Al·legacions per coordinar millor el Penedès


La plataforma NoFemelCIM presenta més de 30 al·legacions al pla director de l'Alt Penedès per coordinar millor el territori

12/12/2007: Aquestes al·legacions que fan referència a les infraestructures viàries i ferroviàries s'han presentat conscients de que el Penedès necessita una planificació en el mateix sentit. El dia 5 de desembre va ser aprovat al Parlament l'Ambit Funcional de Planificació Territorial (pas previ a la Vegueria Penedès).
Les al·legacions demanen que es respecti la voluntat popular del ajuntaments i dels 2 consells comarcals de l'Alt i Baix Penedès d'ampliar a 4 carrils l'AP-7 i retirar-ne els peatges des de Martorell a Torredembarra, també es demana la retirada del projecte de nova Autovia A-2 que aniria paral·lela a la N-340 i que trinxaria encara més al territori.
Amb aquestes esmenes es preten evitar que el Penedès es converteixi en un "Trist Corredor Logístic". La plataforma demana també la retirada d'una línia fèrria planificada a l'Alt Penedès que va a morir al projetce Logis i que és tant sols un rentat de cara per tal d'intentar salvar el projecte a última hora ja que al Logis Penedès no hi ha Intermodalitat degut a que el futur tren de mercaderies Cartagena-Suécia no estarà llest fins al 2020 cosa que condemnaria a la futura Vegueria Penedès al trafic diari de més de 17.000 camions només degut al Logis.
El pla territorial director de l'Alt Penedès hauria de tenir en compte aquests arguments si hi ha la intenció de tirar endavant el compromís de crear un àmbit funcional de planificació territorial per a l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia.
 

El Futur del Penedès a Debat (III)
"El territori de pas i les infraestructures viàries"

24/11/2007: "El territori de pas i les infraestructures viàries"
- Maties Serracant, geògraf
- Jordi Cuyàs, ex coordinador de la Comissió Tècnica del Pla Director  Territorial de l'Alt Penedès
- Lluís Lloret, president de CILMA (Consell d'Iniciatives Locals pel Medi Ambient ) de les comarques de Girona.

Es va destacar l’impacte de la nova autovia proposada en el PTPCT consistent en l’alteració del sistema natural i agrícola de la plana, el tall de la Cobertera i sobretot el que representarà, segons dades del mateix projecte redactat pel Ministeri de Foment, de 129 hectàrees a raó de 5,5 a 6,3 ha. per quilòmetre. Es va recordar, una vegada més, que la gran majoria d’ajuntaments i també els dos consells comarcals van manifestar-se sobre aquesta proposta i que van apostar i reivindicar l’ampliació de l’autopista AP-7 a quatre carrils per banda i la seva gratuïtat per als usuaris residents al Penedès, tal com s’exposava en una de les propostes inicials del Ministeri de Foment. L’impacte seria molt menor, ja que l’ampliació consistiria en dos carrils per l’interior i dos per l’exterior de l’actual traça. També, pel que fa a es expropiacions, l’impacte seria mínim, a raó de menys de 05, ha. per quilòmetre i, a més, s’evitaria l’esquarterament del territori, ja de per sí, molt malmès. Així s’aconseguiria que l’actual traça de l’N-340 es convertís en un veritable eix vertebrador del territori comarcal relacionant amb més intensitat totes les poblacions i polígons industrials existents i facilitant el transport públic, a peu i en bicicleta. [+info]
- Bloc NoFemelCIM: 3a jornada "El territori de pas i les infraestructures viàries"
- Bloc Pau Batlle: El Futur del Penedès a Debat
 

El Futur del Penedès a Debat (II)
"El territori que tenim i el que volem"

17/11/2007: "El territori que tenim i el que volem"
- Ada Llorenç, urbanista
- Agapit Borràs, arquitecte
- Pep Riera, pagès
- Ramon Vaqué, catedràtic de Geologia

L’agricultura: la necessitat de potenciar un dels ingredients essencials que defineixen el Penedès i sense el qual aquest territori deixaria de ser el què és.
L’agricultura és alguna cosa més que una activitat econòmica: és el paisatge que proporciona un valor afegit i millora la qualitat de vida respecte a territoris més metropolitans. Cal conservar la seva activitat i cal cercar mecanismes per fer-la rendible. Caldrà, per tant, i abans que res, que surti dels circuits econòmics de requalificació urbanística. L’espai agrícola ha de mantenir-se com a tal i els esforços s’han d’orientar en cercar solucions de rendibilitat econòmica: racionalització dels cultius i dels mecanisme de treball... [+info]
- Bloc NoFemelCIM: 2a jornada "El territori que tenim i el que volem"
- Bloc Pau Batlle: El Futur del Penedès a Debat 

 

El Futur del Penedès a Debat (I)
"Els Plans que ens venen a sobre"

16/11/2007: "Els plans que ens venen a sobre"
- Felix Simon, portaveu de la "Plataforma per una Vegueria Pròpia"
- José Holgado, president de la"Plataforma NO FEM EL CIM"
- Pau Batlle, arquitecte urbanista

La necessitat de cercar un marc administratiu des d’on articular els aspectes d’un territori que res té a veure amb les dues metròpolis de Barcelona i Tarragona que l’envolten. El seu paper de comparsa on s’hi aboquen les instal·lacions que no hi caben als centres metropolitans obliguen a mantenir una lluita constant en la defensa de l’espai agrícola que representa el conjunt de les quatre comarques: L’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. L’exhaustiu, intens i efectiu treball portat a terme per la plataforma “per una Vegueria pròpia” s’ha vist compensat per la propera aprovació de l’àmbit funcional de les quatre comarques, mecanisme institucional a partir del qual es podrà gestionar alguna de les competències de l’administració o, si més no, coordinar el planejament, ara dissociat, de les quatre comarques. [+info]
- Bloc NoFemelCIM: 1a jornada "Els plans que ens venen a sobre"
- Bloc Pau Batlle: El Futur del Penedès a Debat

 

El Penedès força la retirada del LOGIS
La Generalitat es veu obligada a retirar el LOGIS dels pressupostos desprès de Manifestacions,
Mocions en contra, canvis d'Alcaldes i del suport de la Societat Penedesenca.

23/11/2007: Marxa enrera de la Generalitat en el polèmic centre Logístic del Baix Penedès, el  Govern ha retirat la partida de 10 milions d'euros per iniciar aquest projecte i anuncia que retira la proposta per tornar a començar de zero.
És la primera gran batalla guanyada pel poble en aquest enfrontament históric contra el Govern per una proposta que es ven oficialment com una aposta estratègica per potenciar el Territori i que el Territori en canvi no accepta per que ho considera una agressiò que afectarà al seu futur.
..... [així es va sentir a Catalunya Radio]
- Diari de Tarragona:
- El Punt:
 
 

Jornades Sobre el Futur del Penedes
Durant els dies 16,17 i 24 de novembre experts en diferents matéries ens mostraran cap a quin model va el Penedès i de com pot ser decisiva la nostra postura i la dels nostres polítics.

10/11/2007: Jornades sobre "El Futur del Penedès":
Divendres, 16 de novembre
"Els plans que ens venen a sobre"
- Felix Simon, portaveu de la "Plataforma per una Vegueria Pròpia"
- José Holgado, president de la"Plataforma NO FEM EL CIM"
- Pau Batlle, arquitecte urbanista
S'exposaran els trets fonamentals dels dos plans que afecten el Penedès: El Pla Director de l'Alt Penedès i el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona al Baix Penedès.
La relació entre els dos plans, els objectius que persegueixen, la seva incidència sobre el futur del Penedès i, sobretot, quines perspectives s'obren davant l'àmbit funcional de planificació territorial.
Dissabte, 17 de novembre
"El territori que tenim i el que volem"
- Ada Llorenç, urbanista
- Agapit Borràs, arquitecte
- Pep Riera, pagès
- Ramon Vaqué, catedràtic de Geologia
Sobre les singularitats del nostre territori: l'agricultura, el paisatge, els assentaments, les activitats. Es planteja com una taula rodona en la qual la gent podrà expressar la seva opinió.
Dissabte, 24 de novembre
"El territori de pas i les infraestructures viàries"
- Maties Serracant, geògraf
- Jordi Cuyàs, ex coordinador de la Comissió Tècnica del Pla Director  Territorial de l'Alt Penedès
- Lluís Lloret, president de CILMA (Consell d'Iniciatives Locals pel Medi Ambient ) de les comarques de Girona. Presentarà la proposta de Girona. Dedicada a les infraestructures viàries, un dels principals problemes del Penedès. La importància d'aquest sistema de comunicació íntimament lligat al transport de mercaderies i l'increment quantitatiu que es preveu a la comarca fa necessari un debat centrat exclusivament en aquest tema. En aquesta taula es presentarà la proposta del traçat de l'autopista per Girona, molt semblant a la que defensen els alcaldes i el Consell Comarcal del Baix Penedès sobre l'ampliació i gratuïtat de l'AP-7 a canvi que no facin una altra autovia.
- per més informació: Jornades Sobre el Futur del Penedès 
 

Els Alcaldes del Baix Penedès s'oposen al Logis Penedès. "En defensa del Territori"
"El Baix Penedès ja ha cobert amb escreix la seva quota de solidaritat i no es pot permetre la instal·lació d'aquest CIM de 186 ha que suposaria un gran impacte ambiental, social i territorial."

31/10/2007: El passat 31 d’octubre es va celebrar la Reunió del Consell d'Alcaldes del Baix Penedès per tractar un únic punt en l’ordre del dia, el "Logis Penedès".
Una vegada iniciat el debat sobre el Macro-Polígon, 10 dels 14 alcaldes es van posicionar rotundament contra el projecte Logis Penedès. Aquests 10 alcaldes de CIU, ERC i ICV van defensar un discurs sobre una altra manera d'entendre el territori, mentre que els altres 4 alcaldes del PSC tant sols van parlar per boca del mateix Jordi Sanchez que va evitar posicionar-se. Tots 10 alcaldes van coincidir en que el Baix Penedès ja havia cobert amb escreix la seva quota de solidaritat i que no es podia permetre la instal·lació d'aquest CIM de 186 ha que comportaria un gran impacte ambiental, social i territorial.
En Benet Jané alcalde de la capital del Baix Penedès va expressar la seva solidaritat amb la plana interior de la comarca i en Quim Nin (diputat provincial de Tarragona) es va comprometre a fer que el seu grup portes la retirada del Logis al Parlament de Catalunya.
Per la seva banda els 2 alcaldes d'ERC (Sant Jaume i la Bisbal) i l'alcalde d'ICV (Banyeres) firmants del Manifest de Gimenelles (que demana la retirada total i definitiva del Logis) van expressar que aquest manifest de Defensa del Territori era el reflex de la voluntat dels ciutadans. Hem de recordar que a les passades eleccions de 2 a 3 alcaldes van ser castigats per la seva voluntat favorable al CIM i per intentar aprovar POUMs amb creixements desmesurats.
La plataforma “No Fem el CIM” està preparant un cicle de conferències amb experts en tots els àmbits per informar a la població del gran impacte que suposaria la destrucció de 186 ha, per dedicar-les a un projecte tan obsolet com és el Logis Penedès. La plataforma No Fem el CIM continuarà amb la via judicial mitjançant al·legacions, la via política amb contactes amb tots els partits, amb mocions i no descarta "convocar de nou mobilitzacions".
 
 

Front Comú Contra el Logis Penedès
Els Alcaldes de la plana interior del Baix Penedès exigeixen la retirada total i definitiva del Logis Penedès. Front comú ICV+ERC+CIU+PSC

01/08/2007: La plana interior del Baix Penedès va signar ahir un manifest per aturar definitivament el Logis Penedès. El manifest va ser signat i llegit davant d'un nombròs grup de mitjans de comunicació a l'emblemàtic Castell de Gimenelles de Sant Jaume dels Domenys. Els cinc municipis signants del manifes són l'Arboç, Banyeres, Sant Jaume, Llorenç, i la Bisbal.
Aquest manifest és fruit de dues reunions en que tothom (Alcaldes i primers tinents d'Alcalde) van estar d'acord. En aquest manifest totes les forces polítiques ICV, ERC, CIU i PSC hi són representades. El text exigeix «la retirada total i definitiva» del projecte Logis Penedès, tal com afirmen tots cinc municipis afirmen que «no ha estat mai ni una necessitat ni una demanda del Penedès».
En paraules dels Alcaldes de la plana interior del Baix Penedès, Logis Penedès és l'amenaça més gran dels últims anys contra tot el Penedès.
Per tal d'aturar definitivament el projecte Logis Penedès els 5 Alcaldes es van comprometre a utilitzar totes les eines polítiques i judicials al seu abast.
El manifest demana també la creació de l'àmbit funcional de planificació territorial de les comarques de l'Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (les quatre comarques de la tant reclamada Vegueria Penedès).
- per més informació: Punt diari 
- per més informació: El 3 de vuit 
- per més informació: Diari de Tarragona 
- per més informació: Transporte y Logística 
- per veure les fotos: Fotos del Manifest 
- per veure video: TV Vendrell 
 

El caos sistemàtic

La Logística per carretera col·lapsarà encara més la ja caòtica xarxa viària de Catalunya

08/08/2007 Col•lapse dels sistemes: ferroviari, viari, aeri i elèctric. Tot en un petit lapsus de temps i un factor comú: les grans empreses privades, amb l’excusa de millorar serveis, generen caos.
La deshumanització ha bloquejat el sistema, no funciona. El punt culminant el trobem en el transport logístic de mercaderies internacional de l’Asia a Europa conseqüència de la deslocalització de les industries europees i americanes a l’orient.
Necessitem carreteres per transportar les mercaderies que travessen el canal de Suez i desembarquen als nostres ports metropolitans per escampar les mercaderies orientals per tot Europa.
L’Administració ha creat un problema: incrustar un sistema logístic internacional en una xarxa metropolitana saturada.
Exigir un canvi de sentit a les polítiques tapaforats generalitzades és, no ja un dret, sinó una necessitat que cal emprar amb urgència.... (llegiu l'article publicat pel diari de Tarragona a Blog d'en Pau Batlle...)
- per més informació: Blog d'en Pau Batlle 
 

Banyeres aprova la moció contra el Logis

Cap partit a favor del Logis a Banyeres, desprès de la moció aprovada per ICV i CIU

26/07/2007 Dijous passat l'Ajuntament de Banyeres va aprovar una moció de rebuig al polèmic projecte del Logis Penedès. Es tracta d'un acord municipal històric a l'Ajuntament que fins ara era l'únic defensor de la instal·lació del MacroPolígon a la plana interior del Baix Penedès. Avelino Menedez (ex-alcalde) que durant aquests darrers anys ha estat ocultant la informaciò sobre el projecte, ara diu ja no donar suport al Logis i ofereix dialeg per buscar alternatives.
La moció aprovada s'habia presentat anteriorment el mes de desembre passat i en aquell moment el PSC va votar contra la moció, defensant així el MacroPolígon, i la moció va es va rebutjar per 5(PSC)-4(CIU).
Dijous passat el nou equip de govern ICV-CIU declaradament anticim va permetre que desprès de la moció de Banyeres ara ja no hi hagi cap municipi que doni suport al CIM.
- per més informació: El 3 de vuit 
- per més informació: La Fura 
 

El Consell que haurà d'aturar el Logis

Jordi Sánchez és el nou president del Consell Comarcal del Baix Penedès amb el suport d'ERC i ICV declaradament contra el Logis Penedès

12/07/2007 Les declaracions de Jordi Sánchez apunten a que el nou Consell defensarà al Baix Penedès de les gran infraestructures com la N340 i el Logis Penedès donat que serà un nou consell format per PSC, ERC, ICV i ADMC.
El nou conseller de Medi Ambient del Consell serà portada pel regidor de Banyeres Lluis Inglada (ICV), membre de la Plataforma i declarat anticim al igual que els consellers d'ERC Joan Basseda (La Bisbal), Josep Mª Pugibert (Sant Jaume) també contraris al Logis Penedès.
La plataforma va fer acte de presencia per recordar l'amenaça que representa per tot el Penedès el MacroPolígon Logis Penedès i per demanar una posició clara del nou Consell en contra del Logis.
- per a veure el video: Notícies de TV3 
 

Festa Major Banyeres'07 "Contra el CIM"
Aquest divendres el Correbars de FM i el Concert portaran la reivindicació contra el CIM a la Festa Major de Banyeres.

06/07/2007: El ja tradicional Correbars de Festa Major s'iniciarà a la Societat Nova a les 23:30 recorrerà els carrers i bars de Banyeres omplint-los de festa, música i reivindicació. Al Correbars hi participaran:
- CANYA D'OR
- MACABEUS
- DINAPONTUS 
- GRALLERS DE BANYERES
En acabar el Correbars s'iniciarà el Concert al Camp de Futbol amb els grups:
- SKATACRAK
- MAZATECOS
- CLIK'S
- KILL ME LATER
Vine a la FESTASSA AntiCIM !!!
Canta i Balla contra el CIM ...
Farem que el Penedès TREMOLI ...
Al Penedès ni CIMs, ni BARRIS DORMITORI ....
Els dos actes s'organitzen amb la col·laboració de "No Fem el CIM" i "grallers de Banyeres"
 
 

Municipals 2007 a la plana del Baix Penedès
“Tots els Pactes són AntiCIM”
L’Arboç reedita el pacte CIU-ERC que continuarà oposant-se al Macropolígon i a Banyeres un pacte AntiCIM amb CIU-ICV expulsa desprès de 20 anys l’únic Alcalde que defensava el Logis Penedès.

01/06/2007: La plataforma NoFemelCIM valora molt positivament els resultats desprès d’aquestes passades Municipals on la gran majoria de la població directament afectada va votar les opcions contràries al Logis Penedès.
Durant aquesta campanya electoral “NoFemelCIM” va distribuir unes 2300 copies del documental d’en Ramon Tort i en Jordi Cabestany “Una Mar de Ciment” que van arribar a les bústies d’uns 8000 veïns de Banyeres i l’Arboç. Aquest documental és una clara denúncia a la manera d’actuar dels ara ja ex-alcaldes i de l’administració de la Generalitat. Aquest DVD tenia com a missió informar abans de les eleccions al major nombre possible de ciutadans. A Banyeres també es va distribuir un vídeo protesta que comparava la vida als nostres pobles amb els que estan al costat del CIM Vallès. Tos dos vídeos estan disponibles a www.nofemelcim.org i a al popular servidor de vídeos d’Internet, Youtube.
Aquests pactes AntiCIM de la zona amenaçada pel projecte del Logis Penedès ha implicat els 4 partits principals de Catalunya (CIU, ERC, ICV, PSC). Els pactes que s’han realitzat han estat els següents:
 
Banyeres CIU-ICV: Aquestes dues formacions han aconseguit treure del govern l’únic defensor del projecte Logis Penedès i desprès de 20 anys d’Alcalde el polèmic Avelino Menéndez es veu forçat a deixar l’alcaldia, castigat pel poble de Banyeres amb un vot AntiCIM i en contra d’un creixement desorbitat que pretenia multiplicar per 5 la població de Banyeres. El nou alcalde José M. Abril (ICV) va prendre possessió de l’alcaldia pels 2 primers anys amb el símbol de “No Fem el CIM” a la camisa.
 
L’Arboç CIU-ERC: Es reedita el pacte de govern també totalment contra el Logis. Els primers 2 anys en Joan Plana (CIU) que serà l’Alcalde d’un dels 3 ajuntaments AntiCIM.  Només ser investit el nou alcalde de Banyeres José Mª Abril va anar a felicitar a en Joan Plana i va posar fi així la mala relació entre Banyeres i l’Arboç degut al polèmic ex-alcalde de Banyeres.
 
Sant Jaume ERC-PSC: Un pacte ERC-PSC també totalment oposat al Centre Integral de Mercaderies Logis Penedès i es repartiran l’alcaldia amb 3 anys (ERC) i 1 any (PSC). Aquests pactes demostren un cop més que aquests nous governs aniran tots a la una, deixant de banda partits ja que ambdós representants tant ERC com PSC de Sant Jaume defensaran el Territori de les grans infraestructures tan agressives com són el Logis Penedès
 

No Fem el CIM va fer acte de presència a la votació dels alcaldes de Banyeres i l’Arboç i amb domassos contra el CIM van voler deixar ben clar quina ha de ser la prioritat dels 3 nous consistoris. Amb aquest escenari polític als tres ajuntaments, es crea un escenari propici per aturar el que tant sols és només un projecte.
 
 
 

Skatacrak i "Correbars contra el CIM"
Divendres a la Rambla de l'Arboç s'inicia el correbars AntiCIM per protestar contra el CIM més gran de Catalunya que volen ubicar al Penedès.

01/06/2007: Aquest divendres 1 de juny a les 22:00 s'inicia a la Rambla de l'Arboç el Correbars AntiCIM i en finalitzar el Correbars, Skatacrak presentarà el seu nou disc "Crema".
Un cop passades les eleccions municipals que han fet perdre la majoria a l'ex-alcalde de Banyeres (favorable al CIM), la plataforma ha convocat un nou acte de protesta per deixar clar que ara més que mai hem de dir que no volem un projecte:
a) fet d'esquenes al PENEDÈS i amb tota mena d'irregularitats
b) gens sostenible 186ha de Ciment, que ja no marxaria mai més
c) amb idees més pròpies dels anys 60, transport per carretera
 
Veniu tots a la FESTA contra el CIM !!!
 

8000 persones reben "Una Mar de Ciment"
Es reparteixen 2300 copies del polèmic DVD entre Banyeres i L'Arboç per mostrar l'actitud que han tingut davant l'amenaça mes gran pel Penedès.

23/05/2007 Aquest dimecres passat es va repartir a prop d'unes 8000 persones de Banyeres i l'Arboç el polèmic DVD realitzat per en Ramon Tort i en Jordi Cabestany on és pot veure l'actitud d'alguns alcaldes dels nostres pobles. Les seves actituds de secretisme són les que ens han portat a l'actual situació. Aquest DVD pretén posar llum sobre els fets ocorreguts.
L'exit d'aquest documental és ja un fet quan podem dir que més de 7000 persones ja l'han vist a casa seva, unes 800 persones l'han vist en les 10 projeccions fetes arreu del Penedès i moltes més l'han vist ja a través d'Internet.
A la vegada i tant sols a Banyeres es van repartir 500 DVD de la RoadMovie realitzada al Penedès i a les rodalies del CIM Vallès.
 

A Llorenç "BastonerRock AntiCIM"
El BastonerRock es va convertir en un rebuig del Penedès a aquest MacroPolígon i al secretisme que l'envolta des de l'inici.

19/05/2007 Aquest dissabte passat es va celebrar el BastonerRock que va aplegar prop de 900 persones i on hi van participar 3 grups a més d'una actuació improvisada dels Bastoners de Llorenç.
Entre grup i grup es van projectar tot un seguit de fotos de l'oposició del Penedès contra aquest MacroPolígon. També es va projectar el curtmetratge "Déjà vu" una Road Movie de 10 min realitzada a les proximitats del CIM Vallès i entre Banyeres i l'Arboç.
La Plataforma va montar una parada amb recollida de signatures contra el projecte i va repartir Triptics tots els assistents al concert.
 

Exitosa presentació del Documental
Les dues sales on es va fer la presentació simultània van quedar petites. El documental molt impactant no va deixar indiferent a ningú.

14/05/2007: Amb un ple absolut a la Societat Nova i a l'Auditori es va fer la presentació d'aquest documental dels arbocencs Ramon Tort i Jordi Cabestany realitzador i col·laborador respectivament.
Aquest reportatge que no va deixar a ningú indiferent, dona una visió del que ha estat passant al Baix Penedès en aquest últims anys.
En aquest documental independent es mostren les opinions dels representants polítics i es desvetllen alguns dels secrets ocultats pels alcaldes i els mètodes de compra de terrenys per part de compradors que s'identificaven com a compradors de la Generalitat.

En cas de voler projectar-ho en algun local contactar amb en Ramon Tort:
De moment l'autor ja ha deixat un Tràiler perque anem fent boca a:

 

Feu que corri .... envieu el trailer a tothom !!!
- per a veure el trailer: Una mar de ciment  
Ja han començat a sortir videos protesta !!!
- per a veure el curt: Déjà vu (video protesta)  
 

"Una Mar de Ciment" - el documental
Aquest divendres s'estrena el documental de manera SIMULTÀNIA a Banyeres i a l'Arboç

08/05/2007: Aquest documental realitzat i produït per en Ramon Tort amb la col·laboraciò de Jordi Cabestany, dona una visió del que ha estat passant al Baix Penedès en aquest últims anys.
En aquest documental independent es reflexa des d'un punt de vista extern el que s'ha dit i s'ha deixat de dir sobre el CIM.
La versió oficial que han explicat i alló que fins ara havien intentat ocultar.
De manera simultania i amb 1 hora de diferencia aquest divendres 11 es farà l'estrena a Banyeres (9:15) i a l'Arboç (10:15), aquestes projeccions s'aniran repetint per tants pobles i ciutats com sigui possible.
En cas de voler projectar-ho en algún local contactar amb en Ramon Tort:
De moment l'autor ja ha deixat un Trailer perque anem fent boca a
http://www.youtube.com/watch?v=m7IardOZ_qk
 
 
 
 
 
 
 
Feu que corri .... envieu el trailer a tothom !!!
Aquest divendres es presenta la película:
- 9:15 a la Societat Nova de Banyeres
- 10:15 a l'Auditori de l'Arboç
- per a veure el trailer: Una mar de ciment  
 

Joventuts d'esquerra també contra el CIM
L'Assemblea Nacional de les JERC aprova una resolució molt dura contra Logis Penedès i demana a la Generalitat aturar el projecte.

05/05/2007: Aquest dissabte 5 de maig les JERC van reunir el seu Consell Nacional a València. L'ocasió la va aprofitar la federació comarcal de les JERC de l'Alt Penedès per presentar-hi una proposta de resolució molt dura amb el CIM (avui dia anomenat LOGIS) que demanava a la organització que es posicionés en contra de la seva construcció. Van adduir que ni el vol la població dels municipis afectats ni és prou respectuós amb el medi natural i social d'aquestes viles. La proposta va ser aprovada per la unanimitat del centenar de conselleres i consellers de l'organització allí reunits i la decisió va ser finalment victorejada.
Recordem que mesos enrera les Joventuts d'Esquerra Verda (ICV) ja es van posicionar a nivell nacional en contra d'aquest MacroPolígon de 186ha instal·lat al ben mig del Penedès i que generaria per si sol un trafic superior als 15.000 vehiches diaris.
A partir d'ara també les joventuts d'Esquerra estan oficialment en contra d'aquesta Zona Franca i demanaran a la Generalitat que replantegi la seva voluntat. De fet se sap que hi ha d'altres territoris que s'han interessat per acollir el CIM, com per exemple l'Alta Segarra.
- per més informació: JERC Alt Penedès