Announcements‎ > ‎

Dongeng rapunzel dalam bahasa Bosnia

Dongeng rapunzel dalam bahasa Bosnia


Jednom davno, bilo je parove koji žele da imaju dijete. Oni su Feeling tužna i usamljena koja je pokrivala cijelo vrijeme imaju. Ali jednog dana, iznenađujuće, supruga je imala znak koji ukazuje joj je bila u drugom stanju. Oni su bili toliko sretni zbog toga. Oni skaču i reci da.

Ali zadovoljstvo imaju nisu dugoročno. Supruga razbolio. Muž i zbunjeni, jer nije bilo ni lijek ili zaraste da joj može pomoći. Ali odjednom je bila jedna starica koja je predložio uzimanje rampion cvijet koji samo rasla u brdima.

Muž i otišla da rampion cvijeće da se koristi za liječenje njegove supruge. Ispostavilo se da je od mjesta gdje je cvijeće porastao je region zlog čarobnjaka ostao. Muž je nije imao drugu opciju, ako nije dobio to, njegova supruga bi umro. On je na kraju usudio da uzme rampion cvijet. Ali, na žalost, njegovi napori nisu, zlo koje je zadržao rampion cvijet uhvatio ga krade cvijeće u vrtu.

"Kako se usuđuješ kradu cvijeće u vrtu !!!" Rekao je gnjev čarobnjaka.

"Možda bi rampion cvijeće iz mog vrta koliko vam je potrebno. I sam i oprostiti svojim aktima o ovom. Ali, pod jednim uslovom. Morate dati djetetu koje će se roditi u meni. I ne brini, ja ću tretirati dijete kao dijete kao svoju ", rekao je čarobnjak.

Muž i zbunjeni. Na kraju je odlučio da odobri zahtjev za ženu sigurnost je, sama i djeca su kasnije rođena. A kada se beba rodi, vještica pojavio i dao ime bebe je Rapunzel i pokupiti ga iz ruke svojih roditelja.

Rapunzel je prerastao u vrlo lijepa djevojka. Kada je imala 12 godina, čarobnjak zaključan u visokom toranj u sredini šume. Kula nije imala stepenice ili vrata, samo mali prozor na vrhu tornja. A kada je vještica došla posjetiti, ona naredila Rapunzel da izgubi svoju kosu.

Yup, Rapunzel je blagoslovio sa vrlo lijepom kosom, duga i sjajna kao zlato. Rapunzel moraju izvesti kosa kroz prozor dole i sa Rapunzel kosa je čarobnjak može popeti na vrh tornja.

Nakon nekoliko godina života u kuli, zgodnog princa koji je lovio u šumi slučajno čuo prekrasan pjevanje iz tornja. Pokušao je da je saznao i da želi da se u toranj, ali nije pronašao vrata ili stepenice da se popne do vrha. Princ je bila očajna i odlučila da ode kući. Ali da je čuo pjevanje koje dotakla njegovo srce. Dakle, svaki dan je otišao u šumu i čuo. Jednom je vidio mađioničar došao u toranj i rekao:
"Rapunzel, Rapunzel ,, Produžite kosu za mene."

Rapuzel je bio šokiran i uplašen kada se ispostavi zgodnog princa, koji se uzdižu do vrha. Rapunzel nikada nije sreo nikoga osim vještica. Ali govor princ je glatko i prijateljski pazeći Rapunzel. Princ je rekao zašto je upustim u toranj. Razgovarali su tako sretno. I oni su se zaljubljuje u drugog u prvi utisak. Rapunzel je bio vrlo iznenađen kada kasnije princ je pitao da se uda za njega. I Rapunzel je rekao da.

Princ je bio tužan i očajan. Na kraju je skočio sa tornja pobjeći od vještica. Ali, nažalost, trnje probila u dva oka kada pada. Princ je postala slijepa. On je osjećao boli i hodao besciljno žale svoju sudbinu čiji je izgubio ženu koju voli. Tako dugo radi besciljno; do ga odvedu u pustinju gdje Rapunzel u izduvnim. To je gdje je princ čuo prekrasan pevanje koje nikada neće biti zaboravljeni. Da, to spada u njegova djevojka je dobro peva, Rapunzel.

Obojica konačno ujedinila. Rapunzel prestaje da plače, uvjeti koje je volela je ožiljke i slijepi. Čudo se dogodilo, Rapunzel suze kapala u oči princa, i čarolije na dva očima princa otvorio i mogao je ponovo vidjeti. Princ je doveden Rapunzel vratili u palaču, a oboje su živjeli sretno zauvijek.

Artikel lainnya :
Obat nyeri sendi di apotik