WelkomWelkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn dat
  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).             

                     
Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:
muziekindewaalsekerk@outlook.com)
Voor donaties en giften kunt u het geld overmaken op NL21FVLB0226610942 t.n.v. Orgelcommissie Waalse Kerk Leiden. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!

Orgelconcert Waalse Kerk Leiden, zaterdag 10 maart
In onze serie 2018 kondigen wij met veel genoegen het 2e concert aan op het middentoons-gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk, Breestraat 64.

Het concert wordt gegeven door 

Theo Jellema

      


De toegang is gratis (collecte bij de uitgang)
en gratis koffie of thee na afloop.


De volgende concerten in 2018.

14 april Anton Doornhein

12 mei Jan van de Laar

8 september Leerlingenconcert (17.00 uur)

13 oktober Bert den Hertog

vrijdag 30 november Olivier Latry (20.15 uur)-0-0- 
                    Gezelligheid na afloop van het concert. Er was ook gelegenheid met de meester in het het Engels (of Frans natuurlijk) na te praten en wie dat deed werd door de meester vriendelijk te woord gestaan.
Het was geregeld "volle bak" bij de concerten.

    


             

Theo Jellema studeerde aan het Stedelijk Conservatorium van Groningen in de orgelklas van Wim van Beek. Hij behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978.
Hij was organist van achtereenvolgens de Lutherse kerk in Leeuwarden (Van Dam-orgel, 1869), de Martinikerk in Franeker (Van Dam-orgel, 1842), en de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden (hoofdorgel van Christian Müller, 1727).
    Theo Jellema achter de klavieren.

Van 1983 tot 1989 was hij docent orgel aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Arnhem.
Hij gaf een groot aantal concerten, zowel in Europese landen als in Japan, evenals meestercursussen en 'workshops'. Hij speelde verschillende 'integrales': alle orgelwerken van César Franck - Martinikerk (Franeker), het orgeloeuvre van Olivier Messiaen - Grote Kerk (Leeuwarden), Martinikerk (Franeker) en Sint-Martinuskerk (Sneek), een J.S. Bach-integrale - Grote Kerk (Leeuwarden), en de Pièces de Fantaisie van Louis Vierne - Martinikerk (Franeker).
Theo Jellema is regelmatig jurylid bij orgelconcoursen en ook werkzaam als orgeladviseur, onder meer voor de Commissie orgelzaken van de PKN.
Hij is artistiek adviseur van de Stichting Organum Frisicum en redacteur van de Friese Orgelkrant. Sinds 2017 is Theo Jellema stadsorganist van Leeuwarden.

Concert met Guy Bovet

Het laatste concert van 2016 met Guy Bovet was een waardige afsluiter van het mooie jaarprogramma. Zo'n 70 bezoekers genoten van de fraaie orgelklanken die de Zwitserse orgelmeester uit het orgel toverde. Vooral met het laatste stuk van eigen hand Fadango mio maakte hij veel indruk.
De mensen die nog wat bleven napraten onder het genot van de koffie en thee waren dan ook razend enthousiast en zagen al weer reikhalzend uit naar het programma van 2017.
                          
                Guy Bovet na afloop van het concert neemt een langdurig
                                     applaus in ontvangst.

                          
                          Balgtreder Erik van Bruggen 
                          gaf het orgel de nodige lucht.