Nieuws
Hier leest u het actuele nieuws van NIVON Natuurvriendenhuis Allardsoog
Meer actuele activiteiten: kijk in de Agenda en lees ook de de Nieuwsbrieven.

Oog voor duurzaamheid

De afgelopen jaren is  in Nivonhuis Allardsoog begonnen met een enorme inhaalslag om het gebouw, van origine een oud schoolgebouw,  energievriendelijker te maken.Lees hierover meer.

Excursie naar de Kruidhof
Een van de tuinen die we bezocht hebben tijdens de tuinenmidweek was de Kruidhof in Buitenpost.
Een impressie van ons bezoek zie je i
n dit filmpje:

Met Allardsoog naar Buitenpost


Koningspad XL: wandelgids met een verhaal
Koningspad XL is het 10e boek van Fokko Bosker die ook het boek "Koningsdiep" (in huis aanwezig) schreef. Koningspad XL is een wandelgids met het verhaal van ontstaan en geschiedenis door de eeuwen heen van dit prachtige beek-dal landschap aan de hand van wandelingen. De beschreven routes zijn met verhalen, kaarten en foto's verluchtigd. Het verloop  van de wandelingen is  volgens de wandelknooppunten geordend. Totaal 180 km aan wandelingen, waaronder enkele rondwandelingen, van gemiddeld 18 km per stuk.


De start is
bij het ontstaan van het Koningsdiep in de heide van Allardsoog (rondwandeling Allardsoog) en volgt de beek via Bakkeveen, Beetsterzwaag, Nij Beets naar Raard, waar het Koningsdiep uitmondde in de (voormalige) Middelzee.
Op de foto': de schrijver leest leest een stukje uit zijn boek voor.

Op de presentatie vertelde de Bakkeveense (geboren en getogen) archeoloog Jan Slofstra op de heide wie en wat er gelopen heeft, gevochten en begraven is op dit historische stuk (oer) wildernis. Diverse grafheuvels en de "holle weg" zijn overblijfsels.
Behalve geschiedenis,  flora en fauna wordt er ook aandacht geschonken aan pleisterplaatsen,  waaronder Natuurvriendenhuis Allardsoog! "Koningpad XL" is in het huis in de zien en te koop.

DE RADIUS VAN ALLARDSOOG

Allardsoog staat de komende 2 jaar centraal in een nieuwe werkwijze van de PeerGrouP: die samen met wetenschappers, studenten en
bewoners het gebied rondom ons Natuurvriendenhuis letterlijk gaat ontleden. De radius of straal is bepaald op vijf kilometer. Er wordt
vanuit verschillende kijkrichtingen gekeken naar de geschiedenis, de ecologie en de cultuur van het landschap, wat leidt tot een
caleidoscoop van verrassende, fascinerende en ontroerende beelden. Het project is te volgen op @radiusallardsoog / www.peergroup.nl

Theatrale wandeling ‘De Tocht’ : vr 14 t/m zo 16 juli 2017
Een tocht met belevingen en ontdekkingen en verrassende hoekjes en wendingen. Verhalen van mensen die er echt wonen en werken. Een theatrale wandeling die verder gaat, van moment naar moment. Een tijdreis die zichtbaar wordt als je hem loopt. Met max. 50 mensen tegelijk beleven we het landschap.

Lees het uitgebreide verslag
(onderaan deze pagina
aanklikken)Zoekt u vrijwilligerswerk? Kijk bij de Vacatures.


Ċ
natuurvriend allardsoog,
15 jan. 2018 01:54