Nederlandse groepen in de Bay Area

De Woensdagavond Vrouwen (WAV)

De "woensdagavond vrouwen" (beter bekend als "de WAV") is een club van Nederlandstalige expatvrouwen EN mannen in Silicon Valley (rondom San Jose). Er wordt regelmatig een gezellige avond georganiseerd, soms een filmavond, en zo nu en dan een groter evenement, zoals een BBQ voor de hele familie.
De WAV heeft een Yahoo groep op het Internet, en stuurt regelmatig emailtjes rond met Hollandse activiteiten. Je kunt hier ook specifieke vragen stellen, de ledenlijst bekijken, of je Nederlandse spullen verkopen aan andere Nederlanders. Daarmee vormt de WAV een belangrijk startpunt voor veel Nederlanders die in Silicon Valley zijn komen wonen. Om je aan te melden voor de WAV Yahoo Group, kun je het beste een emailtje sturen naar mij, Elies Bik, email eliesbik AT gmail DOT comĀ 
Je krijgt dan van mij een uitnodiging om lid te worden, en daarmee toegang tot de Yahoo website. Daar kun je nog veel meer andere Nederlands tegenkomen, op Internet weliswaar, maar misschien woont er wel eentje (of meer!) vlak bij je in de buurt!


Nog meer Yahoo groupen

De volgende groepen kwam ik tegen bij een recente (juni 2013) search op Yahoo Groups, maar ken ik niet persoonlijk.

SFDutch

SFDutch is een netwerk van Nederlanders die in San Francisco (komen) werken en/of wonen. De site is ontstaan vanuit de SF Dutch Yahoo groep (zie hierboven) en heeft nu alles op een overzichtelijke website staan. Hier vind je handige informatie over het Nederlandse consulaat, de Nederlandse school, en sites van Nederlandse "bloggers". Er staan ook foto's van Nederlandse evenementen!NLBorrels

NLBorrels is een non-profit netwerk voor Nederlandse expat professionals en ondernemers, met als doel het bevorderen van sociale interactie, het vergroten van de carriere mogelijkheden, en het uitwisselen van informatie binnen de Nederlandse gemeenschap in het buitenland. Er is ook een San Francisco groep, de NLBorrels-SFBA, die een maandelijkse borrel organiseert. Deze borrel vindt de ene maand plaats in Palo Alto, en de andere maand in San Francisco.
Op de internetsite vind je bovendien een handig forum waar je terecht kunt als je spullen wilt verkopen of op zoek bent naar bijv. een baan of woning. Ook staan hier foto's van eerdere borrels in San Francisco, Palo Alto en andere steden in de VS.

Netherlands America University League of California

(Onderstaande tekst is rechtstreeks overgenomen van de NAUL website en daarom in het Engels).
"The Netherlands America University League of California (NAUL-CAL), a non-profit Bay Area organization founded in 1985, has as its principal aim to present outstanding programs of a cultural, societal, or scholarly nature dealing with the Netherlands and Flanders (Belgium). It draws from a number of sources, among which the University of California [see link], whose world-renown faculty and distinguished visitors the League makes accessible to the general public. These include scholars from the humanities, social sciences, and the natural sciences, but also celebrated artists, actors, writers, musicians, and governmental or political leaders. Recent feature and documentary films, from or about the Low Countries, are shown on a regular basis."
De NAUL heeft nauwe banden met de UC Berkeley en veel activiteiten vinden dan ook plaats op de UC Berkeley campus.


Dutch Language Meetup Group

De San Francisco / East Bay Dutch Language Meetup Group heeft een maandelijkse lunch in San Francisco, en organiseren ook andere gezellige bijeenkomsten.


Netherlands American Society of Southern California

NAS-SoCal heeft een informatieve website met veel handige links, maar is uiteraard gericht op Zuid-California.

The Holland Ring

The Holland Ring is opgezet om alle Nederlanders die in het buitenland verblijven met elkaar in contact te brengen, maar ook als bron van informatie voor iedereen die meer over Nederland wil leren. Deze site is in het Engels om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bereiken.
Veel info voor toekomstige expats, en voor remigranten. Niet specifiek voor de San Francisco Bay Area, maar wie weet vind je er antwoord op een vraag.
Comments