Kalender


Volg ons ook op twitter:
@InBredius, Facebook: InBredius of meld je aan voor onze Nieuwsbrief.


Volop activiteiten bij NME-Centrum InBredius!

De komende maanden bruist het van de activiteiten rond NME-Centrum InBredius. Wist je bijvoorbeeld dat er elke maand vijf nieuwe #naarbuitentips staan op Kidsproof? Lees er alles over in onze nieuwsbrief.

Zaterdag 23 september: Fruitverkoop

Zaterdag 23 september van 9.30-13 uur kunt u terecht bij NME-Centrum InBredius om fruit te kopen van landgoed Bredius. Tip: neem een eigen tas mee voor het fruit. U kunt alleen contant betalen.


Zondag 24 september: OogstfeestKom ook naar het Oogstfeest bij NME-Centrum InBredius. Van 13-17 uur kunt u terecht voor een kopje koffie, (kruiden)thee of (versgeperst) fruitsap met versgebakken appeltaart op het terras. Abrona Brediushof bedient u bij de bar. Het fruit van het landgoed is te koop (neem zelf een tas mee!), net als flessen Brediussap. Natuurlijk hebben we ook volop activiteiten voor kinderen: broodje knak bakken, groente- en fruitmemory, schiet de appel uit de boom en het blote voetenpad. Ook kunt u informatie krijgen over landgoed Bredius en de herbouw van hofstede Batenstein. En natuurlijk doet u ook mee aan onze prijsvraag! Op onze Facebookpagina staat het laatste nieuws.

Datum: zondag 24 september
Locatie: NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden
Tijd: 13-17 uur
Kosten: toegang is gratis. Consumptiebonnen €1, fles sap €2, activiteitenkaart €3 (contant of pin). Brediusfruit €3-€5 (alleen contant).Vrijdag 25 augustus 2017 IVN Vleermuizenexcursie

In het weekend van 25-27 augustus wordt er in heel Europa aandacht besteed aan de vleermuis. Reden voor het IVN Woerden om op vrijdag 25 augustus een vleermuizenexcursie op het landgoed Bredius te organiseren.

Een spannende avond is gegarandeerd als u samen met de IVN gidsen op zoek gaat naar die mysterieuze, nachtelijke fladderaars. Maak kennis met bijv. de laatvlieger, dwergvleermuis of Rosse vleermuis. We starten met een korte presentatie over vleermuizen. Om circa 21.00 uur gaan we, gewapend met onze vleermuisdetectoren, buiten op zoek naar de vleermuizen.

DEZE EXCURSIE IS OOK ZEER GESCHIKT EN SPANNEND VOOR KINDEREN

Datum: vrijdag 25 augustus
Locatie: NME-centrum Inbredius, Kievitstraat 42 te Woerden
Aanvang: 20.00 uur, einde tussen 22.00 uur en uiterlijk 22.30 uur (zaal open om 19.30 uur.
Kosten: € 2,50 pp incl. koffie, thee of limonade en kleur- en vouwplaten.
Aanmelden: vooraf via mouthaan42@ziggo.nl of info@ivn-woerden.nl.


11 juni t/m 20 september 2017: Expositie tuinieren met planten en dieren


Onder het thema “Tuinieren met planten en dieren” heeft Natuur- en Milieucentrum InBredius een tentoonstelling ingericht over het natuurvriendelijker maken van uw tuin met inheemse planten en bodembedekkers en zo ruimte bieden aan vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Hoe klein uw tuin ook is, met weinig extra kosten en moeite wordt ook uw tuin een lusthof. Met en voor planten dieren. Bovendien maakt u het zichzelf nog gemakkelijker want u hoeft minder te wieden.

Door stadsuitbreiding, industrieterreinen, wegen en spoorlijnen staan de leefruimten van inheemse planten en dieren steeds meer onder druk of nemen af.

Maar u kunt meewerken aan meer ruimte voor de natuur. Met een beetje hulp van uw kant kunnen planten en dieren bij u terecht, zelfs in uw kleinen stadstuin of op het balkon.

De expositie laat u zien hoe.

Tevens is informatie beschikbaar over:
  • de actie Steenbreek – minder steen in de tuin.

  • Jouw buurt regenbestendig – regenwater niet direct afvoeren maar opslaan in de tuin en de planten.

  • Haal meer natuur in je tuin.

Activiteiten die worden ondersteund door IVN, KNNV, De Tuinbranche, Gemeente Woerden, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.
De expositie zal van 11 juni tot en met 20 september in InBredius te zien en te bezoeken zijn tijdens de reguliere openingstijden: zondag- en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.


Natuurkwartiertjes

Deze zomer kun je bij NME-Centrum InBredius elke woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur zelf aan de slag met onze natuurkwartiertjes. Heb je tijd voor een "kwartiertje" natuur? Ga dan mee op ontdekkingsreis. Pak een doe-kaart en maak een ballonvliegtuig, kom theeleuten, knutsel een bootje, neem een schepnetje mee voor een watersafari en nog veel meer. Voor vier verschillende leeftijdscategorieën zijn er natuurkwartiertjes te doen. Kinderen voeren de natuurkwartiertjes zelfstandig of onder begeleiding van een (groot)ouder uit.


Vrijwilligers

Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Kijk op de pagina Vrijwilligers gezocht! of neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl.


Verkoop Brediussap (oogst 2016) bij NME-Centrum InBredius
Het fruit uit de boomgaarden van Landgoed Bredius dat niet verkocht is, is zoals elk jaar, geperst en in flessen te koop. Omdat de oogst zeer goed was, is er dit jaar ook extra veel sap. Bij NME-Centrum InBredius dit onbespoten en ongezoet puur sap (ong. 2/3 appel, 1/3 peer) te koop zo lang de voorraad strekt. Een literfles sap kost € 2,00. Het sap is ongeveer 2 jaar houdbaar.

Waar: NME-Centrum InBredius (in het park)m, tijdens de reguliere openingstijden woensdag- en zondagmiddag.
Prijs: 1 fles €2,00.
Bij NME-Centrum InBredius kunt u alleen contant betalen. 

Woensdag- en zondagmiddag - hele jaar

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend. Toegang is gratis, voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Meestal staat er een
t
entoo
nstelling en is er een extra activiteit. Ook kun je een kopje koffie of thee drinken of een glaasje sap. Of neem een fles van het heerlijke sap van Brediu
sfruit mee voor thuis! In de zomermaanden zijn er (beperkt) potjes Brediushoning te koop. 
Helaas kun je niet pinnen bij ons.

Activiteitenkalender 
Elke woensdag- en zondagmiddag is er iets te doen in NME-Centrum InBredius. Naast de tentoonstelling die er staat, kun je ook meedoen aan een activiteit
. Dus
no
dig je zusje, broertje, vriend(innet)je en buren uit om mee te komen naar NME-Centrum InBredius. De activiteiten zijn gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs ges
teld) en bedoeld voor kinderen in de basischoolleeftijd, tenzij anders vermeld. De activiteitenkalender is hier te vinden. Wilt u de kalender automatisch toegestuurd k
r
ijg
en (max. 5 per jaar), dan kunt u zich hier ook aanmelden.


25 dingen die je gedaan moet hebben in het Brediuspark

Tijdens het Oogstfeest op 29 september 2013 hebben we de kaart met ’25 dingen die je gedaan moet hebben in het Brediuspark’ gelanceerd. Het Brediuspark is een mooi park waar veel activiteiten mogelijk zijn, in elk seizoen. Om mensen te stimuleren naar het Brediuspark te komen en het eens op een andere manier te beleven is de 25-dingenkaart ontwikkeld. Op deze afstreepkaart staan 25 activiteiten die op verschillende momente
n in het jaar gedaan kunnen worden in het Brediuspark. De kaart is niet alleen leuk voor kinderen, maar kan ook volwassenen inspireren. Tijdens het Oogstfeest konden de eerste 6 activiteiten gedaan worden. De overige activiteiten kunnen op eigen gelegenheid en in eigen tijd gedaan worden. De kaart is het gehele jaar voor € 1,50 te verkrijgen bij NME-Centrum InBredius en er kan op elk moment mee  begonnen worden. Natuurlijk zijn er meer dan 25 dingen in het Brediuspark te doen. We roepen daarom iedereen op via
info@inbredius.nl of twitter nieuwe activiteiten aan te melden, zodat we na verloop van tijd een nieuwe kaart met 25-dingen kunnen maken.


Vrijwilligers

Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of info@inbredius.nl