Spørgsmål

Velkommen til vores ‘spørgsmål & svar’ side.

Vi vil hér liste de oftest stillede spørgsmål (og vores svar), som vi får gennem henvendelser til koret.

Henv.: E-mail: formand at nivaamusiklaugskor.dk ( ‘at’=@ ) Tlf.: 5194 3780.

Spørgsmål: Hvad kræver det for at jeg kan være med i koret?

Svar: I princippet intet - men så alligevel: Du skal som minimum synge rent og have gehør og rytme; er du i tvivl, så er det jo bare at melde sig og prøve...

Nodekendskab er for eksempel ikke en forudsætning; det lærer du hen ad vejen.

Du må som skrevet gerne komme til øveaftner et par gange for at mærke om koret er noget for dig. Derefter skal du til en stemmeprøve, som forestås af vores dirigent, og overværes af to fra bestyrelsen. Derefter får du et svar pr mail, om du er blevet optaget.

Spørgsmål: Tager det meget af min tid at være med i koret?

Svar: Vi forventer, at du så vidt muligt deltager i alle øveaftener (dvs. hver tirsdag fra 1. september til 30. maj - dog afbrudt af skoleferierne, hvor vi ikke har adgang til øvelokalet). Herudover kræver det forberedelse, afhængig af hvor nemt du kan lære tekst og stemme.

Spørgsmål: Hvilken hjælp kan jeg få undervejs?

Svar: Vi optager mange af vores øvetimer digitalt, så er der numre eller passage, som er svære at få lært, så danner vi en MP3 fil af vores indøvning, som så kan hentes på nettet og downloades til en MP3-spiller. Så kan du gå med musikken i ørene og få indøvet numrene.

Specielt op til en koncert er det en stor hjælp for os alle at kunne sidde hjemme i sofaen med noderne foran sig og høre numrene.

Spørgsmål: Hvor tit optræder koret til koncerter?

Svar: Vi bestræber os på som minimum at afholder en julekoncert i november/december, og en koncert sidst på sæsonen (omkring 1. maj). Men vi har ambitioner om mere...