Nakskov Sangforening et Herrekor

Velkommen til Nakskov Sangforenings hjemmeside, som er under stadig forandring.
---------------------------------------------------
 

Nakskov Sangforening er et herrekor som synger 4 stemmigt. Vi synger traditionelle korsange samt også nogle med mere "go" i.

Vi dirigeres af Jeppe Nissen som har formået at få koret til at fungere rigtigt godt, i de 11 år han har stået for ledelsen.

 

Nakskov Sangforening blev stiftet den 26. november 1903. Foreningen opstod efter en endnu ældre håndværkersangforening i Nakskov fra omkring 1860. Koret blev opløst kort før århundreskiftet. Da en række af sangglade mænd fra det gamle kor savnede et mandskor, dannede disse derfor Nakskov Sangforening.

 

Sangforeningen startede med ca. 25 medlemmer, som dengang indøvede større korværker, som der i byen blev talt meget om og rost for stor kvalitet. Koret har oplevet opgangstider og nedgangstider. På et tidspunkt var der kun 8 medlemmer tilbage, men lovene siger at foreningen ikke kan ophæves så længe der kan dannes en kvartet.

Nakskov Sangforening har i dag 37 medlemmer, som er jævnt fordelt på alle stemmer. Stort set alle er aktive sangere, og møder flittigt hver torsdag, som man har gjort lige siden oprettelsen.

Det skal nævnes at vi i foråret 2008 har fejret en sanger som 50 års jubilar, og i efteråret 2008 også har fejret et sangers 60 års jubilæum. Ligeledes er der flere som for længst har haft 25 års jubilæum.

 

Vi har selvfølgelig også traditioner i vores forening. Hos os kan man ikke melde sig ind, her skal man optages. Dette foregår ved ballotering som er en afstemning. Tidligere var det enstemmigt flertal, men dette er der nu slækket på, så kravet er mildere. Ligeledes er det en tradition at man hilser på hinanden med et håndtryk når man mødes.

Der føres mødebog over fremmøde, dette har man altid gjort og vi har stadig de fleste bøger liggende og kan der af læse, hvem der har været flittigst. Den der har mødt til flest sangaftener får overrakt en ”vandrepokal” som er en sølvcigarkasse hvor ens navn er indgraveret, denne har man så til næste generalforsamling.

En gang om året har vi sildespisning, vi starter dagen kl. 08.00 med en rask vandretur og derefter mødes vi i vores klublokale for at spise rigtige lollandske saltede kogte sild. Dette er noget medlemmerne ser frem til.

 

Vi er i dag 37 medlemmer

 

Hvis dette har vakt din interesse kan du rette henvendelse til os pr. mail nakskovsang@gmail.com

Vi er altid interesseret i nye medlemmer


Koret øver hver torsdag i perioden 1. september  til ca. 1. maj fra kl. 19.00 til ca. kl. 21.00 i "Dueslaget" Solsikkevej 42, Nakskov

 

 

Comments