Uutiset‎ > ‎

Tarinat talteen

lähettänyt SAR Naantali 30.5.2014 klo 5.09   [ 30.5.2014 klo 5.11 päivitetty ]

ANNE PENTTI KERÄÄ MERIPELASTAJIEN TARINAT TALTEEN

-Yhdistyksemme täyttää ensi vuonna 50 vuotta, ja haluamme juhlistaa tapahtumaa keräämällä talteen kirjan muotoon vuosikymmenten jännittävät ja mielenkiintoiset tarinat, sanoo Naantalin Seudun Meripelastajat ry:n puheenjohtaja Kalle Hartikainen. -Naantalilainen kirjoittaja Anne Pentti haastattelee yhdistyksemme jäseniä ja perehtyy kippareiden kirjaamiin lokikirjamerkintöihin. Tarinallinen historiikki on merkittävä kunnianosoitus vapaaehtoiselle meripelastustyölle.

Naantalin Seudun Meripelastajat ry:n päätehtävänä on meripelastus ja meriturvallisuustiedon levittäminen.
-Aluksemme, partiovene LähiTapiola V-S on laskettu vesille tällä viikolla ja kokenut miehistömme on partioajossa tai päivystää koko avovesikauden ajan Naantalin saaristossa, Rymättylän, Merimaskun ja Velkuan vesialueilla. Tyypillisiä tehtäviä ovat etsinnät sekä pulaan joutuneiden veneilijöiden auttaminen satamaan, Hartikainen kertoo.

Vapaaehtoiset meripelastajat toimivat kiinteässä yhteistyössä viranomaisten, lähinnä merivartioston kanssa. Yhdistyksen jäseninä on vapaaehtoisia miehiä ja naisia, jotka haluavat auttaa merellä hätään tai vaikeuksiin joutuneita. Meripelastajalta ei edellytetä huippu-urheilijan kuntoa tai vuosien veneilykokemusta. Päivystysten lisäsi tarjolla on runsaasti veneilyyn, ensiapuun ja turvallisuuteen liittyvää koulutusta sekä erilaisia järjestötehtäviä. Yhdistys tarjoaa myös nuorille mielenkiintoista toimintaa, vaikka alaikäiset eivät voikaan vielä toimia pelastusalusten miehistössä.

Tarinallisen historiikin kirjoittaja Anne Pentti tuntee henkilökohtaisesti vesillä liikkumisen riskit. -Olen purjehtija sekä hylkysukeltaja, joten tiedän, miten nopeasti sää saattaa aiheuttaa merellä yllätyksiä. Joskus onnettomuuksilta tai läheltä piti -tilanteilta ei hyvälläkään varautumisella voi välttyä, ja silloin on todella hienoa, että meripelastajat tekevät tärkeää työtään.


 

Tarinallinen historiikki valmistuu vuoden 2015 kevättalvella. Yhdistyksen virallinen 50-vuotissyntymäpäivä on 18.5.2015.

 

Lisätietoja antavat:

Puheenjohtaja Kalle Hartikainen, puh. 044 728 130 kalle.hartikainen@marinealutech.com

 Kirjoittaja Anne Pentti, puh. 044 774 9179 anne@fandonia.fi

Comments