Welkom


Welkom op de website van de orgelcommissie van de Waalse Kerk te Leiden. Wij organiseren regelmatig orgelconcerten en vinden het fijn dat
  dit bekend is onder een breed publiek van orgelliefhebbers. We hopen daarom met deze website u wat informatie te geven, zodat het een aanleiding kan zijn een concert te bezoeken in onze intieme kerk aan de Breestraat 64 Leiden. Het is zeker een genot dat te doen onder de fraaie klanken van het middentoons gestemde Steevens-Assendelft orgel (1746/1750).

                                    Wilt u op de hoogte blijven over ons orgel? Schrijf dan in op de NIEUWSBRIEF(mail naar:muziekindewaalsekerk@outlook.com)

Zaterdag 12 november  16.30 uur

GUY BOVET
 
PROGRAMMA

Sebastian Aguilera de Heredia (1570- ?)
Salve Regina
Tiento de baxón
Ensalada

Francisco Correa de Arauxo (1584-1654)
Tiento (LXIII) de tiple de sexto tono

Anoniem (18. eeuw)
Canarios 

Francisco Pérez Gaya (1766-1835)
Sonata en do mayor (Andante – Rondó)

Guy Bovet (1942)
Fandango mio (2015)-0-0- 
                          * Dit is het laatste concert van het seizoen. De entree is gratis. Collecte bij de uitgang. Ook is er de mogelijkheid een gratis kopje koffie of thee te drinken na afloop van het concert!

                 

Over Guy Bovet

Guy Bovet wordt gewaardeerd in de muzikale wereld als een veelzijdig, orgineel en verfijnd artiest, werkzaam op vele gebieden. Hij reist voortdurend over de hele wereld daar waar orgels worden bespeeld: zijn concertschema omvat ca. 60 recitals per jaar.
Hij maakte meer dan 50 platen en CD’s, waarvoor hij veel prijzen ontving, hoofdzakelijk op historisch instrumenten in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Latijns Amerika en het Verre Oosten.
Ook wordt hij wereldwijd gewaardeerd als adviseur bij orgelrestauraties, als jurylid bij internationale orgelwedstrijden en als organisator en leider van orgel master classes.
Jaarlijks geeft hij orgel ’academies’ in Zwitserland.
Als componist werkte hij veel voor theater en film: zijn catalogus omvat meer dan 250 opusnummers met allerlei soorten muziek.
Hij verzorgde in 2007 een heruitgave (met toelichting) van de verhandeling ‘Facultad organica’ van de 17e eeuwse componist de Arauxo, in het Frans, Duits, Engels en Japans.
Als wetenschapper/onderzoeker publiceerde hij meer dan 2000 artikelen in muziek-tijdschriften over orgelgerelateerde onderwerpen.
Hij is hoofdredakteur van het Zwitserse orgelblad La Tribune de l‘Orgue.

                        

Als specialist op het gebied van Spaanse, Portugese en Latijns Amerikaanse orgelmuziek onderzocht hij orgels in Mexico en Brazilie, in samenwerking met UNESCO en de Zwitserse culturele instelling Pro Helvetia.
Gedurende 20 jaar gaf hij interpretatie-cursussen Spaanse orgelmuziek aan de universiteit van Salamanca.
In Basel, Zwitserland, was hij tot 2008 professor orgel aan de Musikhochschule, en van 1988 tot 2009 organist van de Collegiate kerk van Neuchatel.