Kysy johtajilta

Tällä sivulla on vastauksia vastauksia vanhempien esittämiin kysymyksiin. Sivua päivitetään sitä mukaa, kun kysymyksiä tulee lisää. Voit lähettää oman kysymyksesi tai kommenttisi lippukunnanjohtajalle sivun alaosassa olevan laatikon kautta.

Miksi leirit ovat niin pitkiä?

Leirin rakentaminen ja purkaminen kestävät lippukuntaleirillä noin päivän kumpikin. Lisäksi leirin alussa kuluu jonkin aikaa, ennen kuin osallistujat tottuvat leirirutiiniin: oppivat, miten käydään vessassa, tiskataan jne. Leirin pidemmällä kestolla (esimerkiksi viikko), halutaan maksimoida varsinaiseen leiriohjelmaan käytettävissä oleva aika. Emme ole huomanneet, että koti-ikävä lisääntyisi pidemmän leiriajan myötä. Päinvastoin, lapset ovat sopeutuvaisia ja tottuvat yleensä muutamassa päivässä loistavasti leirin arkeen.

Milloin Niipperin ja Kalajärven seikkailijaryhmät jaetaan erilleen, Kalajärvellähän on jo oma lippukuntakin?

En täysin ymmärtänyt kysymystä. Niipperin Nuolihaukoilla ja Pohjois-Espoon Kalahaukoillahan on täysin toisistaan irrallaan, eri aikoina ja eri paikoissa kokoontuvat seikkailijajoukkueensa. Jos NiiNun seikkailijajoukkueissa on Kalajärvellä asuvia lapsia tai vastaavasti KaHalla niipperiläisiä lapsia, ei heitä olla pakkosiirtämässä toiseen lippukuntaan asuinpaikan mukaan. Kukin saa kuulua siihen lippukuntaan johon haluaa. Mikäli kysymys viittasi syksyn 2012 seikkailijaretkeen, jossa KaHan seikkailijat olivat mukana, KaHa on aivan uusi lippukunta ja tuli siksi tutustumaan meidän retkellemme.

Miksi tyttö- ja poikaseikkailijat ovat eri joukkueissa?

Nykyiset seikkailijajoukkueet on jaettu lasten ja vanhempien toiveiden mukaisesti niin, että kaikilla on kavereita samassa joukkueessa. Ei ole mitään syytä, miksi tytöt ja pojat eivät voisi olla samassa joukkueessa ja useimmat lippukuntamme seikkailijajoukkueet ovatkin olleet sekajoukkueita.

Voisiko kyytitiedot, ajo-ohjeet yms. lähettää vanhemmille aikaisemmin? Voisiko kyydittäville vanhemmille lähettää tiedot muista kuskeista, jotta jatkokyydit olisi helpompi sopia?

Kyllä voisi, yritämme tsempata tässä suhteessa. Kuskilista oli myös hyvä idea, mutta toisaalta kaikki vanhemmat eivät halua tietojaan jaettavan. Kyytien sopimista hyvissä ajoin hankaloittavat mm. viime hetken perumiset ja puutteelliset tiedot siitä, ketkä johtajista pääsevät tulemaan omalla autolla.

Miksei ryhmän kokousten alkamisesta syksyllä tai kokoontumisajan muutoksista ilmoiteta ajoissa?

Kyse voi olla unohduksesta tai johtajilla voi olla opiskelu- tai työkiireitä tai muita harrastuksia, jotka vaikuttavat kokoontumisaikaan ja eivät ole vielä kesällä tiedossa. Tietysti tällaisista asioista pitäisi kertoa hyvissä ajoin ja tuemme varsinkin nuoria johtajia sen tekemisessä. Kokoontumisaikaa voidaan joutua muuttamaan yllättäen esimerkiksi, jos jostain ryhmästä lopettaa niin monta jäsentä, että se täytyy yhdistää toiseen ryhmään. Jos kokoontumisaika ei enää sovi lapselle, kannattaa ottaa lippukuntaan yhteyttä. Etsimme toisen ryhmän, johon lapsi voisi vaihtaa, ettei tarvitse lopettaa partiota kokoontumisajan vaihtumisen takia.


Kysy johtajilta