.

Ja ningú defensa el Logis al Penedès
L'Ajuntament de Cunit va aprovar una moció contra el Logis Penedès amb els vots de ERC, ICV, CIU i PP desautoritzant així a l'alcaldesa Judith Alberich.

27/11/2008: Dijous de la setmana passada es va posar a votació una moció contra la instal•lació del Macropolígon Logístic de 186ha el més gran de Catalunya a terres Penedesenques, on es proposava aprofitar els "pocs terrenys comprats" per activitats de recerca i investigació.
Amb aquesta moció en contra del Logis de tots els partits de Cunit (excepte el PSC) s'anula la validesa d'una al•legació Pro-Logis de l'ajuntament de Cunit presentada per l'alcaldesa Judith Alberich (PSC) que ni tant sols havia consultat amb els seus socis de govern del PP.
Des d'ERC el conseller Ivan Faccia va denunciar aquesta falta de diàleg i negociació a l'Ajuntament de Cunit.
Des d'ICV, Toni Martínez va qualificar la defensa del PSC com de «submisio als lobbies de poder» i Montserrat Carreras des de CiU va puntualitzar que «la comarca te potencial per generar llocs de treball. Ara el govern ha de posar els mitjans».

A aquesta sessió de l'ajuntament també hi van assistir membres de la Plataforma No Fem el CIM, la policia local va retirar  les pancartes malgrat la indignació de la oposició i el gerent va amenaçar de retirar també les càmeres en cas de fer fotos.
Desprès de l'aprovació de la moció contra el Logis el public va aplaudir i una vegada fora de l'ajuntament i al carrer la policia local va intentar demanar la identificació al membres de la plataforma. La mateixa policia local també va aturar pel carrer a José Mª Abril (ICV), alcalde de Banyeres per identificar-lo.
Amb aquesta votació ja son 14 els municipis que estan en contra del Logis Penedès, que juntament amb els dos consells comarcals de l'Alt i del Baix Penedès, el consell d'alcaldes del Baix Penedès, les més de 1000 al•legacions recollides contra el Pla Territorial, més de 5000 signatures contra el Macropoligon i les més de 80 entitats, grups i associacions, fan que aquest projecte fet a esquenes dels ciutadans s'hagi de retirar donat al rebuig del Penedès que busca definir un model de territori propi diferent al que les dues metrópolis (Barcelona i Tarragona) havien dissenyat i que era totalment obsolet e insostenible.
- més info:Diari de Tarragona

Montilla ignora al Penedès
Més de 100 persones es van concentrar aquest dissabte passat a l'Arboç per fer sentir a José Montilla la veu del Penedès contra el CIM.

08/11/2008: Són molts els moviments socials nascuts al Penedès degut a la planificaciò del Territori feta des dels despatxos de Barcelona per gent que ni coneix la realitat de les nostres comarques ni tan sols venen a veure-les, més que quan hi ha inauguracions com la de dissabte passat.
No es estrany que quan els nostres representants venen (i surten de la seva bombolla) prenguin contacte amb la realitat i hagin de sentir les protestes d'un Penedès ignorat, un Penedès maltractat, un Penedès que ells voldrien submís ...
No hauria de sobtar a ningú que quan el nostre president ve a fer una inauguració al Penedès es trobi protestes contra l'obsolet Macropolígon Logistic i a favor de la Vegueria Penedès. Una Vegueria Penedès que haurà sens dubte de permetre decidir quin tipus de Penedès volem pel futur.
No hem d'oblidar que aquestes protestes són el resultat de l'ocultació d'un projecte de proporcions enormes com és el Logis Penedès (5 vegades el CIM Vallès) a tocar de pobles de 2500 i 5000 hab i que acabaria afectant a tot el Penedès, que des de l'inici és va fer amb secretisme i que en saber-se l'abast real del projecte la població i les institucions van començar a posicionar-se en contra.
El Penedès demana la retirada "Total i Definitiva del Logis Penedès" i ho fa des del carrer amb 5 manifestacions, més de 70 actes convocats, més de 80 associacions en contra, més de 1000 al·legacions contra el Pla Territorial, més de 5.000 signatures recollides, però també ho fa des de les institucions amb el rebuig del Logis Penedes per part dels 2 Consells Comarcals de l'Alt i del Baix Penedès, amb 13 ajuntaments que s'hi oposen i amb el consell d'alcaldes del Baix Penedès en contra.
Des del Penedès reclamen tenir Una Vegueria Propia!!!
Volem un Penedès sense CIM, volem decidir el nostre Futur!!!

- per veure les fotos:Show de diapositives
- nota informativa:Nota de NoFemelCIM

Consell Comarcal "No Rotund al Logis"
Missatge "Clar i Contundend" amb la unanimitat de tots els partits del Consell Comarcal per rebutjar el Logis Penedès.

22/10/2008: El Consell Comarcal va aprovar el passat 21 d'octubre una resolució per presentar una al·legació al Pla Territorial on es demana la retirada del Projecte Logis Penedès.
Aquest Pla Territorial va tenir un avantprojecte que va comptar amb 3 sessions de participació organitzades pel Consell Comarcal el novembre de l'any passat i on va quedar palès el rebuig de part de tots els sectors socials al Logis Penedès. El mateix Consell d'alcaldes ja havia mostrat abans el seu rebuig al Macropolígon Logístic. Així doncs el Consell Comarcal va assumir com a propies les conclusions obtingudes en aquestes 3 sessions de participació i en l'acord del Consell d'alcaldes.
En les mateixes al·legacions s'insisteix en que la comarca no és ni periferia de Tarragona, ni de Barcelona. És demana una protecció de la plana interior del Baix Penedès i així com dels seus espais muntanyosos com a espais d’alta qualitat ambiental i paisatgística, protegir la vinya i oferir els terrenys amb més valor geoestratègic, entorn les sortides d’autopista, per a activitats econòmiques i logístiques amb alta intensitat en llocs de treball.
Pel que fa al projecte logístic Logis Penedès, es diu clarament que “la comarca del Baix Penedès no vol el Logis Penedès, entenem que el lloc es podria aprofitar per alguna actuació d’interès estratègic com un centre de desenvolupament d’I+D.

"Èxit absolut" Més de 1.000 al·legacions !!!
NoFemelCIM recull més de 1.000 al·legacions al PTPCT que menysprea al Baix Penedès, la recollida es fa en tans sols una setmana.

21/10/2008: La plataforma considera un èxit total la recollida de més de 1.000 al·legacions en tant sols 3 actes (Banyeres, l'Arboç, Vilafranca). A aquestes més de 1.000 al·legacions se li ha d'afegir les que els ajuntaments penedesencs han entrat a iniciativa pròpia. També remarcar que diversos col·lectius de Valls,Torredembarra, i altres poblacions han fet seves també aquestes 5 al·legacions de la Plataforma NoFemelCIM i també les han entrat per altres vies.

             La Plataforma recorda que aquest pla territorial és un dels plans que agredeix directament la voluntat del Penedès de no quedar engolit per les dues grans metròpolis com son Barcelona i Tarragona, de ser així les nostres comarques no serien res més que la continuïtat metropolitana que uniria Barcelona i Tarragona.
Finalment la Plataforma NoFemelCIM agraeix el suport rebut de col·lectius d'arreu del Penedès i a la gran quantitat de penedesencs/ques que han fet possible que NoFemelCIM presentés les més de 1.000 al·legacions signades individualment per penedesencs i a les quals la Generalitat haurà de donar resposta abans de 3 mesos.

- nota de Premsa:-1000 al·legacions al PTPCT

Crida Penedès Presenta la teva al.legació!!!
Dilluns es van recollir 300 al·legacions i aquest cap de setmana NoFemelCIM serà present a les festes de Banyeres i a l'Arboç.

14/10/2008: Aquest dilluns la Plataforma NoFemelCIM va fer un acte de recollida d'al·legacions al PTPCT en la penúltima setmana que els ciutadans i ajuntaments poden presentar les al·legacions a un Pla fet des dels cada dia més llunyans despatxos de Barcelona i Tarragona.
Els punts de signatura i recollida presencials seran:
- dissabte 18,  (18:00): l'Arboç, Trobada Castellera (Castellers de Vilafranca, Colla Jove i Vella de Valls i Capgrossos de Mataró)
- diumenge 19, (11:30): Banyeres, Cercavila 75 Anys Societat Nova
(Drac, Diables, Gegants, Esbart Santa Eulàlia i Grallers de Banyeres i Ball de Gitanes de l'Arboç) 
Aquests Pla Territorial del Camp de Tarragona no recull cap dels sugeriments que la societat civil va fer en les 3 jornades de participació on es va reclamar per la quasi totalitat dels assistents la retirada total i definitiva del Logis Penedès, la modificació del traçat de la nova Autovia A7 i recordar que el Baix Penedès no hauria d'estar afectat per aquest Pla Territorial donat que el seu futur hauria de ser planificat des de la futura Vegueria Penedès.

Així doncs es van recollir 300 al·legacions a l'Arboç i aquest cap de setmana en continuarà recollint a Banyeres i a l'Arboç.

Els punts de signatura recollida presencials seran:
Els punts de signatura recollida presencials seran:
- dissabte 18,  (18:00): l'Arboç, Trobada Castellera (Castellers de Vilafranca, Colla Jove i Vella de Valls i Capgrossos de Mataró)
- diumenge 19, (11:30): Banyeres Cercavila 75 Anys Societat Nova
(Drac, Diables, Gegants, Esbart Santa Eulalia i Grallers de Banyeres i Ball de Gitanes de l'Arboç) 
- al.legacions al PTPCT:-1.Al·legació-Logis Penedès
- al.legacions al PTPCT:-2.Al·legació-Autovia A7
- al.legacions al PTPCT:-3.Al·legació-Golf a la Natura
- al.legacions al PTPCT:-4.Al·legació-Participacio Ciutadana
- al.legacions al PTPCT:-5.Al·legació-Vegueria_Penedès

NoFemelCIM amb Vegueria Penedès
Aquest dissabte hi haura la 1ª conferència oberta de VP amb més de 40 intervencions a Llorenç. NoFemelCIM serà present a les intervencions i debats.

01/10/2008: Aquest dissabte 4 d'octubre tindrà lloc la 1ªConferència oberta de la Vegueria Penedès 2008. La jornada on hi haurà més de 40 intervencions, ponencies i debats començarà a les 9h i es cloura a les 14h. Aquesta jornada tindrà lloc a la Casa de Cultura de Llorenç (mirar mapa).
Els companys de Vegueria ens han fet arribar aquesta nota:
"Voldríem que aquesta Conferència estimulés el pensament i l’acció per a fer-los més coherents  i més de tots. Els qui hi participem som gent de la Plataforma, vinculats al teixit social i a les entitats del Penedès. Els temes, tanmateix, no pretenen ni poden donar una visió arrodonida de la matèria. Han estat escollits d’entre un ampli temari, segons les capacitats i la disponibilitat de cadascú. A partir del que sabem, del que ens aporta la múltiple reflexió sobre el territori i d’allò que la mateixa realitat política preveu, volem projectar el Penedès cap el futur pensant-lo en Vegueria."

Al·legacions contra el Pla Territorial
El pla territorial dibuixa el futur del nostre Penedès. Digues el que en penses.

29/09/2008: Si voleu presentar una al·legació al Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona ho podeu fer independentment de quina comarca o província sigueu (aquest Plans ens afectaran a tots els Penedesencs).
Us podeu connectar a l’enllaç de “Documents” de www.nofemelcim.org.
Només cal que l’ompliu i que ens feu arribar personalment o per email el document signat que trobareu a http://no.fem.el.cim.googlepages.com/home33.
També podeu enviar les al·legacions directament a l’adreça que trobareu al peu del document ...


NoFemelCIM es fa més gran a Internet
La plataforma NoFemelCIM arriba als més de 500 amics a la xarxa social FACEBOOK.

12/09/2008: El moviment social NoFemelCIM present tant al carrer com a Internet, ha aconseguit sobrepassar els 500 amics a la xarxa social Facebook. S'ha convertit així en un punt de trobada de Penedesencs i compta amb el suport de ciutadans d'arreu de la Vegueria Penedès i de'arreu de Catalunya, te el suport d'altres moviments socials, de politics de la majoria dels partits, de professionals implicats en la defensa del Territori, etc ...
Des dels seus inicis la Plataforma ha basat la creació d'una comunitat en defensa del Penedès en l'ús de les noves tecnologies, això ha permès reaccions ràpides davant presencia de polítics, especuladors i especialment en la convocatoria de les manifestacions.
Fes-te amic de NoFemelCIM al Facebook[clicka aquí]
 La Plataforma NoFemelCIM a Internet:
Plataforma NofemelCIM, en defensa d'un Penedès net de la industria obsoleta de la Logistica basada en el transport de mercaderies per carretera (amb més de 15.000 camions diaris) uneix-te a la Plataforma NoFemelCIM, el moviment més gran al Penedès dels darrers anys !!!
<< Desde la Plataforma NoFemelcim i des del Penedès es demana la "RETIRADA TOTAL I DEFINITIVA" del projecte Logis Penedès.>>

Es ven comarca barata
El Logis Penedès no només no resol el tema de l’atur, sinó que l’incrementa, amb l’augment, en paral·lel, de la població.

02/09/2008: Com es pot, una vegada i una altra, justificar la implantació del Logis Penedès en base als llocs de treball? La logística genera vint llocs de treball per hectàrea. Això vol dir que ens mengem 180 hectàrees d’uns municipis amb una superfície molt per sota de la mitjana de Catalunya a canvi de 3.600 llocs de treball. Les últimes xifres ens diuen que s’està incrementant l’atur al Baix Penedès. Segons aquestes dades, el Logis seria la verge de Lourdes per superar l’atur, si no fos que [...continua]

Incontinència urbana
Si finalment la comarca aposta per la logística s’haurà obert la veda a un cercle viciós que ens portarà a una ocupació exagerada de l’espai agrari.

02/09/2008: “El Baix Penedès ha crescut moltíssim des del punt de vista residencial però de forma desequilibrada en relació a l’activitat econòmica que la converteix en una gran ciutat dormitori fortament lligada, per raons de treball, a la regió metropolitana de Barcelona…té una gran dispersió de sòl urbà i una elevada fragmentació territorial que fa malbé una magnífica plana agrícola” <<font: Pla Territorial del Pla de Tarragona>>.[...]
La prova evident que el Pla permet seguir creixent de qualsevol manera és el cas de la zona logística de 55 ha. de nova creació per a uns grans magatzems que l’Ajuntament de la Bisbal vol desenvolupar en sòl de protecció preventiva fora de l’àmbit d’extensió d’activitat econòmica que el Pla preveu. Els 600 llocs de treball que prometen per pal·liar l’atur en prou feines serviran per donar feina a les 850  famílies nouvingudes que ocuparan els habitatges que el mateix municipi pretén construir. Si volem convertir la comarca en un barri metropolità perifèric, aquest és el camí. [...continua]

Puzzle del Baix Penedès
Desprès de llegir les normes que acompanyen el Pla no pots evitar que els pèls es posin de punta. Estem davant d’un llop camuflat de caputxeta vermella.

18/08/2008: Contràriament al que es podia esperar, el Pla Territorial del Camp de Tarragona aporta un grau d’ambigüitat encara més gran del què ja tenim al Baix Penedès. Una primera anàlisi, després d’haver participat, innocentment, en la fase dels suggeriments i haver constatat que els responsables del pla van a pinyó fix. Seria bo comentar alguns trets genèrics pel que fa a la situació de la nostra dissortada comarca-corredor.
Un dibuix malintencionat L’ambigüitat esmentada comença a l’hora de mirar el plànol de la proposta del Pla on es pinten amb el mateix color verd i les mateixes ratlletes zones tan diferents com el sòl d’interès agrari, el CIM i les zones d’infraestructures viàries. Per això la primera impressió al veure el plànol és d’un territori amb molt de verd. També ajuda que els colors de les poblacions i els seus futurs creixements es representen en uns tons rosa pàl·lid.
Però una vegada passada la primera impressió i de llegir les normes que acompanyen el Pla no pots evitar que els pèls es posin de punta. Estem davant d’un llop camuflat de caperutxeta vermella.
Per veure la dimensió del problema canvio el color de les zones en funció de les potencialitats que el Pla proposa: el blau pels creixements urbans i el vermell pels creixements industrials i logístics, a més d’un rosa intens per definir els indrets de les muntanyes del litoral on els insaciables promotors hi tenen la banya posada per fer urbanitzacions amb camps de golf. El resultat és sorprenent: [...continua]

La pompositat de les paraules
Hi ha moltes maneres de carregar-se una comarca i aquesta que vostès proposen és una de les més insensates.

20/06/2008: Si encara no heu arraconat el 3 de vuit del 25 de juliol passat, us convidaria que rellegíssiu l’entrevista amb el delegat de la Generalitat a Tarragona, el senyor Xavier Sabaté. Es tracta d’un exercici saludable per descobrir la manipulació dels missatges i de les paraules. I és que el senyor Sabaté és un bon polític.
Segons el mateix entrevistat, “una activitat logística és això: serveix de magatzem i després allà es diversifica, o serveix per agrupar al mateix temps”. El manual de la logística ens diria que pocs llocs hi ha de tan inapropiats com la zona on es vol instal·lar el Logis. Posar un gran, enorme magatzem a municipis tan petits com l’Arboç i Banyeres és condemnar-los a la simplificació i no pas diversificació del teixit productiu. D’entrada, posem per cas, ningú no vindrà a fer turisme rural per anar a dormir entre camions. Diu que, “encara que estiguem en recessió econòmica, en quatre dies, estarà ple”. Aleshores, quin sentit té encongir-lo quaranta hectàrees, a no ser que vulguin ampliar-lo passats aquests quatre dies? [...]
Li demanaria també que fes el favor de no insultar el diccionari quan s’autodefineix com a ecologista, quan aquest concepte queda molt lluny del que deixa entreveure en aquesta i altres entrevistes anteriors que hem pogut anar seguint. [...continua]

Sopa de ganso
Grouxo tindria una inesgotable font d’inspiració per a les seves pel·lícules.

18/08/2008: A centre Europa, sobretot a França i a Alemanya, els territoris i les ciutats cerquen relacions econòmiques i culturals per reforçar les seves estructures: ciutats d’un territori que produeixen el mateix, s’associen i ofereixen a l’exterior una imatge més potent i de resultats més eficaç que no la competència directa. D’altres busquen complementar-se: una ciutat industrial es relaciona amb una ciutat cultural per potenciar la imatge i l’economia mútues.
Aquí, al Baix Penedès, és el paradigma del contrari: els municipis entren en competició els uns amb els altres, i la pugna consisteix amb créixer més que l’altre –o a costa de l’altre–, pel que fa al nombre d’habitants, urbanitzacions, i ara, en logística. Els exemples són abundants: si un municipi rebutja la instal·lació d’una empresa, el veí l’admet; n’hi ha que acorden convenis amb les empreses que s’instal·len al municipi en els quals s’obliga que la majoria de treballadors siguin del mateix poble; d’altres, situen zones industrials que produeixen molèsties al municipi veí, o forcen equipaments comarcals en llocs inadequats només per interessos municipals. Aquest és el plat del dia de la nostra vida política.[...continua]


No hi ha manera
Els que promouen la necessitat de construir habitatges massius a casa nostra demostren el cinisme ─o la ignorància─ dels qui no tenen cap consideració en vers el territori i la seva gent.

01/07/2008: M’acaben d’enviar l’informació de les ARES ─Àrees Residencials Estratègiques: un programa de la Generalitat per construir habitatges públics─ i al Baix Penedès se’n construiran prop de 2.500 entre Calafell (400) el Vendrell (400) i Santa Oliva (1.750).
La necessitat d’habitatge assequible és la raó fonamental d’aquesta política. Per tot Catalunya s’han de construir uns 100.000 habitatges. Aquí, a més, li donen un altre argument a favor: la crisi del sector de la construcció genera atur i la construcció d’aquests habitatges ajudarà a suavitzar el nombre d’aturats, diuen.
Segons com però, l’efecte pot ser contrari. L’arribada de 2.500 noves famílies portarà sota el braç noves demandes de llocs de treball i de serveis, afectant la ja desmembrada societat baix penedesenca. Fent una valoració somera tindríem que aquests 2.500 habitatges nous al Baix Penedès, amb una mitjana de 3 membres per família dels quals un o dos són laboralment actius, generaria una demanda de llocs de treball d’entre els 3.000 i 4.000. Tot i que en principi moltes de les famílies vindrien amb la feina d’origen, l’experiència indica que la tendència és la de buscar feina a prop del lloc de residència. Un peix que es mossega la cua. [...continua]

Assemblea NoFemelCIM juny 2008: "La lluita contra el LOGIS es repren amb més intensitat"
La Plataforma NoFemelCIM demana a la Bisbal la retirada del complex Logístic del Corte Inglés de 60ha i amb NausMagatzem de 25m d'alçada
.

20/06/2008: Amb l'auditori ple i amb els ànims caldejats pels últims esdeveniments comarcals divendres passat es va celebrar l'assemblea de la plataforma “No fem el CIM” que defensa una comarca lliure de logística.
La deslleialtat d'un partit democràtic
Els representants de la plataforma varen denunciar la campanya mediàtica dels representants territorials del PSC proLogis amb arguments simples propis de l'època de crisi per justificar una industria obsoleta.
Es va denunciar per enessima vegada la campanya que el sr. Jordi Sánchez -PSC- està duent a terme a favor del Logis,  aprofitant-se del seu càrrec de president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Consell que està en contra de l'implantació del Logis. Les seves declaracions fetes a mitjans de comunicació defensant el Logis van encendre els anims dels assistents a l'Assemblea que van demanar en diverses ocasions la dimisió d'en Jordi Sanchez i que els partits AntiCIM deixessin de donar suport a un President que fa apologia de la Logístic.

L'altra assumpte que va dominar el debat de l'assemblea va ser l'aprobació, pel ple municipal del municipi de la Bisbal, d'un polígon logístic de 60 Ha. per instal•lar-hi els magatzems del Corte Inglés.
L'aprovació de d'un poligon logístic de 60ha a la Bisbal amb naus de 25m d'alçada del Corte Inglés va provocar una una resposta contundent de "Rebuig total al polígon logístic". L'assemblea, a mà alçada, va votar per unanimitat demanar a l'ajuntament de la Bisbal la retirada d'aquest polígon.
Es demanarà al Consell d'alcaldes que proposin una moratòria de polígons logístic i es va decidir que s'intensificarien les accions i les reunions per tal de preparar una acció contundent a finals d'estiu.
- mes info:El Punt
- mes info:Domenys.net

Primavera 2008, més mocions contra el LOGIS
Aquest darrer mes es van aprovar dues mocions contra el LOGIS, a Sant Pere de Riudebitlles i a Olesa de Bonesvalls
.

19/06/2008: Aquests últims dies no parem de rebre emails de suport des d'arreu del Penedès i si el mes passat va ser St.Pere de Riudebitlles que es posicionava contra el Macropolígon, aquest mes ha sigut Olesa de Bonesvalls que ha aprovat una moció contra el LOGIS.
Els dos pobles Penedesencs han votat amb independència de partit amb un "NO ROTUND" al Macropolígon i s'oposen a la construcció d'aquest Logis Penedès, una de les infraestructures més grans i més agressives al territori dels últims anys, que canviaria la manera de viure de les nostres comarques i les nostres ciutats i que afectaria greument a la imatge de la DO.Penedès que hauria de conviure amb el MacroPolígon més gran de Catalunya.
Tant Sant Pere de Riudebitlles com Olesa de Bonesvalls han aprovat aquesta moció contra el LOGIS al Penedès per majoria absoluta i al igual que la resta de municipis i consells comarcals fan arribar aquesta resolució al Departament de Política Territorial de la Generalitat mostrant la oposició del Penedès a aquesta Industria obsoleta.

La Plataforma NoFemelCIM agraeix a les persones, associacions i grups politics que de manera individual o colectiva entren les mocions als seus ajuntaments per tal de que es retiri definitivament l'amenaça del LOGIS (MacroPoligon Logístic més gran de Catalunya).

Assemblea "Volem la retirada total i definitiva!!!" 
Divendres, 22h, s'explicarà la situació en que es troben tots els projectes que amenacen el Penedès: el Logis, la Autovia i les ARES
.

17/06/2008: Aquest divendres 20 a les 10h de la nit la Plataforma farà una Assemblea General a l'Auditori de l'Arboç. Al carrer major. Quedem tots convocats a l'Assemblea General de "No Fem el CIM".
Posarem sobre la taula els següents punts:
1) Parlarem de el compromis dels ajuntaments, alcaldes i consells comarcals.
2) Explicarem quin és el posicionament del partits ERC, ICV, CIU i PSC
3) Es presentarà la Unió de Plataformes amb el "Manifest de Montserrat" signat per 38 moviments socials de tot el país. 
4) Definirem les accions a prendre a partir d'ara.

Recordeu ... és important:
Dia: divendres 20/06/2008
Hora: 22:00h
Lloc: Auditori (carrer Major)
Població: L'Arboç
Els polítics desde Barcelona i Tarragona, volen prendre decisions que afectaran greument a tot el PENEDÈS, sense tenir en compte la opinió dels ciutadans, ni les entitats de les nostres comarques, ni les mocions en contra aprovades als Consells Comarcals del Penedès i als Ajuntaments.
El Penedès vol decidir el seu futur i el vol decidir ara.
Exigim ara i des del Penedes ...
La retirada total i definitiva del Projecte ja !!!

Tornem a la Lluita !!!
Plataforma NoFemelCIM

En Defensa del Penedès,

"Manifest de Montserrat" en defensa del Territori 
NoFemelCIM dins la "Unio de Plataformes", formada per quasi 40 
moviments socials de tot Catalunya aprova el Manifest.

14/06/2008: Montserrat, 14 de juny de 2008: Prop de quaranta entitats repartides per tot el territori català s’han reunit a Montserrat per posar en comú les coincidències de les seves reivindicacions. Els objectius principals de la plataforma són, d’una banda, l’acció conjunta com a eina de la societat civil per contrapesar de manera efectiva les actuacions privades i públiques destructives sobre el medi i, de l’altra, combatre el fre institucional a una autèntica participació ciutadana en les decisions sobre el territori.
Una plataforma jove: La Unió de Plataformes va ser constituïda fa quatre mesos a Martorell motivada per l’agreujament de les polítiques de les administracions públiques que faciliten la sobreexplotació dels recursos naturals i l’acumulació d’un seguit d’agressions irreversibles al medi ambient i al paisatge.
El Manifest va ser llegit davant del Monestir de Montserrat per la cantant Bet i els actors Lluís Soler i Pep Cortés
- per més informació: Manifest de Montserrat
- per veure les fotos: Fotos del Manifest de Montserrat
- web Unió de Plataformes: www.uniodeplataformes.org

Jordi Sánchez o President del Consell Comarcal
El President del Consell Comarcal del Baix Penedès entrevistat a la SER s'erigeix com màxim i únic defensor del Macropolígon al Penedès.

12/06/2008: Incomplint els acords de defensar les resolucions del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez defensa el Macropolígon Logístic en públic i en privat.
Aquest doble llenguatge, "ara parlo com president", "ara parlo com a Jordi Sánchez" és el que porta a fer entrevistes com les que podeu escoltar a SER-Penedès.
Aquest president "JA NO DEFENSA ELS ACORDS CONTRARIS AL CIM" aprovats pel Consell Comarcal i és dedica a fer apologia de les grans infraestructures logístiques condemnan el PENEDES a una de les industries més contaminants, amb menys futur (pel preu del petroli) i amb els sous més baixos, com si aquest fos l'únic futur possible del Penedès.
Amb aquest Macropolígon ens carreguem la D.O. Penedès (qui voldrà vi de la comarca del CIM més gran de Catalunya), ens carreguem el sector Turístic de les nostres comarques (serveis al Baix Penedès és 65% de l'ocupacio) i queda hipotecada de per vida qualsevol altre tipus de sector amb valor afegit.
Per tot això demanem la retirada total i definitiva del Logis Penedès.

Dr Jekyll i Mr Hyde
El President del Consell Comarcal del Baix Penedès i les seves entrevistes a SER-Penedès.

12/06/2008: Feia molts mesos que no se sabien notícies referents al CIM/LOGIS. La visita de Joan Puigcercós a l’Arboç ha revifat la polèmica. La gent es començava a preguntar si ja estava tot dat i beneït. Doncs es veu que no, Encara queda molt per dir.
La plataforma continua la seva feina principal, que és la de recollir informació, contrastar-la, estar vigilant als moviments, fer-los públics quan s’ho mereix, i divulgar-los tant com sigui possible. Mantenim els contactes amb els ajuntaments i compartim, en els punts essencials, maneres d’actuar.
En una entrevista a SER Penedès, el president del CCBP —PSC— aprofitant-se del càrrec que ocupa, gràcies a ERC i IC, fa una encesa defensa, durant un quart d’hora, dels múltiples avantatges del macropolígon, al qual li troba totes les gràcies. Parla d’un complex ben fet, i que serà tan i tan beneficiós per al Penedès. Arguments tots basats en suposicions demagògiques gens fiables. Tot al contrari dels arguments que la majoria d’ajuntaments han manifestat i que la plataforma ha demostrat sobradament amb arguments tècnics. La implantació d’un CIM/LOGIS a la comarca afectarà la qualitat de vida dels seus habitants, col·lapsarà les seves artèries i destruirà el medi i el paisatge convertint la comarca en un suburbi de l’àrea metropolitana.
- Bloc d'en Pau Batlle: Dr.Jeckyll i Mr.Hyde

ERC alça la veu contra el Logis Penedès
El secretari general d'ERC fa costat al Penedès i aposta pel transport de mercaderies per fora del Penedès i a travès del ferrocarril.

18/05/2008: Desprès d'uns contactes previs aquest diumenge en Joan Puigcercós va fer unes declaracions a l'Auditori de l'Arboç on es manifestava totalment contrari el Macropolígon al Penedès, tant per les seves dimensions com pel fet de que el Penedès ja està saturat d'Infraestructures.
El fet de que el Penedès estigui trobant el seu equilibri fa que imposicions com aquest Macropolígon no tinguin gens de suport i molt menys quan s'han planificat a esquenes i d'amagat al Territori afectat.
El secretari general d'ERC i el portaveu de les JERC Gerard Coca també van dir que hi ha molts territoris de la Catalunya interior amb més atur, on centres com aquest tindrien una bona acceptació sempre i quan es subdividisin en centres petits conectats tots en linia ferria i cadascun especialitzat en algun sector.
- per més informació: Avui
- per més informació: El Punt
- per més informació: Diari de Tarragona
- per més informació: El Punt
- per més informació: E-Notícies
- per veure les fotos: Fotos ERC contra el Logis Penedès

Diumenge Roda de Premsa d'en Puigcercós
ERC, les JERC i NoFemelCIM es posicionaran
contra el LOGIS Penedès impulsat la Generalitat

15/05/2008: Es convoca a la roda de premsa que farà el Secretari General d’Esquerra, Joan Puigcercós i la plataforma No Fem el CIM, respecte a la posició oficial que ha adoptat la organització contrària a la construcció del CIM/LOGIS Penedès als municipis de l’Arboç, Banyeres i Sant Jaume.
L'acte tindrà lloc a la Casa de Cultura de la vila de l’Arboç (c/ Major, núm. 26, l’Arboç) aquest diumenge 18 de maig a les 12:00 del migdia.
Es prega la vostra assistència per l'alta importància política d'aquest assumpte en el marc de l'ordenament territorial del país.
DIA  diumenge, 18 de maig
HORA  12.00 hores
LLOC  Casa de Cultura (c/ Major, núm. 26, l’Arboç)
MOTIU  Roda de premsa sobre el CIM/LOGIS Penedès

Valoració negativa dels Plans Territorials 
Les entitats denuncien que el nou pla director obre les portes per l'entrada del CIM a la D.O.Penedès i al polémic Quart Cinturó

11/02/2008: Dimarts passat els
colectius per la defensa del Penedès
* ADEMA de Sant Sadurní d'Anoia,
* Salut i Medi Ambient, els Monjos
* Bosc Verd, Alt Penedès,
* Col·lectiu per la defensa, Moja,
* Grup Medi Ambient, Subirats,
* Geven, El Vendrell
* No Fem el CIM, Baix Penedès,
Al igual que es va fer la setmana passada a l'estació dels Monjos, aquesta setmana i des de les andanes de l'estació del Vendrell el grup d'entitats per la defensa del Penedès va fer una roda de premsa per valorar la planificació del Territori Penedès.
Fins a 30.464 camions amb el "Quart Cinturó" del Penedès?
Els dos plans (de Alt i del Baix Penedès) són coincidents en proposar l’autovia A-7, alternativa a la N-340. Però aquesta traça, llevat del tram Monjos-Vilafranca, ocupa uns terrenys que manlleva dels espais agrícoles. No té gens en compte el territori per on passa causant greu impacte a l’espai agrícola i fragmentant la unitat paisatgística de la comarca. És el quart cinturó encobert que desenbocaria a les portes del CIM.
[......]
El "Quart Cinturò" i el CIM condemna a la D.O.Penedès.
L’efecte inductor de l’autovia, no tant sols afavoreix la implantació del CIM, sinó també la creació, al llarg del seu recorregut, d’altres instal•lacions industrials i logístiques que desfarà, com un glaçó de gel, les esperances posades en la voluntat de posar mesura a un fenomen contrari al territori vitivinícola i que acabarà abocant el Baix Penedès al monocultiu logístic i a l’Alt a l’alteració de les seves pretensions de protecció del seu paisatge.
La logística impregnarà la plana agrícola del Penedès fent desaparèixer definitivament el fet diferencial respecte a altres territoris propers a la metròpoli: el paisatge agrícola.
[......]
Corredor de Mercaderies per fora del Penedès.
Per això sempre hem proposat el sistema que el mateix PSC en el seu moment va dissenyar, la variant de l’eix diagonal –Manresa-Igualada-Montblanc- com a nou corredor del transport de mercaderies fora de l’àmbit del Penedès i de les dues àrees metropolitanes.
Es demana la retirada dels dos Plans Territorials
Per tot això demanem la retirada dels dos plans pel que fa a les infraestructures previstes i de que els consells comarcals i els ajuntaments que han dit "no" al CIM i "sí" a una altra cultura de fer territori es pronunciïn i actuïn en conseqüència, la confiança amb ells està pendent d’aquesta actitud.[+info]

Jordi Sánchez es queda sol defensant el CIM 
El President del Consell Comarcal es rebut a Banyeres amb una forta xiulada i la plataforma el segueix per tot el poble amb crits de "No al CIM"

10/02/2008: Va ser aquest diumenge passat quan més d'un centenar de membres de la Plataforma van rebre al President del Consell Comarcal del Baix Penedès amb una forta escridassada durant la seva visita institucional a Banyeres.
Els membres de la Plataforma van fer sentir tota la ràbia dels pobles del Baix Penedès a un President que "Ni Respecta, Ni Defensa" els interessos de la comarca.
Cal recordar que 10 dels 14 municipis del Baix Penedès (ERC, ICV, CIU i regidors del PSC) demanen la retirada total i definitiva del MacroPolígon. Els Consell Comarcals de l'Alt i Baix Penedès s''oposen al Logis Penedès juntament amb les 3 capitals del Penedès: Vilafranca, el Vendrell i Vilanova. La societat civil hi està radicalment en contra amb més de 50 entitats i 5 manifestacions.
La visita es va iniciar a l'Ajuntament de Banyeres on va ser rebut amb pancartes, crits, i xiulets. Els membres de la Plataforma van entrar a l'Ajuntament seguint-lo i evitant que aquest pogués ser rebut a la sala oficial, havent finalment de fer un petit acte a un despatx de l'Ajuntament.
En sortir de l'Ajuntament en Jordi Sánchez va anar a peu fins a la Casa Museu Josep Cañas envoltat en tot moment pels membres de la Plataforma amb crits de "No al CIM".
Va intentar sense exit evitar els manifestants entrant al Museu Josep Cañas on també van entrar els membres de la plataforma i on en cap moment va poder inaugurar l'exposició degut la forta pressió exercida.
Jordi Sánchez que durant tota la seva visita no es va dignar a parlar amb ningú que no fos polític va deixar de banda totalment la societat civil que li demanava a crits la retirada del Macroprojecte.
Recordem que aquest passat novembre ell mateix va organitzar al Baix Penedès tres sessions per parlar del Pla Parcial del Camp de Tarragona, on es va deixar clara la oposició de tota una comarca a un projecte que mai ha demanat el Baix Penedès, fet i dissenyat des de despatxos de Barcelona.
Vist que li va ser impossible la inauguració va optar per marxar ràpidament amb el mateix cotxe oficial amb que havia arribat.
La Plataforma va celebrar amb crits contra el CIM l'éxit de la convocatòria i va convidar acte seguit a visitar l'exposició de l'artista Josep Cañas, un artista que s'estimava la terra i que curiosament havia començat a fer les seves primeres escultures a un camp d'oliveres situat als terrenys amenaçats pel Macropolígon.
- per a veure les fotos:Show de Diapositives
- per a veure el video:Video Jordi Sanchez

Entitats de l'Alt i Baix Penedès rebutjen el nou Pla Director de l'Alt Penedès 
Les entitats denuncien que el nou pla director obre les portes per l'entrada del CIM a la D.O.Penedès i al polémic Quart Cinturó

05/02/2008: La roda de premsa que va ser convocada per les entitats del Penedès:
* ADEMA de Sant Sadurní d'Anoia, * Salut i Medi Ambient, els Monjos,
* Bosc Verd, Alt Penedès,
* Col·lectiu per la defensa, Moja,
* Grup Medi Ambient, Subirats,
* Geven, El Vendrell
* No Fem el CIM, Baix Penedès,
Aquestes entitats van manifestar davant l'estació dels Monjos el desacord de la societat penedesenca amb l'aprovació del nou Pla Director ja que es considera insostenible pels creixements urbanístics que planteja (residencials i industrials) i pel desplegament d'infraestructures, en especial per la construcció del 4t cinturó (ocultat sota el nom de "desdoblament de la N-340") i per la preparació del terreny per la instalació del projecte LOGIS Penedès (macropolígon de 186ha).
Un dels objectius que tenia el Pla Director era avançar cap a una altra cultura del territori que tingués com a objectius la preservació i la dinamització de l'entorn natural i de l'economia pròpia i un creixement racional que garantís uns serveis públics de qualitat. Però ens trobem davant un Pla Director fonamentat en la inversió desenvolupista de les infraestructures de comunicació privada i del creixement residencial i industrial. [+info]


Comments