Platform Academische Schrijfcentra

Werk je bij een academisch schrijfcentrum of overweeg je om er een op te zetten? Dan is dit misschien interessant: Tijdens de expertmeeting op 27 januari 2016 heeft een aantal NACV-leden de wens uitgesproken om meer informatie en ervaringen te delen over het opzetten en organiseren van academische schrijfcentra. Binnen het NACV is daar ruimte en expertise voor en is hiervoor een platform ingericht. 


Eerste bijeenkomst op 8 september

Tijdens deze bijeenkomst zal de opleiding van tutoren centraal staan. Hoe worden tutoren opgeleid? Welke tutortechnieken worden er gebruikt? En hoe zorgen schrijfcentra ervoor dat de kwaliteit van de tutorgesprekken voldoende blijft? 

Het programma ziet er als volgt uit: 

13:00 Overleg praktische zaken PAS
13:30 Bespreken: opleiding, intervisiebijeenkomsten, spreekvaardigheid/luistervaardigheid, etc.
14:30 Lezing Eltine Kampen, 'Feedback op teksten: wat als je aanpak niet werkt?' *
15:30 Informele nabespreking

16:30 opening Skills Lab Universiteit Utrecht


* Om de bijeenkomst meer inhoud te geven, is er besloten om een expert te vragen om een lezing te geven. Veel schrijfcentra gebruiken de non-directive tutoring-methode. Als het de non-directieve methode is die de schrijfcentra onderscheidt van anderen, wat doen die anderen dan? Eltine Kampen gaf twintig jaar schrijfonderwijs aan de Defensieacademie. Zij deelt haar ervaringen met de directieve, non-directieve, interactieve en multi-directieve aanpak, op zoek naar kwaliteit.

De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht:

Universiteitsbibliotheek Uithof
Bacheliuszaal 618, 6e verdieping
Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht