WelkomWelkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn 
dat  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).

Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:muziekindewaalsekerk@outlook.com)
Voor donaties en giften kunt u het geld overmaken op NL21FVLB0226610942 t.n.v. Orgelcommissie Waalse Kerk Leiden. Wij zullen u zeer dankbaar zijn!

Op vrijdag  14 maart 2020
geeft 
Gerben Gritter
een concert op het middentoons-gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk, Breestraat 64.

Aanvang 16.30 uur

CONCERT GAAT NIET DOOR!

Vrij entree. Collecte na afloop en gratis koffie of thee!    

De Waalse Kerk is zeer verheugd met Gerben Gritter als organiste titulaire van de kerk. Gerben is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en al sinds 2000 een vaste bespeler van het orgel. 

Gerben studeerde Orgel, Theorie der Muziek en Kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Aan beide instituten studeerde hij cum laude af. Hij promoveerde in 2014 aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld Christian Müller – Orgelmaker in Amsterdam. Gerben Gritter behoort tot de prijswinnaars van meerdere internationale orgelconcoursen en geeft concerten in binnen- en buitenland.

               

  


-0-0- 
               

             

                          
Balgtreder (organist van de kerk) Erik van Bruggen geeft het orgel de nodige lucht.Gezelligheid na afloop van het concert. 

Het is geregeld "volle bak" bij de concerten.