Uutisarkisto‎ > ‎

Meripelastajat Naantalin venemessuilla

lähettänyt SAR Naantali 6.5.2015 klo 1.46   [ 6.5.2015 klo 1.54 päivitetty ]
Naantalin Seudun Meripelastajat ja Suomen Meripelastusseura kertovat toiminnastaan Naantalin venemessuilla 22. - 24.5. Messujen yhteydessä yhdistys viettää 50-vuotisjuhlaansa, jossa julkaistaan tarinallinen historiikki naantalilaisesta vapaaehtoisesta meripelastustyöstä.

Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen avaa messut perjantaina 22.5 klo. 16.00. Varsinaisille messuille on vapaa pääsy. 

P/V Lähitapiola V-S:lla on messujen ajan avoimet ovet. Messuvieraat voivat tutustua alukseen ja miehistö kertoo miellellään aluksesta sekä meripelastuksesta harrastuksena. Alus on paikalla, jos sillä ei ole kiireellisiä tehtäviä suoritettavanaan. 

Trossi-palvelua markkinoidaan omalla osastolla. Trossia voisi luonnehtia veneen hinausvakuutukseksi. Ihmishengen ollessa vaarassa meripelastutehtävistä ei veloiteta veneen omistajaa. Tekniset viat ja polttoaineen loppumisesta seurannut matkan keskeytyminen ovat tilanteita, jossa veneen omistajlata veloitetaan avustustehtävästä aiheutuneet pelastusaluksen käyttökustannukset, jotka nopealla pelastusvenellä ovat n. 250 € tunnissa. Meri- tai järvipelastusyhdistyksen Trossi-jäsenelta kulukorvausta ei peritä. Trossi on viisaan veneilijän valinta: se turvaa venematkaasi pohjoismaissa ja rahoittaa samalla meripelastustoimintaa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

Messujen aikana on mahdollisuus ostaa meripelastuksen tukituotteita: pelastusrenkaita ja lasten suosimia meripelastuskoira-Köpejä. Tukituotteista saatavilla tuloilla rahoitetaan aluksen toimintaa.

Lisätietoja Naantalin venemessuista messusivuilta
Comments