In samenwerking met Stichting KalingaIn 2009 zijn Michael Oppatja en Suzanne Eenkhoorn de drijvende krachten achter Nam Jai. Geïnspireerd door de reizen van Nam Jai en ervaringen in Tunesië heb ik(Suzanne Eenkhoorn) besloten om dit jaar mee te doen aan een project van Nam Jai.

Voor degenen die me niet kennen, ik ben Suzanne Eenkhoorn dus, 28 jaar oud en werkzaam op basisschool de Achthoek. Vorig jaar heb ik in de zomer meegewerkt aan het organiseren van een zomerkamp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Tunesië.

Door deze ervaring heb ik nog meer het besef gekregen dat er veel te doen valt op het gebied van kleinschalige ontwikkelingshulp. Nam jai is een initiatief dat goed aansluit bij dat gevoel. Mensen helpen in combinatie met het bezoeken van een 'nieuw' land.FOTO'S VAN ONS BEZOEK AAN DE PAPAYA ACADEMY

 
(klik op de foto) 

 


Stichting Kalinga                                                      

Stichting Kalinga is een door vrijwilligers gerunde organisatie die zich al meer dan vijf jaar inzet voor kansarme (straat)kinderen op de Filipijnen. De projecten van Kalinga zijn relatief kleinschalig.

Kalinga biedt structurele hulp in de vorm van onderwijs. Een van de grote projecten van Kalinga is de Papayaschool. Hier volgen kinderen die rond de Payatasvuilnisbelt leven dagelijks onderwijs. Ook de ouders worden bij het onderwijsprogramma betrokken.
De kinderen wordt een handvat geboden waarmee ze uiteindelijk zelf die plek in de maatschappij kunnen opeisen waar ze recht op hebben.'

We kijken er naar uit om samen met Kalinga te bespreken op welke manier Nam Jai het beste kan helpen. Een eerste telefoongesprek was veelbelovend.(bron: www.kalinga.nl)


De keuze is gemaakt: Nam Jai goes Philippines !