Exposities

Kunst & cultuur
Regelmatig exposeren amateur kunstenaars hun werk in Natuurvriendenhuis Allardsoog.

Expositie op dit moment: “Molenmuizen” en andere werken van Janique Gorter uit Makkinga.
In
Natuurvriendenhuis Allardsoog is in de maanden april, mei, juni en juli de tentoonstelling “Molenmuizen” en andere werken van Janique Gorter te bezichtigen.Het huis aan de Jarig van der Wielenwei 42 tussen Haulerwijk en Bakkeveen is dagelijks geopend vanaf 9.00 uur. Onze vrijwilligers heten iedereen hartelijk welkom. Molen de Weyert in Makkinga gaf Janique opdracht een speurtocht door de molen te maken speciaal voor kinderen. De kinderen kunnen met een boekje op onderzoek uit door de molen en spelenderwijs iets van de werking van de molen ontdekken.
Zo kwam molenmuis Moppie tot leven. In h
et speurtochtboekje zijn tekeningen opgenomen van de muis op verschillende plekken in de molen.
De originele tekeningen, 12 stuks, zijn nu te zien in een expositie samen met schilderijen van Janique.

Leerlingen Atelier Jeltje Baas

Drie leerlingen van Atelier Jeltje Baas Oosterstreek: Hennie van Helden-Bergsma , Corrie Steen-Kilian, Henny Lageweg-Menger, laten werk van hun hand zien.
Over de exposanten:
Hennie van Helden-Bergsma:
Nadat ik uit het arbeidsproces raakte besloot ik om opzoek naar “iets nieuws” .  Op een rommelmarkt in België kocht ik een schilderskistje met tubes olieverf  en spulletjes waarvan  ik geen idee had wat ik er mee moest. Jeltje Baas is een plaatsgenoot en ik besloot om daar een cursus te gaan volgen. Dat bleek een goede keuze.
Ik werk hoofdzakelijk met acryl en een enkele keer met olieverf, mijn inspiratie haal ik  uit de dingen uit mijn omgeving , wat aangeboden wordt  op les of een foto. Impressionisme heeft mijn voorkeur.

Corrie Steen-Kilian werkt meestal met acryl en schildert voornamelijk voor haar plezier. Vooral over onderwerpen die haar raken. Soms hanteert ze een speciale techniek waarbij ze zo summier mogelijk gebruik maakt van verf.
Ze probeert met zo weinig mogelijk zo veel mogelijk te laten zien.
Kijken naar kunst en dat vertalen naar iets van jezelf is haar passie.

Henny Lageweg-Menger
Na diverse hobby’s  te hebben beoefend is zij in 2010 begonnen met schilderen. Zij had nog niet eerder geschilderd maar werd min of meer in het diepe gegooid toen ze voor haar 70ste verjaardag een schildercursus cadeau kreeg. Henny werkt bij voorkeur met acrylverf op doek. Via stillevens, huisjes en landschappen is ze ook met dieren begonnen. Mede door de prettige en leerzame manier van lesgeven van Jeltje  en de leuke groep medecursisten werd ze steeds enthousiaster en is het schilderen een fijne hobby geworden.
De getoonde schilderijen zijn van Hennie van Helden.

De expositie is dagelijks te bewonderen aan de Jarig van der Wielenwei 42, Een West.

Een greep uit eerdere exposities