Opleidingen‎ > ‎

Blokfluitles

Blokfluitles

Met blokfluiten leer je spelenderwijs noten lezen, omgaan met klank, samenspel en theorie. Dat is de basis voor als je later een muziekinstrument wilt spelen. Dit alles wordt ook wel de basiscursus Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs (VIO) genoemd.

Ook dit jaar biedt muziekvereniging Eendracht deze blokfluitlessen aan. Iedere week geeft muziekdocent Toon v.d. Linden les in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging. De blokfluitopleiding is bedoeld voor alle kinderen vanaf groep 4. Er wordt gewerkt met de blokfluitmethode van Tom Stone.

De lessen zijn in groepsverband en een les duurt 1 uur. De kosten voor 20 lessen van 1 uur zijn EUR 100,- per leerling. Het is de bedoeling dat de leerling zelf voor een blokfluit zorgt en het studiemateriaal aanschaft. De blokfluit alsook het lesmateriaal wordt door de vereniging te koop aangeboden. Aanvang van de lessen is na de herfstvakantie.

De totale basiscursus Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs omvat 2 blokken van 20 lessen. Nadat een leerling de eerste 20 lessen heeft volbracht volgt er een mini examen. Hierbij gaat het er vooral om dat de leerling een keer het proces doormaakt van een officiele beoordeling. De docent zal op speelse wijze de vorderingen van de leerling toetsen. 
Wanneer een leerling het eerste blok van 20 lessen heeft afgerond volgt het tweede blok waarmee de basiscursus VIO wordt afgerond. In totaal beslaat de totale basiscursus VIO een tijdsperiode van 1,5 jaar (2 x een blok van 20 lessen in de periode van oktober tot april).

Gedurende de lesblokken worden optredens verzorgd voor ouders, broertje/zusje en opa/oma, waarbij de leerlingen de geleerde vaardigheden ten gehore brengen.

Naast het leren bespelen van de blokfluit maakt de leerling ook kennis met andere muziekinstrumenten zoals dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, drumstel, gitaar en keyboard. Op deze wijze wordt de leerling in de gelegenheid gesteld een keuze te maken uit het brede scala aan mogelijke vervolg instrumenten.

De blokfluitlessen beginnen na de herfstvakantie, lesdag en -tijd in overleg. Wees er snel bij en meldt je aan door het aanmeldingsformulier op te sturen naar: muziekopleiding@muziekverenigingeendracht.nl

Voor meer informatie betreffende de blokfluitlessen kun je contact opnemen met: 
Bram Janssen via muziekopleiding@muziekverenigingeendracht.nl of telefoonnummer 0486-475440 (Bram Janssen)

Voor het aanmeldingsformulier blokfluitles klik hier Formulieren