Nicaragua


Hoofdstad:        Managua.
Taal:                 Spaans
Munteenheid:     Nicaraguaanse córdoba
Aantal inwoners: 6.200.000
Tijdsverschil:     7 uur
Oppervlakte:      130.373 km²


Nicaragua is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden grenst aan Honduras,in het zuiden aan Costa Rica, in het westen aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. Nicaragua telt bijna 6 miljoen inwoners. Het is een multi-etnische en multiculturele samenleving, met 57 procent vrouwen en 65 procent jongeren.

Nicaragua dankt zijn naam aan de leider van een inheemse indianenstam die rond het meer van Nicaragua woonde. Deze leider van de inheemse stam in Nicaragua heette Nicarao. Nicaragua heeft ongeveer 5 miljoen inwoners.

Na Haïti is Nicaragua het tweede armste land van Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied. In de globale ontwikkelingsindex staat het op de 124ste plaats (van de 177). 70 procent van de armste bevolking in Nicaragua leeft op het platteland.
Nicaragua is sterk afhankelijk van de primaire sector: Die sector is goed voor ongeveer 50 procent van de export. Het land heeft de meeste natuurlijke rijkdommen van Centraal-Amerika: water, bossen, mineralen en visgronden.

Nicaragua staat bekend als een relatief veilig land.
Comments