Landgoeddag Bredius

Foto's van de geslaagde landgoeddag 22 mei 2016

Zondag 22 mei: Landgoeddag Bredius 

Een middag vol activiteiten samen met de andere organisaties op Landgoed Bredius.
Een middag vol activiteiten in het groen op Landgoed Bredius. Er is muziek, je kunt mee met een wandeling, creatief bezig zijn, op verschillende plekken is iets te eten en te drinken, je kunt hutten bouwen of met de natuurdetective mee op speurtocht. Kweek jij de hoogste zonnebloem? Haal je kweekpakketje op bij InBredius. Het hele programma is te vinden op: www.landgoedbredius.nl 
De meeste activiteiten zijn gratis.
Voor de natuurdetective en de Wildplukwandeling vragen we een kleine bijdrage (op Landgoed Bredius kun  je NIET pinnen) en kun je je alvast aanmelden.

Het centrum voor deze activiteiten is het Milieu- en Educatiecentrum InBredius.

Andere hot spots zijn Dierenweide Kukele-boe, Babylon en de Historische Moestuin. Voor kinderen is bij Babylon, Kukeleboe en NME centrum InBredius een activiteitenkaart verkrijgbaar, waarmee zij een circuit van activiteiten kunnen afleggen.

NME Centrum InBredius ontvangt u graag. Bij de inschrijftafel voor de ingang kunt u zich inschrijven voor de wandelingen, het foto advies en de natuurdetective. 
Binnen kunt u bij de vrijwilligers van Abrona voor de consumptiebonnen koffie, thee, een glaasje sap en heerlijke muffins kopen.
Een presentatiefilmpje geeft u een indruk van het landgoed door de seizoenen, de verbeteringen die op het landgoed zijn gerealiseerd, en informeert u over de plannen van Stichting Landgoed Bredius voor de nabije toekomst. Aan de wanden ziet u een expositie van natuur- en landschapsfoto’s op het Landgoed Bredius. Ze zijn gemaakt door Ernst Grundmann.
Op het terras presenteren de natuurverenigingen IVN en KNNV zich. Zij informeren u over de natuuractiviteiten die zij op het Landgoed Bredius en wijde omtrek organiseren, zoals excursies, het landschapsbeheer, IVN Jeugdnatuurgroep de Buitenbanjers en de KNNV “1000-soortendag” in augustus. Doe mee! Tel mee! Iedereen kan meedoen. 
Stadsimker Chris van Iersel vertelt u over de bij en neemt u mee naar zijn bijenkasten in de educatieve tuin. Om 15.30 uur treden de dames popkoor Sing 2 Swing o.l.v. Loes van Schaijk voor u op. Rustige ballads en swingende nummers wisselen elkaar af. Sing 2 Swing is één van de koren van Het Klooster.
De kinderen kunnen bij InBredius aan de slag met hun activiteitenkaart: natuurschilderijtjes maken, kriebel onder je voeten op het blote voetenpad, popcorn bakken boven een vuurtje. Welk kind kweekt de hoogste zonnebloem? Haal een kweekpakketje met dagboekkaart op bij InBredius. De hoogste zonnebloem wint een prijs (uitreiking op het Oogstfeest 25 september).
 
Conclusie:
Een geslaagde dag, ondanks de regen later op de dag, met veel belangstelling en enthousiaste reacties.