Vrijwilligers Natuurpunt op bezoek in Kleiputten Terhagen

Moerasgebiedjes - Fried Happaerts

Zondag 29 januari konden 50 vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek voor het eerst kennismaken met het nieuwe natuurgebied Kleiputten Terhagen. Na een wandeling door het 31ha grote natuurgebied konden ze achteraf genieten van een bord warme soep en bijpraten over hun eerste ervaringen in dit gebied.

Momenteel zijn de Kleiputten Terhagen nog ontoegankelijk, maar daar zal verandering in komen. De openstelling van het gebied zal wel erg doordacht gebeuren, zodat de meest kwetsbare natuur er alle kansen krijgt. De individuele bezoeker zal op termijn ook de gelegenheid krijgen om het gebied te bezoeken. En dit via een mooi wandelpad in een toegankelijke zone dat uitkijkt over het grootste deel van het vijvergebied inclusief vogelkijkplaats en een observatieplaats, met uitzicht op vroegere en actuele kleiontginning. 

Ondertussen werden ook al afspraken gemaakt voor de organisatie van 2 opendeurdagen in 2017, waarbij iederéén onder begeleiding van gidsen van Natuurpunt het gebied kan bezoeken.

Afspraak daarvoor op zondag 17 september. De toegang van het natuurgebied aan de Nieuwstraat 54 in Terhagen zal dan een ganse dag wijd open staan.

 

Pioniersbos - Fried Happaerts

 

Fauna & Flora - Fried Happaerts

 

De Hoogstraat - Fried Happaerts

 

De kleiputten Terhagen - Fried Happaerts