Welkom

Welkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn dat  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).

Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:muziekindewaalsekerk@outlook.com)

Voor donaties en giften kunt u het geld overmaken op NL18 RABO 0373 7014 46  t.n.v. Orgelcommissie Waalse Kerk Leiden. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!                Zaterdag  11 mei 2024

                                  16.30 uur

                                   geven

Tineke Steenbrink & 

Ivan Vukosavljević


               

           een orgelconcert met als programma:


Bernardo Storace (ca. 1637 - ca. 1707) 

Uit: Selva di Varie Compositioni (Venetië 1664)

 

- Recercar di Legature

- Passagagli sopra a La Mi Re

 

Ivan Vukosavljević (1986)
Uit: Slow Roads

 

- The Ladder

- When you are able to become the patterns of      the earth

- Triptych

- Ramum Olivae

- Porete

- The Ladder II

 
Vrij entree. Collecte na afloop en gratis koffie of thee!

Concerten 2024

13 januari            Erik van Bruggen

10 februari           (PieterJan  Belder) Willeke Smits, 

                                         Mikel Bennet, Cor de Jong

9 maart                 Adriaan Hoek    

13 april   Hayo Boerema

11 mei   Tineke Steenbrink en                                      Ivan Vukosavljević

8 juni                       Leidse Orgeldag

14 september      Leerlingen concert

12 oktober              Kees van Eersel

9 november          Jonathan Scott

  

Tineke Steenbrink (orgel en klavecimbel) is medeoprichter van het ensemble Holland Baroque. Sinds haar jeugd is zij verbonden aan het historische Severijn-orgel van de Sint Martinuskerk, Cuijk.

Haar studie orgel aan het conservatorium Utrecht en klavecimbel aan de Hochschule für Musik Köln werd met de hoogste onderscheiding afgerond.

Na docentschap aan conservatoria in Zwolle en Groningen is zij sinds 2014  docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Haar studie naar het Stabat Mater van Pergolesi leidde tot de publicatie van zijn handschrift bij Edition Wallhall. Tineke bestudeert het barokke Gregoriaans: het gebruik en de uitvoeringspraktijk in Brabant van de 17de en 18de eeuw. In 2023 verscheen de cd Slow Roads met werken van de jonge componist Ivan Vukosavljević, met nieuwe composities voor orgels in de middentoonstemming.


Ivan Vukosavljević (1986) is een Servische componist gevestigd in Den Haag. Zijn muziek brengt verschillende klankwerelden samen, van elektrische gitaren en elektronica tot westerse en non-westerse traditionele instrumenten, zoals het orgel.

Zijn debuutalbum The Burning (uitgevoerd door Ensemble Klang uit Den Haag) verscheen in maart 2023, gevolgd door zijn 2e album voor solo orgel Slow Roads in hetzelfde jaar, gemaakt in samenwerking met Tineke. Zijn muziek kenmerkt zich door rust, het verkennen van geluidsmogelijkheden van instrumenten en de focus op de klank zelf.

Op zijn website zegt Ivan over Slow Roads:

 

“Nederland heeft één van de levendigste orgelculturen ter wereld, die helaas niet veel communiceert met hedendaagse muziek, en vice versa.
Er bestaan categorien waarvan de grenzen niet vaak worden overschreden. Echter met deze orgel cd heb ik me volledig ondergedompeld in alles wat te maken heeft met de Nederlandse orgelcultuur, in de hoop met iets nieuws en waardevols te komen.

De ‘adem’ van pijpen, het grommen aan het begin van een noot, de rijkdom van geluid van een enkele pijp...die zijn bij latere orgelbouw verdwenen, maar zijn alles wat mij in deze geluidswereld trekt.”


    


Gezelligheid na afloop van het concert. 

Het is geregeld "volle bak" bij de concerten.