Benvinguda

http://www.academia.cat/neurofisiologia

                                                                                    
                                                                                                                                                                                                  Posters i Comunicacions (aquí)
Benvolguts Companys,Preparem la VI Reunió de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clínica que enguany s’organitza a l’Hospital del Mar, i que tindrà lloc el 23 de Maig. Desde que es va canviar el format d’aquestes reunions, es va voler prioritzar la participació activa dels residents de Neurofisiologia Clínica.

Ara que ja anem per la sisena reunió, volem renovar aquest desig i animar a tots els residents a fer l’aportació dels seus treballs. Pensem que és el lloc adequat per foguejar i polir les inquietuds científiques que desprès es poden convertir en futures publicacions o comunicacions en congressos internacionals. 

Aquest any coincideix amb el Congres Internacional de Neurofisiologia Clínica que tindrà lloc a Berlin durant el mes de Març. Lluny de pensar en que és una competencia, crec que pot servir per millorar i ratificar aquells treballs que estan en curs de desenvolupament. Per això, voldria que les meves primeres paraules servissin per animar la vostra participació activa amb els vostres pòsters o comunicacions. A la web de la Reunió trobareu l’adreça d'e-mail, on podreu enviar els vostres resums, que desprès seran publicats, com en altres reunions precedents.

També hem volgut incloure ponències d'alt nivell científic  amb conferenciants de reconegut prestigi, a qui hem encarregat temes d’avantguarda com són els aspectes neurofisiològics de la Ressonància Magnètica Funcional, un camp que cada cop té més presencia en la nostra especialitat. També, hem inclòs l' Estereoencefalografía ( SEEG) com a nova tecnologia que aporta nous coneixements en l’epilèpsia, així com una posada al dia dels diferents avenços en el camp de les miopaties. Des d’aquí, el meu agraïment per les seves valuoses aportacions.

Finalment, aquest any l'assamblea de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clínica ha de celebrar la seva reunió administrativa. Els temes a discutir són: en primer lloc, la renovació parcial dels membres de la Junta. Cal escollir nou president, nou secretari i nou vicepresident. Un segon tema ha discutir és el de les relacions amb la Societat Catalana d' Electromiografia. Aquest és el segon any que aquesta Societat participa activament des del punt de vista cientific i econòmic en les reunions de la Societat Catalana de Neurofisiologia. És ben segur que entre nosaltres, hi pot haver opinions de tota mena, desde mantenir les dues societats amb independència, fusionar-les o que mantinguin una relació com l'actual. No cal pendre cap decisió, i potser, és un tema que correspon a les juntes d'ambdues societats, però escoltar les nostres veus, els ha d'ajudar a escollir el camí més apreciat per tots nosaltres. 

Si aconseguim el vostre interès i participació activa, la reunió serà el vostre èxit i la nostra satisfacció.

Josep M Espadaler

Josep M Espadaler
            La VI Reunió de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clinica tindrà lloc a l'Hospital del Mar el divendres, 23 de Maig del 2014.