2014 Høsttreff Finnskogen

26-28. September 2014

Endelig ble det tur til de dype skoger,

til Finnskogen Turist & Villmarksenter.

Morris Minor Finnskogen 1

 Klikk på bildene

Turen med de to U-registrerte Minorer gikk uten problemer fra Oslo via Kongsvinger og Kirkenær.

Campingen lå idyllisk i høstfarger i Skasenden, ja i enden av Skasen sjøen.

Treffet åpnet med grilling, og samling i en spennende gamme,  og med primustreffet i Trelleborg i friskt minne, ble det atter en gang lettrøking av deltagerne, vel en mindre innrøkning denne gang. Et nytt medlem dukket også opp med sin Minor, han kunne dessverre ikke delta denne gang, men vi håper å se han ved en senere anledning.

Morris Minor Finnskogen-2Alle deltagerne rakk ikke grillingen.


Ett par biler hadde trøbbel ved Kongsvinger, en 2 dørs måtte fikse bensinpumpen, fort gjort. Men desto lenger tid med en Van, der reiste Kjell tilbake til Magnor, og hentet en dynamo, dette måtte til for at varebilen også kom seg til treff.

Været var topp, og stemningen likeså.

Alle lå i hytter, og etter en bedre frokost sto vi klare for utfart.

Morris Minor Rally Finnskogen

Som alltid er det fint å delta i en Minor karavane, og ikke noe mindre fint var det å kjøre inne i de dype skoger.


Anne Ragnild hadde ordnet med guide på Norsk Skogfinsk Museum, på Gruetunet. Det ble en god times underholdenene historiefortelling av Birger Nesholen.

Kikk gjerne innom: www.skogfinskmuseum.no

For undertegnede var dette spesielt interessant.  Mine finske aner, -røttene mine har sikkert bodd på Finnskogen, og ryddet og drevet svedjebruk, dyrkning av rug i asken etter brent skog. Dette ga spesielt god avling, noe finnene var spesialister på, ble vi fortalt.

Røykstuene de bodde i, var en utmerket måte og bo i på den tiden. Ble imponert over hvordan de utnyttet varmen, ovnen i hytta holdt god temperatur gjennom kalde vinternetter.

Morris Minor Høsttreff Grue Finnskog

Etter besøket på museet reiste vi til Finnskogsenteret. Der ble det en matbit, besøk i butikken og på bruktboden,  Neby brukt og Antikk. Mange fant ”noe gammelt” å kjøpe, enten for å kanskje kompletere en samling der hjemme, eller som meg, -noe helt nytt. Nemlig en Globus, med lys !!, produsert i distriktet, av  Finn Sagerud, Sagerud Globus Industri på Flisa for mange år siden. Min første, - og siste globus ! Trenger bare en. Lover !!.Etter dette reiste vi tilbake til campingen. Det ble det feiring av Olav`s bursdag, med kake og kaffe. Deretter ble det et møte vedrørende Oslogruppas liv videre, -kommende  Sommertreff 2015,  kommende Primustreff og  hjemmesiden vår.

Noen uklarheter ble belyst og diskutert, og jeg tror de fleste var fornøyd med utfallet.

Lørdagskvelden var der, og vi skulle inn i restauranten og spise. Her var hyggelig, Elgsteiken var god og stemningen likeså.


 

Mange fortsatte ”festen” godt over midnatt i hyttene. Likevel var alle tidlig oppe og i god form søndag morgen.

Det ble takk for denne gang, og alle dro hjem til sitt.

Morrris Minor NMMK Finnskogen 1


Morris Minor Doris
Morris Minor 4 door Finnskog Rally NMMK
Morrris Minor Rally Finnskog 2014 NMMK treff
Morris Minor Traveller Finnskogen Rally NMMK

Tilsammen 13 Morris Minor var på campingen denne helgen!

De to U-registrerte dro ikke ”hjem” til Sør-Trøndelag, men hjem til Oslo-regionen via Torsby, Magnor og Bjørkelangen. Uten trøbbel !


Morris Minor 2 door and Traveller Finnskog Rally NMMK

Takk Anne Ragnhild, et fint og avslappende treff, fin utflukt, god mat og hyggelig samvær.


Minuset poeng denne gang blir gitt til innehaverne for svært lite focus på hyttenes renhold.  Tror ikke at gulvet, langs lister og i hjørner, vegger og tak i vår hytte var støvsugd eller vasket de siste årene.  Dusjveggene, vil ikke nevne det en gang.

 

ojø

Comments