Exposities

11 juni t/m 20 september 2017: Tuinieren met planten en dieren


Onder het thema “Tuinieren met planten en dieren” heeft Natuur- en Milieucentrum InBredius een tentoonstelling ingericht over het natuurvriendelijker maken van uw tuin met inheemse planten en bodembedekkers en zo ruimte bieden aan vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Hoe klein uw tuin ook is, met weinig extra kosten en moeite wordt ook uw tuin een lusthof. Met en voor planten dieren. Bovendien maakt u het zichzelf nog gemakkelijker want u hoeft minder te wieden.

Door stadsuitbreiding, industrieterreinen, wegen en spoorlijnen staan de leefruimten van inheemse planten en dieren steeds meer onder druk of nemen af.

Maar u kunt meewerken aan meer ruimte voor de natuur. Met een beetje hulp van uw kant kunnen planten en dieren bij u terecht, zelfs in uw kleinen stadstuin of op het balkon.

De expositie laat u zien hoe.

Tevens is informatie beschikbaar over:
  • de actie Steenbreek – minder steen in de tuin.

  • Jouw buurt regenbestendig – regenwater niet direct afvoeren maar opslaan in de tuin en de planten.

  • Haal meer natuur in je tuin.

Activiteiten die worden ondersteund door IVN, KNNV, De Tuinbranche, Gemeente Woerden, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.
De expositie zal van 11 juni tot en met 20 september in InBredius te zien en te bezoeken zijn tijdens de reguliere openingstijden: zondag- en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.


18 januari tot 30 maart 2017: Op reis met Momo de Mol

De kleuters van basisschool De Molenwiek hebben woensdag 18 januari de tentoonstelling ‘Op reis met MoMo de mol’ geopend. De kinderen brachten MoMo de mol, die per ongeluk in de klas terecht gekomen was, dan terug naar zijn molshoop in NME-Centrum InBredius. Na  het lied van MoMo de mol  mochten ze met een echte mijnwerkershelm op door de tunnel in de molshoop.

Hierbij een aantal foto’s met een sfeerimpressie.

Meer foto's onder deze link.