WelkomWelkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn 
dat  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).             

                     
Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:
muziekindewaalsekerk@outlook.com)
Voor donaties en giften kunt u het geld overmaken op NL21FVLB0226610942 t.n.v. Orgelcommissie Waalse Kerk Leiden. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!
Orgelconcert Waalse Kerk Leiden, op zaterdag 13 oktober
geeft 
Bert den Hertog 
een concert op het middentoons-gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk, Breestraat 64.

De toegang is gratis (collecte bij de uitgang)
en gratis koffie of thee na afloop.


Het volgende en tevens laatste concert van de serie in 2018. Let op de veranderde tijd!!!!

VRIJDAG 30 NOVEMBER - Olivier Latry (20.15 uur), 

Vanwege de kosten voor dit concert is er deze keer een  toegangsprijs! Het aantal plaatsen is ook beperkt en wie zeker wil zijn van een plaats kan al vast een kaart kopen in de voorverkoop!

 € 15,- Kaartverkoop via de Stadsgehoorzaal (voorverkoop) of aan de kerk.

-0-0- 
                    Gezelligheid na afloop van het concert. Er was ook gelegenheid met de meester in het het Engels (of Frans natuurlijk) na te praten en wie dat deed werd door de meester vriendelijk te woord gestaan.
Het was geregeld "volle bak" bij de concerten.

    


             

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Estland, Roemenië en Polen. Vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.

                         


 Vanaf 2013 is hij daarnaast concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelsymfoniën en -cycli van o.a. Franck, Widor, Vierne, Dupré, Langlais en Messiaen uit. Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.'' Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Dit project is te volgen op www.bertblogtbach.blogspot.com.  Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.


                  

                          
                          Balgtreder Erik van Bruggen 
                          geeft het orgel de nodige lucht.