Reflexzonetherapie

Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een alternatieve geneeswijze, wiens geschiedenis meer dan 5000 jaar terug gaat. De theorie erachter is dat door de stimulering van specifieke punten op de voeten, handen en of oren het hele lichaam wordt gestimuleerd. 
Het lichaam komt in balans en het zelfherstellend vermogen van de mens kan beter functioneren. 

De punten die worden gestimuleerd worden ook wel reflexzones genoemd. Deze corresponderen met alle organen, klieren en gewrichten van het lichaam. Door deze zones te behandelen, bewerkstelligt de therapeut een reactie in dat deel van het lichaam. Een reflexzone therapeut stelt geen diagnose. De behandelingen kunnen plaats vinden naast de behandelingen van huisarts of specialist.
Auriculotherapie (Oorreflex)

Evenals de voetreflexologie stamt de studie van de oorschelp uit de Grijze Oudheid. De Chinezen, Egyptenaren, Romeinen, Hindoestanen, Maya's en de Perzen hadden reeds ontdekt dat er een nauw verband is tussen bepaalde zones in het oor en verschillende lichaamsdelen.Het oor is zeer rijk bezenuwd. Snelle verbindingen met het centrale zenustelsel zijn hierdoor mogelijk. Het oor kan hierdoor gebruikt worden voor therapeutische doeleinden. De Auriculotherapie kan gecombineerd worden met de voet- en de handreflexologie.Er kan door de therapeute oorzaadjes op de oorschelpen geplakt worden, zodat de client(e) thuis bepaalde punten op het oor kan stimuleren.

Subpagina''s (1): Geschiedenis
Comments