Uutisarkisto‎ > ‎

150505 - Kauden ensimmäiset tehtävät konevikoja

lähettänyt SAR Naantali 5.5.2015 klo 4.32   [ päivittänyt 6.11.2017 klo 17.43 Kristiina Sunell ]
Veneilykausi alkoi tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, mutta ensimmäiset tehtävät Saaristomeren alueen vapaaehtoisille meripelastajille tulivat aikaisempien vuosien tapaan vapun tienoilla. Keväällä tehtävät liittyvät lähes poikkeuksetta teknisiin vikoihin. Veneen polttoainejärjestelmässä ja sähkölaitteissa on talvisäilytyksestä aiheutuneita vikoja.

Ennen ensimmäiselle veneretkelle lähtöä kannattaakin vaihtaa polttoainesuodattimet, tarkistaa polttoaineletkut ja varmistaa, ettei polttoainesäliliössä ja vedenenerottimissa ole vettä. Bensiinimoottoriin kannattaa aina vaihtaa uudet polttoaineet. Ylivuotinen bensiini aiheuttaa käyntihäiröitä, jotka ilmenevät yleensä vasta pienen ajomatkan jälkeen. 

Kriittisten sähkölaitteiden liittimet on syytä ottaa auki ja puhdistaa ne puhdistussuihkeella (Contact spray). Perämoottorin tulpat ja niiden johdot kannattaa myös puhdistaa ennen liikkelle lähtöä. Tulppien vaihtaminen aina keväthuollon yhteydessä on paras vaihtoehto.

Akut on syytä ladata talven jälkeen täyteen ja seurata muutaman päivän ajan pitävätkö ne varauksensa kunnolla. Varaustilaa voi seurata yleismittarilla tai starttaamalla moottori parin päivän välein

Kun huolto on tehty, veneellä kannattaa tehdä kunnollinen koeajo oman kotisataman läheisyydessä: käytetään moottoria vaihtelevilla kierroksilla ja varmistetaan, että jäähdytysveden kierto toimii kuten pitääkin. Koeajon voi suunnitella siten, että käy lähiseudun yleisissä laitureissa ja sammuttaa koneen välillä. Varsin usein käy niin, että moottori käynnistyy ensimmäiselle veneretkelle lähdettäessä, mutta ei enää silloin, kun paluumatka pitäisi aloittaa.

Vesipumpun impelleri kannattaa myös vaihtaa keväthuollon yhteydessä. Pakkasessa samassa asennossa koko talven olleeseen kumiseen impelleriin syntyy yleensä pieniä halkeamia, joita ei välttämättä edes havaitse pikaisella tarkastelulla. Muutaman tunnin ajon jälkeen siivekkeet irtoavat ja vesipumppu ei enää jäähdytä moottoria ja matka keskeytyy. 

Jos kevätretki keskeytyy  moottorivikaan, ensimmäisenä kannattaa aloittaa ankkuroituminen tai pyrkiä saamaan vene lihasvoimin turvalliseen rantaan. Kun alus ei ole tuuliajolla, voi kaikessa rauhassa yrittää selvittää konevian syytä ja hälyttää korjaus- tai hinausapua paikalle. Jos konevika tulee laivaväylällä tai niin syvässä vedessä, ettei ankkuroituminen ole mahdollista, on aina otettava yhteyttä Meripelastuskeskukseen. Se hälyttää paikalle lähimmän meripelastusyksikön, joka hinaa veneen turvalliseen paikkaan, jossa vian aiheuttajaa voidaan lähteä etsimään ja tarvittaessa hinata vene korjattavaksi. 

Meripelastuskeskuksen hälytysnumero on 0294 1000

Kuvan vene ei liity uutiseen.
Comments