"
L'Ajuntament de Bellvei aprova la moció contra el CIM amb l'abstencio de 2 regidors (PP i PSC).

29-09-2006: Divendres passat a Bellvei, municipi del Baix Penedès, es va votar contra la instal·lació del CIM al Penedès. L'aprovació de la moció per part de l'Ajuntament de Bellvei contra el CIM (Logis Penedès) s'afegeix a la de Vilafranca, L'Arboç, Sant Jaume i la Bisbal i deixa a l'Ajuntament de Banyeres sol en la
defensa del CIM.
La composició de l'Ajuntament de Bellvei és: CIU, Entesa, PSC i PP. Dels 9 regidors de l'Ajuntament de Bellvei, 7 van votar a favor de la moció (CIU i Entesa) i 2
es van abstenir  (PSC i PP), no hi va haver cap vot en contra.
En aquests moments l'únic partit que es presenta a la Generalitat amb el CIM (Logis Penedès) dins el seu programa és el PSC. Tot i que els
dirigents de CIU i de ICV encara no s'han pronunciat clarament en contra del CIM.
Les mocions contra el CIM presentades al Penedès han tingut el suport del PSC a Vilafranca, Sant Jaume i han comptat amb l'abtenció del PSC de L'Arboç i Bellvei.
 
 

El 97% dels lectors de La Fura diu "No al CIM"
L'enquesta de La Fura preguntava als seus lectors si volien un CIM de 186ha al Penedès.

29-09-2006: El resultat d'aquesta enquesta ha sigut aclaparador i els penedesencs han votat amb un 97% en contra de la instalació del CIM al Penedès.
La pregunta del Setmanari Penedesenc era: Estàs d'acord en destinar 186ha de la plana del Penedès per a la construcció del polígon logístic Logis Penedès?
El resultat ha sigut: Si (3%) - No (97%).
La plataforma continua endavant amb les seves accions.
Per aquest dissabte hi ha previst un Correbars a Llorenç que començarà a les 22:30 a la Rambla de Llorenç i que comptarà amb Gralles, Sacs, Flabiols i Ball de Bastons.
Diumenge un grup de 3 persones aniran a la "4ª EcoFira del Penedès" que es celebra a Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès) i estaran a l'estand de Bosc Verd durant tot el matí.
Aquest diumenge s'anirà al Concurs de Castells de Tarragona a portar el problema del Penedès a la capital de les comarques tarragonines. S'ha quedat a les 11h del matí a l'entrada principal de la plaça de Braus de Tarragona. Porteu domassos, samarretes, pancartes fetes a casa, etc ... i tot allò que puguin agafar les camares de TV3.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
- notícies relacionades: Resultat enquesta La Fura
 
 

Èxit total a la Manifestació de Banyeres
Els carrers de Banyeres s'omplen amb més de 1200 persones cridant No al CIM, tot i l'estat policial

24-09-2006: La Plataforma va reunir ahir a més de 1200 persones de Banyeres, l'Arboç, Llorenç, Sant Jaume i de tot el Penedès que es van manifestar de manera pacífica i reivindicativa pels carrers de Banyeres. El poble de 2300 habitants es trobava en estat policial i es van comptar fins a 7 cotxes de la Guàrdia Civil. Tot i així ningú va caure en cap provocació i la manifestació va transcórrer amb total normalitat.
Hem de dir que dimecres passat durant un ple de l'Ajuntament i aparcats davant del Centre Cívic, on es feia una xerrada de la Plataforma, es van comptar també 7 cotxes de la Guàrdia Civil amb més de 20 agents que van restar allà fins que va finalitzar el ple i la xerrada de la Plataforma.
Durant la manifestació d'aquest diumenge en cap moment es va caure en cap provocació i la manifestació va transcórrer amb total normalitat al so de les gralles i d'un grup de percussió que van donar un toc festiu i a la vegada reivindicatiu.
La Plataforma continua endavant amb les mobilitzacions després de la moció aprovada (19/09/06) per unanimitat a l’Ajuntament de Vilafranca, on els 21 regidors dels 6 partits van aprovar la moció en contra del CIM i la moció aprovada (21/09/06) contra el CIM per l'Ajuntament de Sant Jaume, on els 11 regidors van votar contra el CIM.
Pel divendres 29 hi ha previst un correbars a Llorenç, dissabte 30 hi haurà un concert també a Llorenç i pel diumenge 1 d'octubre tothom està convocat per anar al concurs de Castells a la plaça de Braus de Tarragona amb domassos i enganxines a explicar la problemàtica del Penedès al Camp de Tarragona.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
- per veure les fotos: Àlbum o Show de diapositives
- per veure video: Telenotícies TV3
- notícies relacionades: Tinet Digital
- notícies relacionades: Vilaweb
- notícies relacionades: El Punt
 
 

Sant Jaume "Unanimitat contra el CIM"
Ahir dijous 21 l'Ajuntament de Sant Jaume va votar per unanimitat la moció contra el CIM.

21-09-2006: Ahir a la nit Sant Jaume dels Domenys, un dels municipis directament afectat pel CIM, va votar contra la instal·lació del CIM al Penedès. La votació d'aquest Ajuntament directament afectat pel projecte del CIM (Logis Penedès) s'afegeix a la de Vilafranca, L'Arboç i la Bisbal i deixa a Banyeres com a únic municipi afectat que encara no ha aprovat la moció.
La composició de l'Ajuntament és CIU,ERC i PSC. Els 9 regidors de l'Ajuntament de Sant Jaume van aprovar la moció.
Recordem que en aquests moments l'únic partit que es presenta a la Generalitat amb el CIM (Logis Penedès) dins el seu programa és el PSC. Tot i que els dirigents de CIU i de ICV encara no s'han pronunciat clarament en contra del CIM.
 
 

A Vilafranca "Tots contra el CIM"
Ahir dimarts 19 l'Ajuntament de Vilafranca va aprovar per unanimitat la moció contra el CIM.

19-09-2006: A quarts de deu de la nit la capital del Gran Penedès va aprovar ahir per unanimitat la moció contra el CIM. Els 21 regidors de l'Ajuntament de Vilafranca (PSC, CIU, ERC, ICV, CUP, PP) van acordar rebutjar el CIM (Logis Penedès) votant la moció presentada per la CUP i encapçalada també per ERC i CIU.
El suport de l'Ajuntament de Vilafranca es va reflectir en cada una de les intervencions dels sis grups polítics amb un discurs en defensa del territori davant d'agressions tan fortes com és aquest projecte obsolet i fet a esquenes de la població.
La Plataforma No Fem el CIM es va fer sentir en veu de la Carmina Malagarriga gràcies al Col·lectiu Ecologista Bosc Verd de Vilafranca.
Al finalitzar l'acte la totalitat dels assistents al ple van aplaudir durant més d'un minut la decisió ferma de l'Ajuntament de Vilafranca. Uns 50 representants de la Plataforma No Fem el CIM i de la Plataforma Per una Vegueria Pròpia es van felicitar per la importància d'aquesta votació. 
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
- consulta els documents a Notes de Premsa de la Plataforma. 
- per veure les fotos: Àlbum o Show de diapositives
- notícies relacionades: Radio TV Vilafranca.
- notícies relacionades: El Periódico. 
- notícies relacionades: Tinet Digital.  
- notícies relacionades: El 3 de Vuit. 
 
 

El Penedès diu clarament "No Fem el CIM"
Més de 1200 persones criden NO al CIM, a la manifestació d'aquest diumenge a l'Arboç.

17-09-2006: La manifestació va comptar amb una afluència massiva de persones vingudes de tota la geografia del Penedès i de les comarques properes per mostrar el seu rebuig frontal al "MacroPolígon" que la Generalitat intenta ubicar al Penedès.
Aquesta segona manifestació es produeix tres dies després de que l'Ajuntament de l'Arboç aprovés una moció en contra del CIM i la setmana abans de que aquesta moció es presenti a l'Ajuntament de Vilafranca.
La plataforma "No Fem el CIM" ja ha convocat la propera manifestació pel proper diumenge 24 a les 7 de la tarda a Banyeres del Penedès.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
- per veure les fotos: Àlbum o Show de diapositives
- per veure video: Telenotícies TV3
- notícies relacionades: El Punt Diari.
- notícies relacionades: Diari de Tarragona.
- notícies relacionades: El Periódico. 
 
  

Cercavila nocturna contra el CIM
El passat dissabte 16 més de 150 persones
van cantar, saltar i cridar contra el CIM

16-09-2006: Un ambient festiu va recórrer la vila de l'Arboç a quarts d'onze de la nit a ritme de gralles, sacs i flabiols.
La convocatória feta per "No Fem el CIM" convidava a una cercavila de bar en bar a ritme de d'instruments de la terra. Aquest ha sigut el primer del Correbars programats en contra del CIM.
Després de l'èxit de convocatòria del Correbars, s'està preparant un calendari de concerts per tot el Penedès en contra del CIM.
 - per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
 - veure les fotos: Àlbum Correbars
 
 

L'Ajuntament de l'Arboç en contra del CIM
El passat dijous 14 de setembre l'ajuntament de l'Arboç va aprovar la moció contra el CIM

14-09-2006: El passat 14 de setembre, el Ple de l’Ajuntament de l’Arboç va aprovar la moció en contra de l’establiment del CIM (Logis Penedès) dins del seu municipi, ja que, segons va explicar l’alcalde i president del Consistori, el consideren una agressió tant al territori arbocenc com al penedesenc.
La moció en contra del CIM es va aprovar amb els vots favorables de l’Equip de Govern i amb l'abstenció del partit a l'oposició.
Preguntat pel representant de l’oposició, l’alcalde de l’Arboç va manifestar el seu clar rebuig, i el de tot l’Equip de Govern, a la construcció d’aquest centre de mercaderies, paraules que van rebre els aplaudiments del públic. 
 - per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
 
 

Pluja d'adhesions a "No fem el CIM"
El col·lectiu de dones "del Farcell" de Banyeres del Penedès s'adhereix a la Plataforma

15-09-2006: Les darreres setmanes un gran nombre d'entitats tant de Banyeres com de l'Arboç, així com de pobles veïns s'han adherit a la plataforma, la majoria desprès d'una xerrada i una votació.
El passat divendres 15 de setembre a les 21h, mitjançant votació durant una assemblea  extraordinària el Col·lectiu de dones El Farcell, de Banyeres del Penedès, va decidir donar el seu suport a la Plataforma No Fem el Cim.
S'estan rebent e-mails d'entitats de pobles veïns i de tot el Penedès que ja s'han interessat per fer xerrades i adherir-se a la plataforma. 
 - per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM". 
 
 

AGENDA 21 de Banyeres
La teva opinió és important.

15-09-2006: Ja s'ha presentat l'AGENDA 21 de Banyeres, després d'una polèmica aprovació del POUM i amb l'ombra del CIM sobre la taula.
La plataforma demana als banyerencs i banyerenques la participació perquè donin la seva opinió de com ha de ser el Banyeres que els agradaria. Els primers resultats dels grups de treball dels veïns van en una línia totalment oposada a la que marca el POUM i en contra dels MacroPolígons com el CIM.
- per a més informació anar a Bloc "No Fem el CIM".
- per a més informació anar a 
La Fura.
 
 

Exitosa Manifestació del 3 de setembre
El Penedès mostra el seu rebuig frontal al CIM, la manifestació reuneix més de 1000 persones.

03-09-2006: La manifestació del diumenge 3 de setembre va aplegar gent de l'Arboç, Banyeres, Sant Jaume, Llorenç, Vilafranca, el Vendrell, Vilanova, Calafell i altres pobles veïns deixant clar als polítics que un MacroPolígon de 186ha afectaria a tot el Penedès.
La manifestació que va transcorre amb total normalitat va aplegar joves, gent gran, famílies, ... i van posar sobre la taula la voluntat de la societat civil, que no vol que el Penedès es converteixi en un suburbi industrial de Barcelona o Tarragona.  Més informació.
 - notícies relacionades: notícia a TV3
 
 

Es crea un apartat de fotos al web
La plataforma crea un apartat on deixar les fotos de les accions dutes a terme.

01-09-2006: Es crea un apartat al web per publicar les fotos de les mobilitzacions de la plataforma. Col·labora en fer-lo més gran. Envia fotos relacionades amb el moviment per aturar el CIM a l'adreça nofemelcim@gmail.com.
Fes fotos i participa-hi !!!
Una imatge val més que mil paraules.
Ja estan disponibles les fotos de:
- Festa Major de l'Arboç (contra el CIM)
- Manifestació de "No fem el CIM" 
- per a més informació anar a Àlbum
- veure totes les fotos: Show de diapositives
 
 

Informat, consulta l'agenda "No fem el CIM"
Per estar sempre informat de les accions de la plataforma consulta periòdicament l'Agenda.

30-08-2006: S'han creat 5 agendes perquè tant els grups com els col·laboradors estiguin sempre informats de les accions i les novetats a la plataforma. Recorda que si tens alguna acció que vols que aparegui a l'agenda nomès has d'enviar un email a nofemelcim@gmail.com indicant de quin grup ets.
- per a més informació anar a Agendes "No fem el CIM"
 
 

 Agenda "No fem el CIM" 

  

 
 
 
Uneix-te a la protesta i contacta amb nosaltres.
email: nofemelcim@gmail.com
 
Comments