Joy #3

No time to be coy Joy!

Er was dit jaar geen tijd om valse bescheidenheid te veinzen, of net toe doen alsof ze nog niet goed wist wat er van haar verwacht werd. Na haar ervaringen in Sri Lanka en Indonesië was Joy dit jaar ook een ervaren Nam Jai reiziger. Haar rugzak stond klaar met alles wat er nodig was om de opdrachten die ze had gekregen tot een goed einde te brengen.

Hieronder een overzicht van wat haar te doen stond in Myanmar:

 1. Leg Joy op de ster in het midden van de vlag van Myanmar en maak een foto
  (Joy als een middelpunt tussen de driekleur die solidariteit, vrede/ rust en moed/ besluitvaardigheid symboliseren)
 2. Maak een foto van Rebekka en Michael met minimaal 3 Pa'O mensen erbij
 3. Er is een legende over het ontstaan van de Pa'O. Zorg ervoor dat je het verhaal over deze legende laat vertellen door een local.
 4. Vind een mooie rocket zoals de Pa'O deze afsteken tijdens het Fire Rocket Festival en laat deze afsteken.
 5. Zoek, vind en koop een traditioneel Pa'O jasje dat de vrouwen dragen en neem het voor me mee naar Nederland. De kosten worden natuurlijk, naast de beloning, vergoed.
 6. Zoek bijzondere en ondernemende vrouwen en maak een foto van ze als bewijs dat zij bestaan in dit land dat zo lang door mannen bestuurd werd.
 7. Neem iets exotisch te eten mee, waar ik niet dood aan ga en dat jij reeds getest hebt.
 8. Laat een Birmees in hun schrift de woorden 'Liefde' en 'Geluk in het groot opschrijven (A4)
 9. Zoek de Birma spoorlijn en breng verslag uit van wat je daar tegen bent gekomen. Wij zagen de spoorlijn ooit aan de Thaise kan en zijn benieuwd naar hoe het eruit ziet in Myanmar. 
 10. Ontwerp, nu het land de deuren opent en de mogelijkheden onbegrensd zijn, een unieke hamburger die de eerste vestiging van McDonald's in Myanmar zou verkopen.Mag ze ook volgend jaar mee op reis? De tijd za het leren.

Meer indrukken van wat ze eerder heeft gedaan?

Kijk hier en hier

Comments