Films‎ > ‎

Den Haag Natuurlijk (1986)

27 minuten, een initiatief van de Vereniging voor Vogelbescherming en de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming 's-Gravenhage en omstreken. In en rond Den Haag is er voor de natuurliefhebber gelukkig nog heel wat te beleven. De film laat beelden zien van de kleine en grote oases van de stad, zoals het natuurreservaat Wapendal, de Hubertusheuvel, het park Clingendael, Meijendel, Ockenburg, het Zuiderpark, maar ook de stille hofjes, het groen in de straten en langs de kades, en de met veldbloemen bezaaide wegbermen.

"Den Haag Natuurlijk" werd meerdere malen geselecteerd door filmfestivals. Op het Natuur Film- en Televisie Festival in India kreeg deze film een award. De AVRO bracht de film tweemaal op de televisie: kijkdichtheid beide malen 10.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Brug Mauritskade

The Hague Naturally (1986)
27 minutes, sponsored by the Society for the Protection of Birds and the Society for the Protection of Nature, The Hague. This documentary is available on 16 mm, 27 minutes with a Dutch or English narration.
Nature in and around the city of The Hague: green oases in a concrete jungle.

The film was broadcast by the Dutch television and got high viewing figures. "The Hague Naturally" won an award of merit at the Nature Film- and Television Festival in India.

                                    Park Sorghvliet

Subpages (1): De pers
Comments