Het meest recente Rupel.bericht vind je op de startpagina.

Het archief van het Rupel.bericht vind je hierFAQ - Ik ontvang geen Rupel.bericht


Heb je het Rupel.bericht gemist?

 Je kan altijd het meest recente lezen op de startpagina natuurpunt.be/rupelstreek en afdeling.natuurpuntrupelstreek.beHet verzenden van het Rupel.bericht via Mailchimp verloopt volledig  geautomatiseerd. Het bericht wordt verzonden naar alle bestemmelingen in een lijst.
  • In dit proces wordt gecheckt of de e-mail daadwerkelijk wordt  aangenomen, door de ‘ontvangst-mail-server’ van de bestemmeling.
  • Wordt die e-mail niet aangenomen - meestal omdat de ‘ontvangst-mail-server’ van de bestemmeling het op dat moment te druk heeft - dan wordt het na een pauze opnieuw geprobeerd, tot de ‘ontvangst-mail-server’ van de bestemmeling het bericht aanneemt.
  • Eens de e-mail geaccepteerd, wordt de actie in Mailchimp benoemd als’ Finished Sending’: de e-mail is overhandigd aan de ‘ontvangst-mail-server’ van de bestemmeling. Hier stopt het verzendproces van Mailchimp. Mailchimp heeft geen enkele invloed op en geen idee wat er daarna met de e-mail gebeurt.

Het nieuwsbriefprogramma Mailchimp heeft geen enkele invloed op wat er daarna met de e-mail gebeurt.
  • Als de ontvanger de e-mail ‘niet heeft ontvangen’ dan ziet de ontvanger het bericht niet in zijn Postvak in, maar werd meestal door de mailserver van de ontvanger of door zijn e-mailprogramma in de map Spam of Ongewenste mail geplaatst.
  • Bij mailservers van AOL, Yahoo, or Hotmail e.a. kan het tot 24 uur, nadat een e-mail werd bezorgd, duren vooraleer het e-mailbericht daaderkelijk in het postvak van de bestemmeling terecht komt.
  • Sommige kleinere e-maildomeinen, bijvoorbeeld van je werk, blokkeren vaak e-mails die naar meerdere personen tegelijkertijd in het domein worden verzonden.

Wat kan je doen om het rupel.bericht toch te ontvangen?
  • Vraag via info@natuurpuntrupelstreek.be te checken of we een correct e-mailadres van je hebben.
  • Ontvang je je e-mail via je werkadres, dan kan je aan je systeembeheerder vragen om de IP’s van Mailchimp, namelijk 205.201.128.0/20  -  198.2.128.0/18  - 148.105.0.0/16 toe te voegen aan de whitelist van de e-mailserver.