Vad är nytt sedan sist?

Nä, nu får jag återgå till att lägga nya länkar längst ner på sidan igen. Det blev för många förskjutningar i bilden, och inte snyggt, och inte lätt att hitta.
Nya länkar läggs åter sist på sidan, alltså!!

Gloslista från engelska till engelska!

skickad 8 sep. 2015 11:08 av Fröken Nina   [ uppdaterad 8 sep. 2015 11:10 ]

Kanske är detta mer för de avancerade eleverna, men jag har också använt tjänsten som en övning i att beskriva och samtala om ord i helklass. Det bästa med sidan är att du kan exportera dina listor till QUIZLET och på så sätt skapa ett interaktivt lärtillfälle för individuellt bruk. 
Sidan heter VOCABULIST, och den låter dig klistra in en text, hur kort eller lång som helst, och tjänsten förvandlar din text till en engelsk/ engelsk gloslista. Du kan redigera gloslistan, genom att ta bort ord, eller lägga till beskrivningar. Du kan sedan, som sagt exportera listan till QUIZLET och göra övningen interaktiv, eller du kan skriva ut listan. 
Väldigt lätt att arbeta med, och ganska användbar.
Jag har frågar skaparen av sidan om det inte går att göra tjänsten flerspråkig, så vi får väl se. Håll ögonen öppna!

Hörförståelseträning via EDpuzzle!

skickad 8 sep. 2015 10:55 av Fröken Nina   [ uppdaterad 8 sep. 2015 10:59 ]


Ett bra tag har jag arbetat med TEDed, men alltid haft elever som tyckt det varit svårt att frågorna till filmen dyker upp först när filmen är slut - hur ska man komma ihåg? 
Då upptäckte jag EDpuzzle. Jag har lagt EDpuzzle  i engelskrummet, att lyssna till. Det är en sida där du kan registrera en klass och enkelt ge eleverna en kod för att komma in. Du kan lägga in vilket youtubeklipp eller vimeoklipp som helst, stoppa videon och be eleverna svara på frågor. Du kan följa varje elevs svar och utveckling.Du kan till och med ge kommentarer och "betyg". Superlätt att administrera. En jättebra sida att använda för att ge eleverna möjlighet att utveckla sin hörförståelse i egen takt.

Nästan för bra för att vara sant2.

skickad 17 mars 2015 02:40 av Fröken Nina

..men engelska att läsa har begåvats med ytterligare en sida där man kan läsa engelsk litteratur gratis, online. kobonovels.com heter den, och ligger längst ner!

Nästan för bra för att vara sant!

skickad 17 feb. 2015 01:59 av Fröken Nina   [ uppdaterad 17 mars 2015 02:24 ]

Men det är sant! reads2.com ligger nu i engelska att läsa, och är en sida med gratis engelska böcker online, både klassiker och böcker från topplistorna. Här hittar ni bl a Åsa Larsson på engelska, Steven King och Fifty Shades of Grey. Längst ner på sidan, som vanligt.

Engelskrummet har fått två nytillskott..

skickad 16 feb. 2015 02:19 av Fröken Nina

..nämligen Newsela - som ger dig EN nyhet på FEM olika nivåer, och Librivox, som ger dig all slags litteratur i audioformat. Många klassiker såsom London och Poe finns här.
Ligger i Engelska att läsa och Engelska att lyssna till.

Sagor och andra texter..

skickad 20 jan. 2015 01:06 av Fröken Nina   [ uppdaterad 20 jan. 2015 01:07 ]

..på engelska ligger nu i Engelskrummet, att lyssna och att läsa. Bland annat har jag lagt in en länk till helt fantastiska "WorldofTales", där sagor från hela världen presenteras på ett jättebra sätt. En guldgruva om man vill arbeta med sagor på engelska. Jag har också lagt in sidor där man kan lyssna och läsa med, samtidigt. 
Kolla i rummen, längst ner på sidorna, som vanligt.

Nya länkar i Svenskrummet!

skickad 15 jan. 2015 07:13 av Fröken Nina   [ uppdaterad 15 jan. 2015 07:14 ]

Bland annat tips på två bra bokpodar under Svenska - lyssna, och lite nya sidor under Svenska - grammatik, för att arbeta både med grammatik och med ordkunskap. 
I Svenskrummet, alltså.

Letar du svenska filmer som förklarar engelsk grammatik?

skickad 8 dec. 2014 04:50 av Fröken Nina

Då kanske du ska kolla in Getting it right. En WIKIsida med små, korta grammatiska filmer, på svenska, som förklarar grundläggande engelsk grammatik. Ligger i engelslrummet, under grammatik.

Nordiska språk!

skickad 18 nov. 2014 05:39 av Fröken Nina

Skolverket har en ny sida som satsar på de nordiska språken. Här finns material, filmer ljud och annat material. Ligger i svenskrummet, under språkhistoria.

Famouspeople.com...och lite annat...

skickad 13 nov. 2014 01:16 av Fröken Nina   [ uppdaterad 13 nov. 2014 01:28 ]

...heter en sida som erbjuder hela lektionsplaneringar runt berömdheter som Anne Frank och Brad Pitt m.fl. History.com är en amerikansk sida med fantastiskt historiskt och kulturellt material. Båda sidor ligger under Engelsk Temabank.

1-10 of 64