KJK-Quiz 2019

De kalender, organisatie en inschrijvingen van de Grote Ken-Je-Klassieken-quiz voor scholieren volgen hetzelfde stramien als vorige jaren. Schoolteams die we voor een tweede of derde keer mogen verwelkomen zullen hier intussen reeds mee vertrouwd zijn, maar nieuwe uitdagers vinden hieronder het concrete verloop van de quiz en verdere informatie omtrent deelname.

De Quiz bestaat uit drie rondes. De eerste ronde wordt gespeeld in de klas, op een moment dat de leerkracht zelf kiest. Deze ronde dient officieel om de ‘beste’ leerlingen te selecteren (maar uiteraard mag er soepel worden omgesprongen met deze samenstelling, die vooral gebeurt op basis van overleg tussen leerkracht en leerlingen). Elke school mag één of twee teams van maximaal vier leerlingen uit de tweede en derde graad afvaardigen. Deze ronde geeft je ook al een goed idee van de (moeilijkheid van de) vragen die je kan verwachten in de tweede ronde en – wie weet – de finale. Om een quizpakket aan te vragen voor deze ronde, stuurt de leerkracht voor 1 december 2018 een e-mail naar de organisator Tresoar (info@tresoar.nl) met in CC het e-mailadres van onze afdeling (nkv.oostvl@gmail.com). De teams die uiteindelijk door de school afgevaardigd worden voor de regionale voorronde, dienen te worden aangemeld voor 6 januari 2019 (via dezelfde twee e-mailadressen). Pas dan is de inschrijving officieel (de aanvraag van een quizpakket geldt m.a.w. niet als inschrijving).

De tweede ronde is de regionale voorronde, die in verschillende Vlaamse en Nederlandse steden wordt georganiseerd. In Vlaanderen gebeurt dat per afdeling. In Gent zal deze voorronde doorgaan op woensdag 30 januari 2019, van 14u tot 17u30. Opgelet! Vanaf dit jaar gaat onze regionale voorronde door in het Dienstencentrum Ledeberg.

De winnende teams stoten door naar de grote finale in Nederland. Verdere informatie hieromtrent volgt nog. De winnaar neemt de prestigieuze Wisselbokaal mee naar huis, alsook een boekenpakket voor de school (samengesteld door Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep).

Wacht zeker niet te lang met de inschrijving, maar gezien de nieuwe locatie hopen we dit jaar geen teams te moeten weigeren!