Mitä partio vaatii?

Partio ei vaadi mitään ennakkotietoja tai -taitoja, tulee mukaan sitten lapsena, nuorena tai aikuisena.
 
Partiolaisen on hyvä omistaa sellaiset retkeilyvälineet, joilla pärjää leireillä ja retkillä. Jos varusteita ei halua heti hankkia, ne voi myös lainata. Tärkeitä varusteita ovat esimerkiksi rinkka, makuupussi, makuualusta, puukko, kompassi, taskulamppu ja hyvät retkeilyvaatteet. Nopeasti kasvavalla partiolaisella monet varusteet käyvät äkkiä pieniksi, jolloin kamppeet kannattaa kaupata pienemmille partiolaisille. Vanhoista varusteista pääsee eroon ja uusia voi haeskella KYYn joidenkin tapahtumien yhteydessä järjestämältä tavaranvaihtotorilta.  

Erilaisia partio- ja retkeilyvarusteita myyvät esimerkiksi seuraavat liikkeet:

http://www.retkiaitta.fi/
www.scandinavianoutdoorstore.com/ (täältä löydät partiovaatteet)
http://www.trekki.fi/ (myös täältä löytyy partiovaatteita)
https://varuste.net/

Vuosimaksu maksetaan Suomen Partiolaisille, ja se on noin 60 euroa. Tällä jäsenmaksulla jokainen partiolainen pääsee partiovakuutuksen piiriin, joka kattaa partiotapahtumissa sattuneita vahinkoja. Tämän lisäksi retket ja leirit maksavat jonkin verran. Esimerkiksi koko viikonlopun kestävä retki maksaa yleensä 10-20 euroa ja leirit koosta ja pituudesta riippuen 50-200 euroa.

Lippukuntaan liittyvät jäsenet maksavat lippukunnalle 20 euron suuruisen huivi- ja merkkimaksun, jolla katetaan osa partiohuivin ja jaettavien merkkien kuluista. Lippukunnan tapahtumat ovat edullisia, koska kaikki johtajamme ovat vapaaehtoisia ja maksavat itsekin leiriosallistumisista.