Welkom


Welkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn dat
  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).             

                     
Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:
muziekindewaalsekerk@outlook.com)

Orgelconcert Waalse Kerk Leiden, zaterdag 10 februari
In onze serie 2018 kondigen wij met veel genoegen het 1e concert aan op het middentoons-gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk, Breestraat 64.

Het concert wordt gegeven door 

Sietze de Vries

Improvisatie concert!


De toegang is gratis (collecte bij de uitgang)
en gratis koffie of thee na afloop.


De volgende concerten in 2018.

10 maart Theo Jellema

14 april Anton Doornhein

12 mei Jan van de Laar

8 september Leerlingenconcert (17.00 uur)

13 oktober Bert den Hertog

30 november Olivier Latry (20.15 uur)-0-0- 
                    Gezelligheid na afloop van het concert. Er was ook gelegenheid met de meester in het het Engels (of Frans natuurlijk) na te praten en wie dat deed werd door de meester vriendelijk te woord gestaan.
Het was geregeld "volle bak" bij de concerten.

    


             

 Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.
Hij ontving zijn orgelopleiding o.a. van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening Improvisatie. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag won hij niet minder dan vijftien prijzen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.
In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Martinikerk te Groningen, als opvolger van Wim van Beek. Als artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

              
Sietze de Vries is daarnaast internationaal actief als excursieleider, geeft lezingen en masterclasses, maakt mediaproducties en produceert speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Verder is hij betrokken bij het ontwikkelen van jong talent als vaste begeleider van het bekende Roder Jongenskoor, de Roden Girl Choristers en het Kampen Boys Choir. Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.Concert met Guy Bovet

Het laatste concert van 2016 met Guy Bovet was een waardige afsluiter van het mooie jaarprogramma. Zo'n 70 bezoekers genoten van de fraaie orgelklanken die de Zwitserse orgelmeester uit het orgel toverde. Vooral met het laatste stuk van eigen hand Fadango mio maakte hij veel indruk.
De mensen die nog wat bleven napraten onder het genot van de koffie en thee waren dan ook razend enthousiast en zagen al weer reikhalzend uit naar het programma van 2017.
                          
                Guy Bovet na afloop van het concert neemt een langdurig
                                     applaus in ontvangst.

                          
                          Balgtreder Erik van Bruggen 
                          gaf het orgel de nodige lucht.