Bos N
Boom -  Klein gebied - Minder dan 10 hectare

Bos N is een gedempte kleigroeve die voorbestemd was als woonuitbreidingsgebied. Acties van de plaatselijke Werkgroep Bomen in Boom zorgden ervoor dat het Boomse gemeentebestuur in 1998 besliste om Put N grotendeels om te vormen tot natuurgebied. Put N werd Bos N en sinds 2008 is het beheer van het gebied in handen van Natuurpunt.

Bos N is 4,5 hectare groot. Vrijwilligers van Natuurpunt hebben de voorbije jaren gewerkt aan de bouw van wandelbruggen over sloten, het plaatsen van infoborden en de aanleg van een bewegwijzerd wandelpad. Samen met plaatselijke scholen werden struwelen met streekeigen en autochtone struiken aangeplant aan de randen van Bos N. 

Wandelen in Bos N

Op het einde van de Rode Kruisstraat in Boom start een bewegwijzerd wandelpad doorheen Bos N. Na een regenperiode kan het wandelpad soms vrij drassig zijn. Wandelaars met honden zijn welkom, wel enkel met hun dier aan de leiband en hondenpoep wordt meegenomen in een plastiek zakje.

Wandelnetwerk Rivierenland

Dankzij het Wandelnetwerk van Regionaal Landschap Rivierenland, kan je een leuke wandel- en natuurkijkdag beleven in Bos N en verder in het gemeentelijk park, de Kleine Steylen, de Schorre en zelfs langs de boorden van de Rupel. Tijdens je wandeling ontmoet je diverse projecten van Natuurpunt, zoals kunstnesten voor steenuilen, torenvalken en huis– en gierzwaluwen.

Deze wandeling start aan het Nautisch bezoekerscentrum Rupelstreek, Hoek 76 in Boom en werd opgenomen in de Wandelgids: Ontdek de natuur langs de Schelde, Rupel en Nete.De Wandelgids kost 2 euro en is verkrijgbaar bij Natuurpunt Rupelstreek, Toerisme Rupelstreek en in Natuur.huis de Paardenstal.

Op de website van Natuurpunt kan je een kaart en wandelroutes van dit gebied downloaden
Natuurgebied Bos N, Boom