Zuid-Afrika

Orange Babies

Al een aantal jaren zat het eraan te komen en in 2011 is het zover;

Nam Jai heeft gekozen voor het sponsoren van de stichting die families en specifiek vrouwen en kinderen met Hiv in Afrika helpt. 
Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van een melkprogramma en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Check hun website voor meer info >> http://www.orangebabies.nl

Family Free - Limpopo


Orange Babies werkt onder andere samen met ANOVA. Deze organisatie werkt aan verbetering van de toegang tot gezondheidszorg in Zuid-Afrika, met speciale aandacht voor bestrijding van HIV en Aids.

In 2008 is het ANOVA Health Institute in Johannesburg het Family Free project gestart. Family Free zorgt in samenwerking met de lokale afdeling van het Ministerie van Volksgezondheid voor voorlichtingsprogramma’s die met name gericht zijn op zwangere vrouwen met hiv, maar ook op de grootmoeders van gezinnen die met hiv te kampen hebben. Deze voorlichting word gegeven in verschillende klinieken in de provincie Limpopo. 


IIn overleg met Orange Babies en de medewerkers van ANOVA is het idee ontstaan om de bijdrage van Nam Jai te besteden aan de ontwikkeling van stickerkaarten die kinderen moeten helpen om trouw hun medicijnen te nemen die ze nodig hebben om te (over-) leven; de 'treatment adherence charts'.

Deze kaarten zijn vergelijkbaar met de kaarten die in Nederland gekocht kunnen worden om peuters te helpen  zindelijk te worden. Het verschil dat we hopen te maken is van een andere orde.
Inkomsten Nam Jai 2011

 Omschrijving         Bedrag
 Voorverkoop/ Marktplaats     €    230,-
 Donaties €    188,-
 Belastingteruggave € 1.900,-
 Verkoop Koninginnedag €    632,-
 Totaal € 2.900,-
Subpages (1): Bestedingen Zuid-Afrika
ą
Michael Oppatja,
Jan 5, 2012, 6:54 AM
Comments