Uutisarkisto‎ > ‎

Tehtävämäärien kasvu jatkuu

lähettänyt SAR Naantali 31.1.2015 klo 10.06   [ 1.2.2015 klo 1.30 päivitetty ]
Naantalin Meripelastajien tilastot veneilykauden 2014 toiminnasta kertovat tehtävämäärien jatkuvasta kasvusta. Meripelastuskeskukset määräsivät aikaisempaa enemmän tehtäviä vapaaehtoisten meripelastajien suoritettavaksi. Tämä näkyy myös omalla alueellamme. Kokonaistehtävämäärä oli sama kuin vuonna 2013, mutta meripelastuskeskusten johtamien tehtävien määrä lähes kaksinkertaistui. Edellisellä kaudella käytössämme oli kaksi alusta P/V Nunnalahti ja P/V Lähitapiola V-S. Viimekaudella käytössä oli vain yksi alus, jolloin P/V Lähitapiola V-S:n aluskohtainen tehtävämäärä kaksinkertaistui. Se avusti 45 alusta ja 117 ihmistä.

Karttaan on merkitty viime vuonna suoritetut tehtävät. Punaiset merkit ovat Meripelastuskeskuksen (MRCC Turku) määräämiä ja johtamia tehtäviä. Keltaiset merkit ovat P/V Lähitapiola V-S:n omia tehtäviä. Klikkaamalla merkkiä, saat näkyviin tarkempia tietoja tehtävästä. Tabletilla tai älypuhelimella tiedot tulevat näkyviin napauttamalla.

Tehtävät kartalla


Tehtävät keskittyvät aikaisempien vuosien tapaan vilkkaimmalle veneilykaudelle. Alla olevasta kaaviosta saa tarkempia tietoja yksittäisestä tehtävästä viemällä hiiren sitä esittävän pisteen päälle. Tabletilla ja älypuhelimella tiedot saa näkyviin napauttamalla pistettä. Tiheässä rykelmässä olevat pisteet ovat meripelastajien kiireisintä aikaa. Pystyakseli kuvaa tehtävän kestoa. Vaaka-akselilla on purjehduskauden kuukaudet.

Tehtävät ajallisesti


Meripelastustehtävät koostuvat mitä erilaisimmista pelastus-, avustus- ja valistustehtävistä. Viemällä hiiren kaavion päälle, tai napauttamalla sitä älylaitteessa näet myös tehtävien määrän.

Tehtävätyyppien osuudet tehtävistä

Suurin osa tehtävistä liittyy veneiden teknisiin vikoihin. Onnettomuudet, kuten karilleajot tai törmäykset muodostavat toiseksi suurimman tehtäväryhmän. Kolmanneksi suurimpaan ryhmään kuuluvat neuvontatilaisuudet ja turvavenetehtävät suurissa yleisötilaisuuksissa, kuten purjehduskilpailuissa.

Vapaaehtoiset meripelastajat päivystävät koko avovesikauden  ja partioivat vilkkaimman veneilysesongin aikana lähes jatkuvasti Naantalin ja sen lähikuntien vesialueilla. Niihin käytettyä henkilötyöaikaa ei tilastoida. Tehtävien suorittamiseen käytetystä ajasta kertoo seuraava tilasto. Lisätietoja saat viemällä hiiren kaavion päälle. Tablettilla ja alypuhelimella näet tiedot napauttamalla. Vihreään nimettömään ryhmään kuuluvat määrittelemättömät sekalaiset suoritteet. Varsinaisiin karilta irrotuksiin käytettiin aikaa vain puoli tuntia (0,1%). Tästä syystä sen osuus ei näy kaaviossa, vaikka selite näkyykin.

Henkiötyötuntien jakautuminen


Comments