Museum van Nimeto Utrecht

NIEUWS * 

Schilderswerkplaats in museum Vredegoed :
In streekmuseum Vredegoed in Tienhoven/Oud-Maarsseveen is in mei een schilderswerkplaats ingericht. Veel is gekregen van oudleerling Rini Blok die in zijn jonge jaren nog bij FC Utrecht heeft gevoetbald. Wij hebben meegewerkt door het geven van adviezen. http://www.vredegoed.nl/Excursie Chemisch Historische Groep :
Op 3 mei heeft de CHG haar jaarlijks convocaat bij Nimeto georganiseerd. Er zijn twee lezingen geweest en een rondleiding door ons mooie museum. Omdat één van de lezingen over het gebruik van  loodwit in de kunst ging  was het bezoek aan het museum een mooie aanvulling. Wij hebben daar namelijk een uitstalling met echte attributen van de loodwitbereiding. 
Op de site van het CHG is meer over dit bezoek te lezen. Vakschool Nimeto in Utrecht heeft in de kelder van het gebouw een museum met oude schildersgereedschappen en attributen. In het museum  is een ingerichte werkplaats anno 1900. De collectie is ontstaan door schenking van oud-docenten en bedrijven en wordt door schenkingen nog verder uitgebreid. De school bestaat meer dan 90 jaar en mede daardoor is de collectie redelijk compleet en heeft de uitgebreidste op dit gebied van Nederland.