Hogyan lesz siker a tehetségből?

Csermely Péter előadása

2008 március 11.


kutatoorvos.googlepages.com - Leendő Kutatóorvosok Társasága - kutatoorvos.googlepages.com

Vissza a K.O. honlapjához

 

A K.O. - Leendő Kutató Orvosok Társasága 2006-ban született meg. Létezésének célja nem kisebb, mint hogy összefogja a jövő kutatóit - orvosokat, gyógyszerészeket, biológusokat, mérnököket, pszichológusokat és mindenkit, aki a következő évtizedekben a természettudományos kutatás szereplője lesz. A K.O. - azaz Kutató Orvosi - Estéket azért szervezzük, hogy egy-egy témába mélyebb betekintést nyújtsunk - nem csak leendő kutatók, hanem minden, a tudomány iránt fogékony érdeklődő számára.

~*~

Tizedik K.O. Este - 2008. március 11, 18:00
Korányi Frigyes Szakkollégium (Bp, Hársfa utca 59/B)

 

Előadónk: Prof. Csermely Péter,
a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke

Dr. Csermely Péter 1958-ban született Budapesten.A Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének (http://www.ovi.sote.hu) professzora. Kutatási területe a stresszfehérjék mûködésével, az öregedéssel és a hálózatokkal kapcsolatos.
Eddig tíz könyve (Stress of Life from Molecules to Man -szerkesztő-, Kutatás és közlés a természettudományokban -társszerző-, Stresszfehérjék, Science Education: Recruitment and Public Understanding 1-3 -szerkesztő-, Weak Links) és 200 tudományos cikke jelent meg. A cikkek össz-impaktja 500, idézettsége 2700 feletti (http://www.linkgroup.hu/).
Tudományos teljesítménye több mint kétharmadát itthon végzett munkával érte el. Csermely Péter a Magyar Biokémiai Egyesület alelnöke és a Cell Stress Society International alapító titkára, majd elnöke. A kutató diákokkal kapcsolatos munkájáért az Ashoka International (http://www.ashoka.org) tagjai sorába választotta, Pázmány Péter, Jedlik Ányos díjat valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg.
Az Európai Molekuláris Biológiai Szervezet (EMBO) 2003-ban es az Európai Unió 2004-ben Csermely Péternek ítélte oda a tudomány népszerûsítéséért adható legmagasabb kitüntetését, a Science Communication Awardot illetve a Descartes Award-ot.

További információk:

http://www.tehetsegpont.hu/csermelypeter.php

http://www.linkgroup.hu


 ~*~~*~

Hogyan lesz siker a tehetségből?

Előadónk

Prof. Csermely Péter
a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke
az MTA doktora

2008 március 11.
18:00

Új helyszín!

Korányi Frigyes Szakkollégium
Hársfa utca 59/B
(megközelíthető: 4/6-os villamos, király utcai megállótól 1 percre)

 

Program

Előadás
Teázás
Beszélgetés az előadóval

 

Ha érdekel a természettudomány, ha bármi közöd lesz (vagy van) a kutatók világához, vagy ha egyszerűen csak kíváncsi vagy:

ITT A HELYED 11-én!

 

Üdvözlettel:

A K.O. szervezői

http://kutatoorvos.googlepages.com

_________________________________