Uutisarkisto‎ > ‎

Paikantava hätäpuhelusovellus älypuhelimiin

lähettänyt SAR Naantali 17.6.2015 klo 13.23   [ 17.6.2015 klo 14.27 päivitetty ]
Soveluksessa on 112:n lisäksi myös meripelastuksen ja myrkytystietokeskuksen sekä ei-hätäkäyttöön tarkoitettun kansalaisneuvonnan yhteystiedot. Se osaa lähettää puhelun aikana paikkatiedon suoraan hätäkeskuslaitoksen (HÄKE) tietojärjestelmään, mikäli puhelinverkon datayheys on toiminnassa. Meripelastuskeskukseen soitettaessa tai silloin, kun datayhteydet eivät ole käytettävissä, sijainti näkyy selkeästi suurin numeroin puhelimen näytössä. 112 Suomi
-hätäpuhelusovellus on erityisen hyödyllinen silloin, kun pikaista apua joudutaan hälyttämään paikalle vieraalla paikkakunnalla tai maastossa. Sijaintitiedon hakeminen koordinaatteina saattaa olla yllättävän aikaavievä toimenpide autonavigaattorilla tai älypuhelimen karttasovelluksella.

112 Suomi on nyt ladattavissa Android-laitteille ja Applen puhelimiin. Sovelluksessa oli vanhentunut meripelastuskeskuksen numero, joka on tänään korjattu  Android-versioon. Jos olet jo asentanut sovelluksen, päivitä se uuteen versioon. Windows-versio on tulossa lähiaikoina.


Lisätiedot ja latausohjeet  http://www.digia.com/112suomi/
Comments