Groepen‎ > ‎

Pechvogels

Muzikale activiteiten.
Het beleid van de pechvogels is dat in principe alleen wordt opgetreden rond en voor carnavalsactiviteiten van Carnvalsvereniging De Pieperknallers.

2004: 25 jaar pechvogels in vogelvlucht
"Kiek" en dat gaat zo "wie schrijft er een stukje over de Pechvogels? Ik, ik riep iedereen in koor. Ja en dan wordt het loten geblazen. Normaal blazen wij "alleen mar" noten en "gen lote". Dus toen ook het loten nie d'r ging, wilde niemand stemmen, stemmen doen "goeie muzikante" zowiezo al "nie", "vuulde ik mien moar geroepe".

In het begin waren ze met vijf man die drie "stukskes" muziek "kozze" speule". Op zo'n carnavalsavond hoor je die drie stukken toch gauw zo'n vier keer. Dat zijn toch mooi twaalf nummers op ene avond. Dat halen we tegenwoordig nog maar "amper" zeg maar; "haost". Dan spreken we toch van een man of dertien en wel zestig liedjes in het "buukske". "Mar die speule we lang nie altied".

Je kunt van de pechvogels zeggen wat je wilt. We blijven maar een paar nummers trouw. Voor de kenners van de pechvogelmuziek gaat het dan om liedjes als: "Annemarie", 't Esters volkslied", en op d'n leste aovend: " We hebbe pech". "Ge kunt dus zegge" dat er in die twintig jaar "nie veul" veranderd is. Nou ja, de "minse" zijn wat ouder geworden en wa rustiger. Dat wordt weer gecompenseerd, zeg maar "goed gemakt" door de jonge garde die er in de loop der jaren is bijgekomen. Die laten zich wel horen en "da hedde" vast wel eens gehoord. Die kennen mar drie "principes" zeg maar, waar ze zich aan houden. Dat is; "Gas op de plank, loei hard en zo snel mogelijk naar het eind.".

Hoogte punten in die twintig jaar. "Da zien der zat" ik wil er "marginaal" zeg maar; en por van noeme. Bijvoorbeeld "De Lievenkamp Oss" "De Doelen Rotterdam " samen met de Brabantse Rotaryclub (een club waar ze rondjes weggeven). Het begeleije van de Zuid-Nederlandse buutkampioenschappen. En niet te vergeten de zittingen met onze eige acts zoals "Het symfonieorkest" of "De sportclub".

Diepte punten kennen de pechvogels ook vooral de laatste uurkes van de Carnavalsdagen. Tony moest op dinsdagavond met een bezemsteel rechtop worden gehouden. Het glas appelkorn van Richard was op dinsdagavond te weinig gevuld en zaal "het dorstig hert" werd te klein. Henk die zich moest laten vervangen door Nel in ornaat zeg mar: "ien 't pak me de schuuf". We hebben dus toch ook heel wat pech.

De pechvogels is een zelfstandig "klupke" ze zitten allemaal in het bestuur en zijn allemaal voorzitter. Da "makt" 't een stuk gemakkelijker om te besturen want ze nemen ook zelf de beslissingen. We zijn dus eigelijk net "Vrije Vogels" maar ja, dat zijn in Esteren ook een man/vrouw of vijf die zich zo noemen.

Als die vroeg of laat ook met drie nummers "d'n avond vol gaon blaoze" dan is de concurrentie over twintig jaar "exorbitant" zeg mar: "behoorlijk" aanwezig. Gelukkig hebben de pechvogels ien '98 een eigen CD uutgebrocht dus als we ooit moe "worre" van 't blaoze" dan zetten we de CD op en zeggen

"Proost op 25 jaar Pechvogels"