Forside‎ > ‎

2013 Sommertreff Bornholm

Bornholm, NMMK Sommertreff
2013 .


Morris Minor Traveller 1959 Norway


 

 

To Traveller på tur…..

 FOR STØRRE BILDER "KLIKK"

Det er alltid fint å kjøre flere sammen når man skal ut på langtur. Ikke det at vi tror Minoren stopper, -og at man skulle få behov for kyndig hjelp, men det er gøy å se en skikkelig fin bil enten foran seg, -eller i sladrespeilet.

Og når man snakker om at en bil kan få motorstopp, -så er forskjellen på en Morris Minor, - og en moderne bil at Morrissen får du raskt i gang igjen, og videre mot målet

Driving Morris Minor 1959
En moderne bil med feil i en eller annen digital boks må på redningsbil til nærmeste merkeverksted og tilkobling til diagnosekontakten….

Men nå er det klart for sommertreff, det 35 i rekken.

Onsdag morgen d. 11. juli startet to Traveller uten et feilslag.

Bjørn og Kjersti, og barnebarnet Henrik skulle være reisefølge fra Oslo til Bornholm.

Dagsetappen var bestemt, Malmø var målet, Choice hotell var bestilt.

Ved Tusenfryd skulle vi møtes. Ikke for å kjøre berg og dalbane på andre siden av gjerdet, men for å kjøre Morris i det fine sommerværet. Ikke nok med at Henrik skulle være med, men vi hadde også med oss hver vår Lillebror.
Henrik

Dagen før så hadde Terje og Liv, og John og Unni kjørt samme veien.  Selvfølgelig hadde det gått bra med både bilen og dem hele veien.

I hver Traveller hadde vi en walkie talkie, og vi hadde ikke kjørt en time en gang før det ble liv i walkie talkien.

Trøbbel eller fornøyelser tenkte jeg. Det ble fornøyelses stopp, tid for kaffe på Statoil like utenfor Moss. Og iskrem for de minste. Ja til alle som hadde lyst. Man har jo ferie.

Kjører man på 4 felt vei, med Morris Minor, og med Lillebror, og i tillegg 2 stykker etterhverandre, så raser ikke plastikk-bilene (moderne biler) forbi i en vanvittig fart, - nei, - de bare glir sakte forbi. De må jo bremse opp, for å passere roligforbi,- for å kikke J De fleste i alle fall. Det skal ikke legges under en stol at våre biler gikk stort sett på full gass, og vi også tok mange forbikjøringer .-)

Bortsett fra at motoren min begynte å gå på 3 sylindre, noen 100 meter, som resulterte i en kort stopp i en busslomme, , vacumrørtet hadde hoppet av forgasseren og lagt seg på tennplugg nr 1, En rask service på 15 sekunder, og ut på E6 igjen. Motoren malte som en katt !

 Slik ble resten av turen videre nedover i Sverige.  Etter en del timer, med jevn motorlyd, litt sus i ventilasjonsrutene, litt mer vibrasjon i ”baktøyet” som danskene sier,- ble det tid for pick-nic. Damene hadde, -som hør og bør, -fylt opp fine matbokser, og ” smørgossarna” smakte godt sammen med kald og varm drikke.

Og så hadde vi med Henrik, det var gøy,  han  holdt liv i oss gamle 

Vi fant frem til hotellet i Malmø etter hvert, gravearbeid og stengte veier lurte gps en smule….Til slutt måtte man bruke sunn fornuft, og overse div skilting..

Nede i garasjen fant vi oss to p-plasser ved siden av hverandre. Litt legobygging av biler og Lillebrødre, så greide vi oss med bare 2 parkeringsplasser.

Vi var skrubbsultne, lykken ble en restaurant i gamle Malmø by.  Gooood mat.

I  Malmø var det fint, skulle hatt flere dager der.

Etter en god fokost på hotellet, var det bare å ”sæle på” for å nå ferga i Ystad

 Morris Minor Traveller

Etter en fin tur på sjøen, kom vi i land på Bornholm. Her regnet det ! Men det ga seg fort, det var nok bare for å rense lufta før vi kom.

Etter en kort kjøretur kom vi til Campingen.  Her ble vi vel mottatt i resepsjonen, og fikk personlig veiviser på tråsykkel foran oss og ned til Morris leieren. Her var det allerede  på torsdag formiddag mye folk.

Viderø Lillebror

 Alle smilte, og ønsket oss velkommen. Mange takket for sist, -det var jo ikke så lenge siden sist, -forrige sommer, -høst, vår,- eller primustreff !

Alltid morsomt å sette opp Lillebror og fortelt. Flere år siden sist Teltstengene hadde vokst  en meter siden sist, så godt at det var hjelp i nærheten, -som rakk opp og fikk teltet på plass !!

Bilen parkert, telt og vogn på plass, sengetøy

Morris Minor       Lillebror      Bornholm Camping

 og utstyr likeså. Dette er livet !!!!

Det ble mye snakk med folk, her var både nye og gamle kjente, Nye biler og campingvogner, telt og teltvogner. Hjemmelaget campingvogn rett over for oss. Timene går og sommernatten kommer krypende. Men så hærlig å legge seg i en nyoppredd Lillebror ! Yes !!!!

 Før vi la oss hadde vi fått mange tips om hva vi måtte oppleve på Bornholm. Fint at noen hadde kommet flere dager før, og hadde sondert terrenget !!

Bornholm

Dagene før treffet gikk raskt, vi koste oss med kjøreturer rundt på øya, spiste gooood mat, fiskebuffè opp til flere ganger. Morrisen murret son en katt, viste krefter som en Oxford okse. Liivet var hærlig. Mye fint å se, vi angret allerede nå. Det ble for få dager på Bornholm.

Fredag ettermiddag nærmet seg raskt, campingen fylte seg opp, det var Morriser og glade mennesker over alt. Været og stemningen var topp,  Kl 18 var det åpning av treffet, grilling og fest.

Terje , Olav og Jan skuffet ikke denne gangen heller, de ga musikken  nye dimensjoner enda en gang !! ;-). Det toppet seg da Terje basset oppe på bordet !

Terje Sunnaas, Olav Bjørge og Jan Laursen

Lørdagen startet med en hærlig felles frokost, deretter en  fin kjøretur gjennom  et smukt dansk landskap,

Julenisse
-oppstilling og avstemninger. Julenissen kom også ! Han hadde nok tatt feil av både måned og dato, men både Henrik og alle ungene våre koste seg når han delte ut sine gaver. Jeg tror fortsatt på at julenissen bor i Drøbak, men nå forstår jeg at han tilbringer sommeren på  hærlige Bornholm.

 

Tilbake på campingen, var det varme på grillen, hvor en stor gris svirret rundt . De luktet godt, vi gledet oss til maten.

Morris Minor Træf Bornholm
Grillmat

De fleste stilte nydusjede og i finstasen. Et stort telt sto klart.  Vi spiste godt, koste oss og, -og koste oss igjen.

Det ble gitt utmerkelser til mangeårige medlemmer, og premiering for fineste biler i alle klasser. Distanse driver og People Choise.

Kvelden går fort når man har det morro! 

Søndag morgen stilte alle vinnerbilene  og personene  frem for fotografering.

Det var riktig flott å se alle de  fine biler på ett brett. Gratulerer alle sammen !

Moro var det at ”Oslo-gruppa”, John, - Roar og Anne Ragnhild tok med seg førstepremier med seg hjem  !!   Og Trygve vant "Distance Driver". Gratulerer !

Søndag ettermiddag. Treffet er offisielt over,   folk har roet seg litt. Under treffet skal man prøve å snakke med alle, søndag forstår man at det rakk man ikke.. Da sitter man og mimrer og koser seg.

Som vanlig, var det mange som fortsatte ”treffet” også søndagskvelden.
Elise Lundanes
Vi ble også bedt i bursdagsselskap, og feiret Elise, det ble kake boller og brus .

Mandag, er mandagen. Treffet hadde vært fint, været og arrangørene  skuffet oss ikke

Dette hadde vært et vellykket og hyggelig treff..
John, Anne Ragnhild og Roar, førstepremievinnere 2013
Morris Minor Low light

Neste år håper vi og se de ukjente men hyggelige Bornholm-medlemmene på sommertreff.

 

NMMK Summer meeting Morris Minor Nordic club

Turen hjem gikk også sammen med Kjersti, Bjørn og Henrik. Vi valgte og kjøre til Gøteborg, overnattet og fikk oss enda et godt måltid på Fars Hatt i Kungselv.

Bilene med Lillebror på slep gikk eksemplarisk hjem til Oslo.

En stor takk til arrangørene, og alle medlemmene som gjør helgen midt i Juli til årets happening.

En ekstra takk til Henrik som krydret hele turen, -virkelig hyggelig å være sammen med deg. :-)

 

De fleste Morrisene fungerte utmerket, og om man var litt uheldig, med en brent ventil eller to, så har vi Olav som setter i gang og hjelper til før andre får blunket. Ny ventil fikk Lars tak i ved hjelp av kundekretsen til Anton og Kurt !

Morris Minor Woody ?
  Bildet, -viser ikke en Minor Woody, -men likevel............ :-)


Vi seeeeeees snart, i alle fall i Sverige på neste Sommertreff !!!

 

Morris Minor Clipper Blue- Kalle

001 olej

Vi ble på trykk i avisen også !!

Les i avisen her.....
Comments