Museum van Nimeto Utrecht

Vakschool Nimeto in Utrecht heeft in de kelder van het gebouw een museum met oude schildersgereedschappen en attributen.

De collectie is ontstaan door schenking van oud-docenten en bedrijven.

De video geeft een beeld van het huidige museum.


De school gaat verbouwen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het museum. Op deze plek zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

ACTUEEL

Corona (mei 2020)

Door het coronavirus is Nimeto gesloten voor studenten en ook voor bezoek. Dit heeft ook invloed op de mogelijkheden die het museum kan bieden. Gelukkig is er deze site. Je kunt digitaal boeken op zoeken die je later zou willen lezen of inzien. Maar ook zijn er de nieuwsbrieven, gedigitaliseerde boeken en presentaties. Daarnaast kun je opzoek naar de historische voorwerpen die in het museum te vinden zijn. Voor vragen kun je via de mail contact opnemen.

Rondleidingen opleiding Specialist Restauratie en Decoratie en opleiding Schilder (januari 2020)

Alle eerste jaars studenten van deze twee opleidingen zijn in het museum en de bibliotheek rondgeleid. De studenten waren zeer geïnteresseerd. Wij hebben een stuk geschiedenis laten zien en hebben daarbij laten zien hoe je deze kennis in het vak kunt gebruiken.

Gastcollege opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager (januari 2020)

Dit jaar is er voor gekozen om aan alle eerste jaars studenten van deze opleiding een gastcollege te geven. Samen met het docententeam is deze presentatie voorbereid. De inhoud is toegespitst op de opleiding. De studenten waren zeer geïnteresseerd.

Nieuwsbrief Vitrines vanaf 2005 (november 2019)

In de vitrine onder de trap, rechts naast de entree van het gebouw worden sinds 2005 periodiek attributen van het Museum getoond. in dit overzicht zijn al de presentaties door middel van twee foto's in beeld gebracht.

aantal bezoekers in 2019: - het museum 213 - de web-site 367