2012 Ekebergmarkedet i Mai og September

Ekebergmarkedet 5.mai 2012
 .

Oslogruppen bestemte seg i år for å ha en stand på Ekeberg marked for å promotere Morrisklubben og bilens fantastiske egenskaper. Dette delemarkedet var det 50. som Norsk veteranvogn klubb har arrangert. Første markedet ble arrangert ved Tusenfryd våren 1987 ifølge mine kilder. Selv var jeg ikke med på dette, men jeg har vært på nær alle de andre.

Årets marked var på lørdag 5 mai. Formannen og jeg hadde gjort avtale om oppmøte litt før klokken 8.00 på morning. Overraskelsen var stor da jeg våknet på lørdagen og tittet ut på et tykt snøteppe i hagen. Bilen hadde stått ute om natten og var pent dekket med snø Det var bare og  kjøre forsiktig av sted på sommerhjul. Heldigvis er det ikke langt for meg å kjøre hjemmefra til Ekeberg, for man oppdager jo at i snøvær kommer Morris vindusviskeren noe til kort.

Terje var allerede på plass og rigget teltet. Vi fikk en litt stri oppgave med teltet siden det blåste , sluddet og var kaldt. Fingrene ble kalde, men endelig fikk vi teltet opp med banner og stoler. Etter hvert dukket Liv, Kirsten, Trygve, Tove og Lars opp. Kaffen og nista ble tatt frem og vi hygget oss tross været. Vi fikk vist at vi er en sosial bilklubb som hygger seg sammen.

Standen vår fikk en del oppmerksomhet på grunn av de sjarmerende Morrisene. Det ga nok allikevel ikke den store utellingen for rekruttering av nye medlemmer. Liv og Terje trenger ikke å utvide huset i første omgang for medlemsmøtene. Været la nok en demper på vårens marked. Jeg  syntes det var litt færre utstillere og få besøkende på morgenen, selv om dette tok seg opp med besøkende i løpet av dagen enn det har vært i tidligere år. Det ble en liten spaserrunde på meg for å se om det var noe ”gull” på markedet. Endte opp med noen nye UNF gjengetapper till en anstendig pris. Ellers var det mye av samme som tidligere år, en slags resirkulering av deler og skrot. Da klokken ble 2 tok vi ned teltet og pakket sammen.  Deretter var det snirkle seg ut med fra markedet og sette kursen hjem. Det var minneverdig dag som jeg gjentar ved en senere anledning.

Tekst og foto Bjørn Paulsen (klikk på bildet)
Oslogruppen
deltok  også med stand på Ekeberg markedet 15.September 2012, fint vær og god stemning.
Comments