Начална страница


 3 април 1889 г. се счита за рождения ден на немската овчарка. на този ден Макс фон Щефаниц, на една от първите изложби на кучета придоби куче на име Хектор Линкерхайн, който стана първата регистрирана немска овчарка и е победител на първата изложба за породата. Макс фон Щефаниц е учредител на съюз за породата и е започнал водене на племенна книга.
Това е една от най-популярната породи кучета  в света. Нейната популярност се дължи на външната красота и на универсалните работни качества,които притежава. Използва се за охрана,спорт,работа в полицията и много други дейности.

Видеоклип в YouTube


Видеоклип в YouTube


Куче за 230 000 долара!

Julia  3-годишната немска овчарка, която лети със частен самолет между Минесота и Аризона, е на стойност $ 230 000. Джулия е потомък на кучешка линия, която се състои от всичко, което искате в едно любящо "куче-пазач".Джулия се гушка с деца, но също така има способността да разкъса някой човек ако се наложи. Въпреки, че нейният собственик предпочита да я наричаме "куче за защита", а не куче пазач.

  Собственикът на Джулия, Джон Джонсън каза ,че тя си стрва цената.

Джонсън заяви, че той е бил наясно, че 230 000 щатски долара са много пари, но че тя е доказала себе си и си струва парите   със скоростта си,хитростта  и красотата си.

  Г-н Джонсън каза, че той за пръв път реши да купи първото си куче за защита след получаване на лични заплахи, докато той стартира компания за събиране на вземания, която той основава в Минесота. Той каза, че е продал бизнеса си преди три години, но въпреки това  той все още има кучета за защита. В интерес на истината, г-н Джонсън има шест кучета за защита-  всички немски овчарки. Той разкри, че той дори има няколко, които се возят в колата с него.

В България също има К-9 Център ,който подготвя и продава кучета за лична защита.

Балкански Център за обучение и хотел за кучета