Welkom


Welkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn dat
  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).


In onze concertserie 2016 kunt u opnieuw het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) beluisteren in de intieme Waalse Kerk, Breestraat 64.


Erik van Bruggen, cantor-organist van de Waalse Kerk, concerteert op zaterdag 10 september, aanvang 17:00 uur. (Let op! Gewijzigde tijd)
 
Op het, letterlijk gevarieerde programma, getiteld ‘Improvisation Standards’, variaties op muziek van 17e eeuwse componisten.
M.u.v. de laatste 2 werken zijn die meestal niet voor orgel geschreven.
 
Passacaille (1686) – J.B. Lully, uit de opera Armide.
 
Mal Symmes Bal Anglois (1618) – N. Vallet.
 
Grounds (1665) – T. Simpson.
 
Division on a ground (1684) – M. Faronell (ook wel: Farinel).
 
Tarantalas (1714) – S. de Murcia.
 
Passamezzo (1641) – J. Vierdanck.
 
Ciaccona (1640) – G. Kapsberger.
 
Grave – E. van Bruggen.
 
Praeludium, trio und fuge – E. van Bruggen.
 
              * Het volgende concert is op zaterdag  8 oktober om 16:30 uur. Dan speelt  Matthias Havinga

verder volgt nog een concert op:


12 november Guy Bovet
                 
Erik van Bruggen studeerde orgel aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Klaas Bolt, Hans van Nieuwkoop en Peter van Dijk.

Erik van

                           Bruggen studeerde orgel aan het Erik van Bruggen studeerde orgel aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Klaas Bolt, Hans van Nieuwkoop en Peter van Dijk.Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Klaas Bolt, Hans van Nieuwkoop en Peter van Dijk.