Welkom

In een stadswijk van Kortrijk bevindt zich de Natuurtuin Gilbert Desloovere. Het is een klein plekje prachtige natuur tussen een woonwijk en de ring rond Kortrijk. Diverse vlindersoorten bezoeken er de talrijke bloemen. Kikkers en salamanders zwemmen er in de poelen. In de tuin leven ook egeltjes en er zijn verschillende soorten vogels te zien, zelfs paddestoelen kan je er gaan bewonderen.

De tuin is ingesloten door de R8, de tuinen van de Olmenlaan, de Goedendaglaan en de Dokter Snellaertstraat. Fiets of wandel je op het fietspad

over de oude spoorwegberm dan kom langs je de tuin. Er is een ingang via de Dokter Snellaertstraat (naast het terrein van Elia) en ook via de Goedendaglaan kan je de tuin bereiken.

De werkgroep Natuurtuin Desloovere zorgt voor het behoud van dit stukje natuur. De vrijwilligers uit de buurt onderhouden de Natuurtuin, samen met de mensen van de leerwerkplaats Ak(trac)tie. Jaarlijks organiseert de werkgroep een buurtfeest of wandeling ten voordele van de Natuurtuin. Elk jaar probeert de werkgroep een deel van de winst van het buurtfeest of wandeling aan een goed doel te schenken.

De kaardebol, de plant op de voorgrond in de foto hier naast, is het symbool van de Natuurtuin. Lees hier meer over de deze bijzondere plant.

Steun de werking Natuurtuin Desloovere door een gift te storten op het rekeningnummer van de Natuurtuin: BE36 9730 5937 8481. Hiermee kunnen we benzine voor de grasmaaiers, planten, planken voor de kijkhut en andere zaken aankopen. Alvast hartelijk bedankt!

Lees steeds het laatste nieuws over de Natuurtuin Desloovere en de buurt: klik hier.

De Natuurtuin Gilbert Desloovere maakt deel uit van Natuurpunt Kortrijk, surf ook eens naar hun website: http://www.natuurpuntkortrijk.be/.

Facebook